
Erzurum’da, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Yakutiye Belediyesi iş birliğiyle kentteki jeotermal kaynaklar araştırılacak. KUDAKA’dan yapılan açıklamaya göre, Ajansın 2021 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ve Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülecek olan “Yakutiye’nin Jeotermal Kaynaklarının Araştırılması” projesine ilişkin destek sözleşmesi imzalandı. Ajansta düzenlenen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Yakutiye […]
Erzurum’da, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Yakutiye Belediyesi iş birliğiyle kentteki jeotermal kaynaklar araştırılacak.
KUDAKA’dan yapılan açıklamaya göre, Ajansın 2021 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ve Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülecek olan “Yakutiye’nin Jeotermal Kaynaklarının Araştırılması” projesine ilişkin destek sözleşmesi imzalandı.
Ajansta düzenlenen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili İhsan Karabulut ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yıldız katıldı.
Yakutiye ilçesinde jeotermal enerji potansiyelinin etkin biçimde harekete geçirilmesinin, doğal kaynakların ekonomiye kazandırılmasının hedeflendiği proje kapsamında Akdağ ve Yeşilyayla mahallelerindeki jeotermal su kaynaklarının tespit edilmesine yönelik teknik araştırmalar yapılacak.
Yürütülecek sondaj çalışmaları sonucunda hazırlanacak fizibilite raporu ile tespit edilen jeotermal kaynakların özelliklerine göre potansiyel yatırım konuları belirlenecek.
Bu sayede Erzurum’da bulunan jeotermal enerji kaynakları potansiyeli daha verimli ve etkin olarak kullanılacak, termal ve sağlık turizmi açısından kente yeni tesisler kazandırılması için adım atılacak.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Brent petrolün varili 61,23 dolardan işlem görüyor6 Mayıs 202510:13 Enerjisa Enerji, 2025 yılına altyapı ve enerji dönüşümüne odaklı güçlü bir başlangıç yaptı6 Mayıs 202510:12 Çamlıgöze ve Koyulhisar hidroelektrik santralleri özelleştirildi6 Mayıs 202509:49 Masdaf ve RES Enerji’den stratejik iş birliği6 Mayıs 202509:28 Türkiye’nin karbon nötr sertifikalı ilk rallisi gerçekleşti6 Mayıs 202509:15