
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Pahl, “Almanya ‘ulusal hidrojen stratejisi’ kapsamında hidrojen teknolojileri için 7 milyar avro, bu alandaki uluslararası partnerlikler için 2 milyar avro bütçe ayırdı.” dedi. Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) Genel Sekreteri Thilo Pahl, Almanya’nın yeni duyurduğu “ulusal hidrojen stratejisi” kapsamında hidrojen teknolojileri için 7 milyar avro, bu alandaki […]
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) Genel Sekreteri Thilo Pahl, Almanya’nın yeni duyurduğu “ulusal hidrojen stratejisi” kapsamında hidrojen teknolojileri için 7 milyar avro, bu alandaki uluslararası partnerlikler için 2 milyar avro bütçe ayırdığını belirterek, “Türk ve Alman şirketleri özellikle yenilenebilir enerji sektöründe uzun yıllar başarılı şekilde çalışıyor. Yeşil hidrojenin, enerji sektöründe iki ülke için yeni kapılar açacağını düşünüyorum.” dedi.
Pahl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enerji piyasasının Türk ve Alman şirketlerinin uzun yıllar ortak çalışma imkanı bulduğu başarılı bir alan olduğunu söyledi.
Alman -Türk enerji ortaklığının iyi işleyen bir mekanizmaya sahip olduğuna dikkati çeken Pahl, “Almanya, bir süre önce duyurduğu ulusal hidrojen stratejisi kapsamında iklim değişikliğine sebep olan etkileri azaltmak için orta ve uzun vadeli çalışmalar yapmayı amaçlıyor. Bu çerçevede, coğrafi olarak birbirine yakın ülkelerin güçlü iş birlikleri geliştirmesi ve bu iş birliklerini yaygınlaştırması gerekiyor. Söz konusu stratejiyle, Almanya iklim değişikliği, küresel ısınma ve çevre kirliliği konularında önemli bir adım attı.” değerlendirmesinde bulundu.
Pahl, bu strateji kapsamında “yeşil hidrojen”in geleceğin petrolü olabileceğini, dile getirdi.
Hidrojenin ana enerji kaynağı olarak kullanılması için gerekli alt yapının geliştirilmesinin önemine işaret eden Pahl, şöyle konuştu:
“Uygun ve yatırım yapılması güvenli, düzenleyici bir çerçeve oluşturma gayretini devam ettiren Almanya’da, hidrojenin etkili kullanılması için varolan alt yapıların uygunluğu ve yeni yapılması gereken diğer sistemler gözden geçirilip inceleniyor. Özel olarak elektrik, ısıtma ve doğal gaz alt yapıları dikkate alınıyor. Almanya ‘ulusal hidrojen stratejisi’ kapsamında hidrojen teknolojileri için 7 milyar avro, bu alandaki uluslararası partnerlikler için 2 milyar avro bütçe ayırdı. Türk ve Alman şirketleri özellikle yenilenebilir enerji sektöründe uzun yıllar başarılı şekilde çalışıyor. Yeşil hidrojenin enerji sektöründe iki ülke için yeni kapılar açacağını düşünüyorum.”
Pahl, Almanya’nın 2050’ye kadar enerji sistemlerinin karbonsuzlaştırılması ve temiz enerji dönüşümünün gerçekleştirilmesi konusunda ciddi adımlar attığını anlattı.
Hidrojen stratejisinin de Almanya’nın yenilenebilir enerji politikalarıyla uyum içinde geliştirildiğini vurgulayan Pahl, “Akılcı endüstriyel politikalarla, rekabetçi bir hidrojen endüstrisinin yaratılması istihdama ve ekonomik büyümeye olumlu katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 DMM’den “doğal gaz fiyatlarının dünyada düştüğü, Türkiye’de arttığı” iddialarına ilişkin açıklama3 Temmuz 202520:15 11. Nükleer Santraller Zirvesi 212 firma ve 1400 sektör temsilcisini ağırladı3 Temmuz 202517:28 Türkiye’de ilk 6 ayda elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yaklaşık yüzde 45’ini oluşturdu3 Temmuz 202515:44 Şehit yakınları ve gazilere evsel doğal gaz tüketiminde yüzde 50 indirim sağlandı3 Temmuz 202515:42 TÜREB ve Aksa Elektrik, Türkiye Rüzgar Enerjisi Yatırımcı Buluşması’nda yatırımcı paydaşları bir araya getirdi3 Temmuz 202515:08