
ABD Başkanı Donald Trump, Amerikalı imalatçılara zarar verdiği gerekçesiyle ithal güneş panellerine ek gümrük vergileri getirdi. ABD Ticaret Temsilciliğinden (USTR) yapılan açıklamaya göre, Trump, ithal güneş panelleri ve çamaşır makinelerine bu yıl sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 20 ek gümrük vergisi uygulanmasını onayladı. VERGİLER, GÜNEŞ PANELLERİ İÇİN 4 YIL SÜRECEK Güneş panellerine yönelik tarifenin 4 yıl […]
ABD Ticaret Temsilciliğinden (USTR) yapılan açıklamaya göre, Trump, ithal güneş panelleri ve çamaşır makinelerine bu yıl sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 20 ek gümrük vergisi uygulanmasını onayladı.
Güneş panellerine yönelik tarifenin 4 yıl yürürlükte kalacağı belirtilen açıklamada, söz konusu oranların her yıl kademeli olarak azaltılacağı bildirildi.
Buna göre, büyük bölümü Çin’den ithal edilen güneş panelleri, modülleri ve pillerine 2018’de yüzde 30, 2019’da yüzde 25, 2020’de yüzde 20 ve 2021’de yüzde 15 gümrük vergisi uygulanacak.
Trump yönetiminin korumacı ticaret adımlarından sonuncu olan gümrük vergisi kararı, Amerikalı imalatçıları sevindirirken, yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketleri ve çevreci örgütleri üzdü.
Ülkedeki Güneş Enerjisi Endüstrisi Derneği, bu sektörde çalışan 260 bin Amerikalı işçinin dörtte birinin ithal güneş panellerine getirilen gümrük vergisinden ötürü işlerini kaybedebileceğini açıkladı.
Amerikan Yenilenebilir Enerji Konseyi ise güneş panellerine yönelik gümrük vergisinin elektrik fiyatlarını yükselteceği uyarısında bulundu.
AA
Lisanssız elektrik üretim tesislerinde 10 yıllık YEKDEM sonrası ihtiyaç fazlası enerji fiyatı belirlendi13 Haziran 202614:22 Yer altı maden işletmelerinde meydana gelen maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin kararda değişikliğe gidildi13 Haziran 202614:20 Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneğinin ilk liman toplantısı Mersin’de düzenlendi13 Haziran 202609:00 GKRY, İsrail, Yunanistan ve ABD, Doğu Akdeniz Enerji Merkezi kurulması için anlaştı13 Haziran 202608:30 Elektrikli araçlar dünyanın çevresini 4 bin 400 kez dolaştı13 Haziran 202608:00