Asis Otomasyon Ar-Ge, Türkiye Ar-Ge’nin ilk 250 listesinde

“Turkishtime Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması” Türkiye’nin Ar-Ge karnesini hazırladı. Asis Otomasyon 2020 yılında da ilk 250 listesinde 210’uncu, elektrik ve elektronik sektör sıralamasında ise 8’inci oldu.

“Turkishtime Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması” Türkiye’de Ar-Ge hafızası yaratmak vizyonu ile yola çıkmış ve 8. yılında da en kapsamlı Ar-Ge tablosunu çıkararak 2020 verileri ile Türkiye’nin Ar-Ge karnesini hazırladı. 2020 yılına damga vuran COVID-19 pandemisi, Türkiye’nin ve dünyanın ekonomisine ağır hasarlar verdi. Tüm bu etkenlere rağmen Asis Otomasyon 2020 yılında da ilk 250 listesinde 210’uncu, elektrik ve elektronik sektör sıralamasında ise 8’inci oldu. Ar-Ge 250 listesi T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimler ile Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalardan yola çıkarak hazırlandı.  Araştırmanın temel datalarını; firmaların 2020 yılına dair Ar-Ge harcaması, 2021 yılı için planlanan Ar-Ge harcaması, 2020 yılı Ar-Ge desteklerinden faydalanma oranı, Ar-Ge personel sayısı, 2020 yılında Ar-Ge merkezinde alınan; patent sayısı, faydalı model sayısı, tasarım tescil sayısı ve marka sayısı oluşturuyor.

‘PERAKENDE SEKTÖRÜ İÇİN GELİŞTİRDİĞİMİZ BİR ROBOT PROJEMİZ VAR’

Akaryakıt Otomasyon sektörünün en büyük ve Türkiye’nin 944. Ar-Ge merkezini 2017 yılında hizmete açan Asis Otomasyon, tüm dünyayı ekonomik olarak etkileyen Covid19 pandemisine rağmen Ar-Ge yatırımlarına devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Asis Otomasyon Genel Müdürü Yusuf Kaya, 

“Ar-Ge merkezimizi faaliyete soktuğumuz 2017 yılından beri her yıl ilk 250 Ar-Ge şirketi listesinde yer almaktayız. Özellikle pandemi döneminde tüm zorluklara rağmen Asis Otomasyon olarak Ar-Ge’ye olan inancımızı daha da perçinledik. Yine bu dönemde ülke olarak da gördük ki yüksek teknolojiye yatırım yapmak küresel piyasalarda varlığımızı hissettirebilmek için çok önemli. Değişen dünya, teknoloji sayesinde evrim geçirmektedir.  Bu nedenle de özellikle pandemi döneminde daha çok Ar-Ge’ye ve bu bağlamda da yüksek teknolojili ürünlere odaklandık. Çalışmalarımızı yalnızca akaryakıt sektörüne değil, teknolojiyi kullanabileceğimiz tüm sektörlere yönelik sürdürmekteyiz. Mesela, çok yakında lansmanını yapacağımız ve çok ses getireceğine inandığımız perakende sektörü için geliştirdiğimiz bir robot projemiz var. Sonuç olarak sürdürülebilir ve kalıcı büyüme hedefimizi bir üst noktaya taşıyarak 2023 yılında ilk 100 firma arasına girmek için hiç durmadan çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.