
Bakanlık tarafından paylaşılan verilere göre yerli ve yenilenebilir kaynakların kurulu güç içindeki payı yüzde 62,5’a, elektrik üretimindeki payı ise yüzde 60,8’e ulaştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, eylül ayına ait elektrik üretim ve kurulu güç verilerini paylaştı. Buna göre eylül ayında Türkiye’nin toplam elektrik üretimi 226 bin 917 GWh olurken, toplam kurulu güç ise 93 […]
Bakanlık tarafından paylaşılan verilere göre yerli ve yenilenebilir kaynakların kurulu güç içindeki payı yüzde 62,5’a, elektrik üretimindeki payı ise yüzde 60,8’e ulaştı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, eylül ayına ait elektrik üretim ve kurulu güç verilerini paylaştı. Buna göre eylül ayında Türkiye’nin toplam elektrik üretimi 226 bin 917 GWh olurken, toplam kurulu güç ise 93 bin 207 MW’a ulaştı.
Bakanlığın verilerine göre elektrik üretimi içerisindeki en büyük pay, yüzde 60,8’le yerli ve yenilenebilir kaynakların oldu. Üretimdeki diğer kaynaklardan ithal kömürün payı yüzde 20,2 , doğal gazın payı ise yüzde 19,3 olarak ortaya çıktı.
Yerli ve yenilenebilir kaynakların toplam kurulu güç içerisindeki payı ise yüzde 62,5’e ulaştı. Kurulu güç içerisinde doğal gazın payı yüzde 27,5 , ithal kömürün payı ise yüzde 9,6 oldu.
DÖNMEZ: “EYLÜLDE ENERJİMİZ YİNE ÇOK YÜKSEKTİ”
Bakanlık tarafından paylaşılan verileri sosyal medya hesabından yorumlayan Bakan Fatih Dönmez, hem üretimde hem de kurulu güçte yerli ve yenilenebilir kaynakların payındaki artışa dikkat çekerek “Eylülde enerjimiz yine çok yüksekti” ifadesini kullandı.
Eylül’de enerjimiz yine çok yüksekti.
⚡️ Toplam üretimimiz 226.917 GWh’i ⚡️Toplam kurulu gücümüz ise 93.207 MW’ı buldu.
Hem üretim hem de kurulu gücümüzdeki yerli ve yenilenebilir enerji payı da yüzde 60’ı aştı. 👏👏#EnerjideBuAy https://t.co/Gmcr4DOVY4
— Fatih Dönmez (@fatih_donmez) October 24, 2020
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Finansman ve istihdamda sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz5 Mayıs 202517:20 Bakan Şimşek: Petrol fiyatlarındaki düşüş cari açığı aşağı çekecek5 Mayıs 202516:39 RKS, Kuba ve Benelli, ELF motor yağlarını tercih etti5 Mayıs 202515:10 Spot piyasada doğal gaz fiyatları5 Mayıs 202514:54 Spot piyasada elektrik fiyatları5 Mayıs 202514:53