
Türkiye’nin 36 farklı şehrinde 1.000 MW’lık güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine için yapılacak mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları için başvurular bugün başladı. 8 Mart’ta başlayan başvurular 12 Mart Cuma gününe kadar alınacak. Türkiye’nin Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarından en yüksek oranda yararlanmak için […]
Türkiye’nin 36 farklı şehrinde 1.000 MW’lık güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine için yapılacak mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları için başvurular bugün başladı. 8 Mart’ta başlayan başvurular 12 Mart Cuma gününe kadar alınacak.
Türkiye’nin Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarından en yüksek oranda yararlanmak için geliştirilen YEKA yarışmaları bu kez Mini GES YEKA ile devam ediyor. Güneş enerjisine dayalı mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları için 8 Mart Pazartesi günü başlayan başvurular 12 Mart Cuma gününe kadar devam edecek. Başvurular 09.00-12.00 saatleri arasında alınacak.
YATIRIMCILAR 36 İLDE 74 PROJE İÇİN YARIŞACAK
Yatırımcılar, toplam 36 ilde toplam 1.000 MW gücünde bağlantı kapasitesinin tahsisi amacıyla 10, 15 ve 20 megavat kapasitelerinde olacak şekilde güneş enerjisine dayalı 74 adet Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışması için başvurularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü’ne yapacaklar.
Yatırımcılar, başvuru dosyalarında her bir yarışma için kilovatsaat başına 35 kuruş olarak belirlenen tavan fiyat üzerinden bir teklif sunacak. En düşük teklifi veren ilk 5 şirket yarışmaya çağrılacak ve açık eksiltme usulüyle yarışacak.
Her bir proje için en düşük teklifi veren yatırımcıyla elektrik enerjisi alım sözleşmesi imzalanacak. Sözleşme, imzalandığı tarihten itibaren 15 yıl geçerli olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Togg’dan T10X almak isteyenlere avantajlı fırsatlar5 Mayıs 202508:58 Dicle Elektrik kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirdi5 Mayıs 202508:56 GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem üzerinde çalışılıyor4 Mayıs 202516:07 Nükleer Enerji Tedarikçi Bilgi Sistemi kullanıma açıldı4 Mayıs 202516:07 İspanyol Bakan Aagesen, elektrik kesintisinin nedeninin belirlenmesinin “günler süreceğini” belirtti4 Mayıs 202516:06