Solarçatı, kurumsal işletmelere özel markası ÇATIGES ile projelerine devam ediyor

2017’den bugüne evsel ve ticari çatı üstü GES kurulumlarına devam eden Solarçatı, evsel ve ticari projelerine ek olarak gerçekleştirdiği kurumsal işletmelere özel çatı üstü GES projeleri ÇATIGES’i hayata geçirdi. Solarşarj, Solarbatarya, Solargaraj gibi alt markalara sahip olan Solarçatı kurumsal işletmelere özel çatı üzeri GES projelerini de geliştirdiği ve anahtar teslim hizmet gerçekleştirdiği ÇATIGES şirketi ile projelere imza atmaya devam ediyor.

Solarçatı 2017 yılından beri evsel ve ticari birçok projeye imza atarak, müşterilerine anahtar teslim hizmet vermeye devam ediyor. 2020 yılından beri de işletmelere özel çatı GES projeleri gerçekleştirmeye başlayan Solarçatı bu projeleri alt markası olarak kurulan ÇATIGES markası ile duyurdu.

Solarçatı’nın kurumsal işletmelere özel markası ÇATIGES gerçekleştirdiği projeleri ile kurumsal işletmelerin kendi enerjilerini üretmelerine yardımcı oluyor. ÇATIGES, işletmeleri sürdürülebilirlik hedeflerine bir adım daha yaklaştırırken aynı zamanda elektrik faturalarından tasarruf ettirmeyi amaçlıyor. Gelişen güneş enerji santrali teknolojileri ile amortisman süresinin kısaldığı, artan elektrik fiyatlarına karşı sigorta poliçesi görevi gören çatı GES projeleri yatırımcıların ilgisini gün geçtikçe daha da fazla çekiyor.

Birçok kurumsal işletmeye hizmet verdiği çatı GES projeleri ile yenilenebilir enerji sektöründe hızlı adımlarla ilerlemeyi hedefleyen ÇATIGES’in, kurumsal işletmelerin elektriğini güneşten üretmelerini sağlamak için tecrübeli kadrosuyla projelerini gerçekleştirdiği de aktarıldı.

ÇATIGES, gerekli olan tüm ön fizibilite çalışmaları ve statik değerlendirmeleri gerçekleştirerek en güvenli ve verimli sistemi projelendirmeyi amaçlıyor ve dizayn, izin, kurulum, izleme ve bakım hizmetleri ile bir anahtar teslim hizmet sunuyor. 

ÇATIGES, kurumsal işletmelere gerçekleştirdiği projelerde finansman konusunda çözümler üretmek için de yeni iş birlikleri kurmaya devam ettiğini bildirdi. İş Leasing, QNB Leasing, Deniz Leasing ve Emlak Katılım şirketleri ile müşterilerine finansman seçenekleri sağlıyor.

ÇATIGES’İN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BAZI ÇATI ÜSTÜ GES PROJELERİ

AYASANDRA TERMAL VE KÜR MERKEZİ GES

İzmir Çeşme’de muhteşem manzaraya sahip olan Ayasandra Otel, ÇATIGES iş birliği ile gerçekleştirdiği çatı GES projesi sayesinde 101,12 kWp kurulu güç elde ettiği kaydedildi. Bu yatırımı ile Ayasandra Otel, artık güneşten ürettiği temiz elektriği tüketiyor. Bunun yanında yıllık 487 adet ağacın kurtarılmasına ve 74,73 ton karbon salımına engel olduğu da aktarılan işletmenin, dünyaya fayda sağlayan ve temiz enerji kullanan bir işletme haline geldiği ifade edildi.

FENERBAHÇE TOPUK YAYLASI SERKAN ACAR RESORT GES

Bir diğer ÇATIGES projesi ise Fenerbahçe Topuk Yaylası Serkan Acar Resort oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü ve ÇATIGES iş birliği ile Topuk Yaylası’nda bulunan Türkiye’nin 2. En büyük ahşap yapısı özelliği taşıyan tesisin enerjisini güneşten üretmek için çatı GES yatırımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında Fenerbahçe Topuk Yaylası Serkan Acar Resort çatısına ve tesiste bulunan basketbol sahasının çatısına çatı üzeri GES kurulumu yapıldı. Kasım 2020’de kurulumu tamamlan ve 175,2 kWp güç elde edilen proje ile yıllık 865 adet ağaç kurtarıldığı ve 133 ton karbon salımı engellendiği bilgisi paylaşıldı.

