‘YEKA’yı önemli bir iş modeli olarak görüyoruz’

İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Rüzgar YEKA Ortak Girişimi ile İstanbul Sanayi Odası Üyeleri Buluşması İSO Odakule’de yapıldı. Rüzgar YEKA Ortak Girişimi ile İstanbul Sanayi Odası Üyelerini buluşturan toplantı ile rüzgar enerjisi sektöründe faaliyet gösteren yatırımcılar ve yan sanayi üreticilerini bir araya geldi. Toplantıya katılan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Oğuz Can, yerli üretim imkanlarının geliştirilmesi […]

‘YEKA’yı önemli bir iş modeli olarak görüyoruz’
Servet Uzun
  • Yayınlanma2 Ekim 2017 10:41
  • Güncelleme2 Ekim 2017 16:54

İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Rüzgar YEKA Ortak Girişimi ile İstanbul Sanayi Odası Üyeleri Buluşması İSO Odakule’de yapıldı.

Rüzgar YEKA Ortak Girişimi ile İstanbul Sanayi Odası Üyelerini buluşturan toplantı ile rüzgar enerjisi sektöründe faaliyet gösteren yatırımcılar ve yan sanayi üreticilerini bir araya geldi. Toplantıya katılan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Oğuz Can, yerli üretim imkanlarının geliştirilmesi açısından YEKA’nın önemli katkılarının olacağını belirtti.

 

“TÜRKİYE YENİLENEBİLİR ENERJİDE ÜS VE YETKİNLİK MERKEZİNE DÖNÜŞEBİLİR”

 

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Rüzgar YEKA ihalesine değinen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, “Dünyanın en büyük üreticilerinden 8 firma YEKA ihalesine katıldı. Ortak aklın, ortak aksiyona dönüşmesinde bu toplantıyı çok önemli buluyorum. Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü olarak biz, YEKA’ya önemli bir iş modeli olarak bakıyoruz. Bunun birçok ayağı var. Burada yerli üretim imkanlarının olgunlaştırılması açısından YEKA’nın önemli katkıları olacak. Burada bizlerin de önemli görevleri var. Bakanlık olarak biz bu konuya bakış açımızı sizlerle paylaşmış oluyoruz. Özellikle kanat ve kule imalatında önemli adımlar atıldı. Biz bu alanda atılan adımları, daha da hızlandırarak, bu iş modeli üzerinde derinleştirmeyi düşünüyoruz. Türkiye’nin bölgede önemli lojistik avantajı var. Türkiye’nin sahip olduğu kalifiye iş gücü ve finansal stabilite avantajıyla yenilenebilir enerjide her anlamda üs ve yetkinlik merkezine dönüşebilir. Biz Türkiye’nin bu noktaya gelmesini istiyoruz. Türkiye açısından büyük potansiyel var. Sanayicilerimiz bu sürece önemli katkı sağlayacak. Buradaki üretim yetkinliklerinin kalıcı olarak, bölge pazarlarına hitap etmesini arzu ediyoruz. Bizler bu süreçlerde sizlerle beraberiz” diye konuştu.

 

“YEKA İLE BİRLİKTE SEKTÖRDE ÖNEMLİ BİR KÜLTÜR OLUŞTU”

 

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün YEKA’yı doğru zamanda devreye soktuğunu belirten Siemens Gamesa Genel Müdürü hakan Yıldırım, “YEKA’dan sonra bu alanda bir kültür oluştu. Türkiye olarak 6 bin MW’ları arttırmamız lazım. Dünya çapında faaliyet gösteren sanayicileri cezbedecek bir sistem ortaya çıkmalı. Bizim girişim olarak YEKA’yı kazanmamız önemli bir başarı oldu. Türk sanayicisinin ruhuna güvenerek, bu ihaleyi kazandık. Türkiye’de bu alanda imalatın gelişmesini isteyen bir vatandaş olarak, sadece bu 1000 MW’a odaklanıp kalmamalıyız. Bu YEKA’nın tetiklemesiyle kurulacak yan sanayinin, yurt dışına parça üretebilecek bir yetkinliğe ulaşmasını hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Galeri için tıklayınız…