“2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını 3 binin üzerine çıkarmayı başardık”

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını 3 binin üzerine çıkarmayı başardık. ” dedi.

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk ve OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersi’ kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Filiz Öztürk, burada sosyal sorumluluk projelerini anlattı. Ayşenur Aydın ise marka iletişim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

“OPET 6 KEZ SEKTÖRÜNDE ‘LOVEMARK-EN SEVİLEN MARKA’ SEÇİLDİ”

OPET’in SUNPET ile birlikte Türkiye genelinde bin 800’e yakın istasyonu bulunduğunu belirten OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, OPET’in 6 kez sektöründe ‘Lovemark-En Sevilen Marka’ seçildiğini hatırlattı. 

Öztürk, “KalDer tarafından gerçekleştirilen araştırmalara göre, 12 yıldır müşteri memnuniyetinin zirvesinde yer alan OPET, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde 9 yıl üst üste, müşteri sadakatinin baz alındığı Türkiye Müşterinin Sesi Araştırması’nda akaryakıt istasyonları sektöründe 3 kez üst üste müşteri bağlılık seviyesi en yüksek marka seçildi” dedi.

Sosyal sorumluluk projelerinden de bahseden Öztürk, “İçinde bulunduğu toplumun sorunlarından yola çıkarak OPET Bilinçli Toplum Projeleri çatısı altında sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. OPET’İn halen devam etmekte olan 6 sosyal sorumluluk projesi mevcuttur. Bunlar; Temiz Tuvalet Kampanyası, Yeşil Yol Projesi, Örnek Köy Projesi, Tarihe Saygı Projesi, Trafik Dedektifleri Projesi ve Kadın Gücü Projesidir” .

“2018 YILINDAN BU YANA RAKAMLARIMIZ ÇOK ARTTI”

Öztürk Kadın Gücü Projesi hakkında bilgi veren OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk şöyle konuştu: “OPET’in bin 800 istasyonu bulunuyor ve her istasyonda ortalama 20 kişi çalışıyor. OPET istasyonlarının 18-19 bin çalışanı var. Eğer burada kadınların çalışmasını başarırsak gerçekten biz bu sektörü değiştirebiliriz diye düşündük. Bu sektörde kadınların yer alması hiç alışagelmiş bir şey değildi. Biz de bir ekip kurduk ve projeyi bu şekilde ilerletmeye çalışıyoruz. Öncelikle kendimize küçük hedefler koyduk ve her istasyonumuzda 2 kadın çalışsın dedik. 2018 yılında sadece 14 ilde kadın çalışan vardı ve pompalarda çalışan kadın sayısı yok denecek kadar azdı. Şu an bu sayı 77 ile çıkmış durumda. 

Bu projeyi yapmak gerçekten kolay değil. En öncelikli zorluğumuz enerji sektörünün erkek egemen bir sektör olmasıydı. Bu sebeple gerek çalışanların gerek çalıştıran kişilerin bu konuya yaklaşımlarının değiştirilmesi gerekiyordu. Bu yüzden öncelikle bayilerimizi ikna etmeye çalıştık ve onlara kadın çalıştırıldığında toplumun güçleneceğini, ekonominin gelişeceğini anlattık. Bayileri ikna ettik, ama sorunlar yine devam etti. Çünkü bazı önyargılardan dolayı kadın başvuran sayısı çok azdı. Sorunları çözmek için de birçok iş birliği yapmaya başladık. Zorlukları aşmak için bayi ziyaretleri ve bayi buluşmaları yaptık” diye konuştu.

Filiz Öztürk, “2018 yılından bu yana rakamlarımız çok arttı. Pompa tarafında Türkiye çapında sadece 27 kadınımız görev almaktaydı, şimdi ise bu sayı 908’e çıktı. Marketlerde ise 576 kadın vardı ve bu sayıyı bin 192’ye çıkardık. 2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını da 3 binin üzerine çıkarmayı başardık. ” ifadelerini kullandı. 

“20,5 MİLYON KİŞİYE ULAŞIM SAĞLANDI” 

OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın öğrencilere OPET’in marka iletişim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Aydın; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Reklam Filmi, Survivor Kadın Gücü Alt Bantları ve A Milli Kadın Voletybol Takımı sponsorluğu kapsamında Olimpiyat ve Dünya Kupası için yapılan reklam filmi TV yayınları ile toplam 7.5 milyon kişiye erişim sağlandı. Kafa Radyo Nihat ile Sivrisinek programı Kadın Gücü DJ talkları ile 2 milyon kişiye erişim sağlanırken, kadın gücü sosyal medyada iletişimleri ile toplam 150 milyon gösterimle 20,5 milyon kişiye ulaşım sağlandı. ” dedi. 

“HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Ayşenur Aydın şöyle devam etti: “Benim de çok sevdiğim ve gurur duyduğum sloganımız; ‘Akaryakıt istasyonunda kadın çalışan gördüğünde şaşıran tek bir kişi kalmayana kadar bu yoldayız’la başladığımız Kadın Gücü Projesi, güçlü medya iletişim çalışmalarıyla kamuoyunda büyük ses getirdi, bugüne dek 1500’ün üzerinde haber yayınladı ve yaklaşık 31 milyon kişiye erişim sağlandı. Bu yıl ise Dünya Kadınlar Günü’nde medyanın her kanalı kullanarak 1-8 Mart arasına yayılan bir iletişim çalışması yapıldı. Yaklaşık 300 haber içeriği ve özel yayınlarla 4,5 milyona yakın kişiye erişim sağlandı. Biz bu projelerle her şeyden önemlisi toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz. Projelerin daha fazla kitleye ulaşması adına, yakın zamanda, önemli kadın gazetecilerimizden Rahşan Gülşan’la ‘Kadın Gücü Sohbetleri’ başlatmayı planlıyoruz”.