TAMTEX TEKSTİL GES

Tekirdağ, Çorlu’da bulunan Tamtex Tekstil de ÇATIGES ile elektriğini güneşten üretiyor. ÇATIGES uzman mühendislerinin detaylı çalışmaları sonucunda Tamtex Tekstil işletmesi 1016 kWp kurulu güç elde etti. Aralık 2020’de tamamlanan bu proje sayesinde, işletmenin en büyük giderlerinden olan birisi olan elektrik faturalarından tasarruf sağlandığı aktarıldı. Aynı zamanda yıllık 4365 adet ağacı kurtaran ve 669,57 ton karbon salımını engelleyen Tamtex Tekstil işletmesi, sürdürülebilirliği hedefliyor.

DCIM/100MEDIA/DJI_0193.JPG

NAMLI HİPERMARKETLER GES

Namlı Hipermarketler’in İstanbul Küçükçekmece’de bulunan deposunun çatısına gerçekleşen GES projesinde, 135,30 kWp kurulu güç elde edildiği belirtildi. Aynı zamanda bu proje ile yıllık 506 adet ağacın kurtarıldığı ve 77,6 ton karbon salımının engelleneceği ifade edildi. Namlı Süpermarketler artık elektriğini yenilenebilir enerji kaynağından üretiyor. Artık güneşten elektrik üretecek olan işletmenin elektrik faturalarından büyük oranda tasarruf sağlaması hedefleniyor.

INOKSTEK GES

İnokstek Paslanmaz Teknoloji de işletmesine çatı üzeri GES kurulumu gerçekleştirdi. Proje kapsamında 130,26 kWp kurulu güç edildi. 2021 Haziran ayında tamamlanan bu projenin çevreye olan faydaları ise şu şekilde hedeflendi; yıllık 857,52 adet ağaç kurtarılacak ve 131,54 ton karbon salımı engellenecek. ÇATIGES standartları ile gerçekleştirilen proje sayesinde İnokstek işletmesinin ürettiği fazla elektriği satarak kazanç sağlaması amaçlandı.

default

MİKRON GES

ÇATIGES, bir diğer GES projesini Mikron Makina işletmesine gerçekleştirdi. Ankara’da bulunan Mikron Makina işletmesi, ÇATIGES ile artık elektriğini sınırsız ve temiz enerji kaynağı güneşten üretiyor. Mikron Makina’ya kurulan GES ile 379.,8 kWp güç elde edildi. Geleceğini garanti altına alan Mikron Makina, yıllık 1489 ağacın kurtarılmasını ve 228,44 ton karbon salımını engelleyecek.

TAYEKS TEKSTİL GES

ÇATIGES bir diğer GES projesini Tekirdağ Ergene’de bulunan Tayeks Tekstil işletmesinin çatısına kurdu. 1600 kWp kurulu güç elde edilen proje sayesinde yıllık 6168 ağaç kurtarılması ve 946 ton karbon salımının engellenmesi amaçlandı. 2021 Ağustos ayında tamamlanan projede güneş enerjisini kullanmayı tercih eden Tayeks işletmesinin enerji maliyetlerini minimize etmeye başladığı belirtildi.  Sürdürülebilir bir geleceğe adım atan Tayeks işletmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile bir taraftan elektrik ihtiyacını karşılanırken bir taraftan da iklim değişikliğinin önlenmesine yardımcı olacak.

ÖZ-SAÇ GES

Tekirdağ Ergene’de bulunan ÖZ-SAÇ İmalat işletmesine gerçekleştirilen çatı üstü GES projesinde, 527 kWp kurulu güç elde edildiği bildirildi. ÖZ-SAÇ 527 kWp kurulu güç ile artık kendi elektriğini güneşten üretirken yılda 200 adet ağaç kurtarmayı ve aynı zamanda yine yılda 527 ton karbon salımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Projelerinde uluslararası standartları benimsediğinin ve uyguladığının altını çizen ÇATIGES’in kurumsal işletmelerin yenilenebilir enerji partneri olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemeye devam edeceği bildirildi. Bir Solarçatı markası olan ÇATIGES ile kurumsal işletmelerin elektriğini güneşten üretmelerinin artık çok kolay olduğu ifade edildi.

AS MİRA PETROL GES

ÇATIGES kurumsal işletmelerin yanında akaryakıt istasyonlarına da güneş enerji sistemleri kurulumlarına devam ediyor. İzmir Torbalı’da bulunan As Mira Petrol Ofisi artık elektriğini güneşten üretiyor. Yenilenebilir temiz enerji kaynağını kullanmaya başlayan As Mira Petrol Ofisi, 42,24 kWh kurulu gücü ile yıllık 191 ağacı kurtaracak ve 29 ton karbon salımını engelleyecek. Elektrik tüketimini güneşten üreten istasyon, ürettiği fazla elektriği şebekeye satarak kazanç elde edecek.