Türkiye’nin atıktan enerji alanındaki öncü firmalarından Mimsan, bu yıl 10’uncusu düzenlenen ICCI Enerji Ödül Töreni’nde, Oltan Köleoğlu Enerji’ye anahtar teslimi olarak yapmış olduğu ve ‘Türkiye’nin en büyük biyokütle enerji santrali’ olarak adlandırılan 40MW’lık Karaman BES ile ödüle layık görüldü. Türkiye’nin enerji gücünü üreten başarılı firmaların ödüllendirildiği “ICCI Enerji Ödül Töreni’, 6 Aralık’ta Ankara Sheraton Otel’de […]
Türkiye’nin atıktan enerji alanındaki öncü firmalarından Mimsan, bu yıl 10’uncusu düzenlenen ICCI Enerji Ödül Töreni’nde, Oltan Köleoğlu Enerji’ye anahtar teslimi olarak yapmış olduğu ve ‘Türkiye’nin en büyük biyokütle enerji santrali’ olarak adlandırılan 40MW’lık Karaman BES ile ödüle layık görüldü.
Türkiye’nin enerji gücünü üreten başarılı firmaların ödüllendirildiği “ICCI Enerji Ödül Töreni’, 6 Aralık’ta Ankara Sheraton Otel’de gerçekleşti.
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ödül törenin de Türkiye’nin biyokütle enerji alanındaki öncü firmalarından Mimsan, Oltan Köleoğlu Enerji’ye anahtar teslimi olarak yapmış olduğu ve Türkiye’nin en büyük biyokütle enerji santrali olarak adlandırılan 40MW’lık Karaman BES ile ödüle layık görüldü.
“BİYOKÜTLEDEN ENERJİ KAVRAMINI, TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE İLK GETİRENLERDENİZ”
Mimsan Pazarlama ve Satış Direktörü Hacer İlhan ödül törenin de yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Mimsan olarak, 40’ıncı kuruluş yılımızı kutladığımız bu günlerde geriye dönüp baktığımızda şunu görüyoruz; biz, kurulumunu gerçekleştirdiğimiz enerji santrallerinin hayalini 20 sene öncesinde kuruyorduk. 2000’li yılların başında; biyokütle enerji santrallerini, katı yakıtlı kojenerasyon santrallerini, hatta çöpten enerji santrallerini; dizayn etmeyi, imal etmeyi ve kurmayı hedefliyorduk.
2002 yılından itibaren ayçiçeği kabuğu ile ilk denemelere başladık. Biyokütleden enerji kavramını, Türkiye’nin gündemine ilk getirenlerdeniz.
2008 yılında ağaç kabuğu yakarak Türkiye’de ilk biyokütleden kojenerasyon santralini kurduk ve bu tarihten itibaren katı yakıtlı kojenerasyon santralleri, whr sistemleri ve atıktan enerji santralleri dizayn ederek, kurulumlarını yaptık. 2012 yılında da benzer kapasitelerde ve yine ağaç kabuğu yakan biyokütle enerji santralini Bosna Hersek’te kurduk
2015-2016 yıllarında ise ilk tarımsal atık yakan biyokütle santralini OKE’ye kurduk, daha sonra şehir çöpünden elde edilen RDF enerji santralini hayata geçirdik.
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BİYOKÜTLEDEN ENERJİ SANTRALİ”
En son Oltan Enerji’ye 40MWe kapasiteye sahip olan biyokütleden enerji santralini kurduk. Bu proje aynı zamanda Türkiye’nin en büyük biyokütleden enerji santrali olma özelliğini taşıyor.
“300 MWE KURULU GÜCE ULAŞTIK”
2008’den 2023’e kadar ki referanslarımızla yaklaşık 300 MWe kurulu güce ulaştık. Son 4 yılda kurduğumuz biyokütle santralleri ise; 27 MWe Afyon BES, 40MWe Karaman BES ve 22 MWe kapasiteye sahip olan Kırşehir BES. Projelerimiz yüzde 90 emre amadelik seviyesinde çalışıyor. Ayrıca bu süreçte kurmuş olduğumuz bu santrallerde ki yerlilik oranını da yüzde 88 sevilerine çıkarmayı başardık. Yakın gelecekte ise çöpten enerji alanındaki çalışmalarımızı, yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.
Sektörümüzle ilgili böyle anlamlı bir gecenin paydaşı olmaktan gurur duyuyor ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne koşullu erteleme7 Aralık 202411:20 Beylikdüzü’nde bir binadaki doğal gaz patlamasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı7 Aralık 202411:09 UTTS’ye erteleme kararı7 Aralık 202401:10 Türkiye’nin uzun dönemli yenilenebilir enerji imkanları Hollandalı yatırımcılara tanıtıldı6 Aralık 202420:22 Doğu Avrupa’da ‘enerji dönüşümü’ mümkün mü?6 Aralık 202417:14