
BM İklim Değişikliği İcra Sekreteri Stiell, COP28 müzakerecilerine çağrıda bulundu. Stiell,”Bu hafta bu iklim isteğini rehin edecek herhangi bir saptırma ya da politik taktik görmek istemiyoruz. Tüm bakanları ve müzakerecileri kalıpların dışında düşünmeye çağırıyorum çünkü iklim eyleminin bu yaklaşım değişimine ihtiyacı var” dedi. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) İcra Sekreteri Simon Stiell, […]
BM İklim Değişikliği İcra Sekreteri Stiell, COP28 müzakerecilerine çağrıda bulundu. Stiell,”Bu hafta bu iklim isteğini rehin edecek herhangi bir saptırma ya da politik taktik görmek istemiyoruz. Tüm bakanları ve müzakerecileri kalıpların dışında düşünmeye çağırıyorum çünkü iklim eyleminin bu yaklaşım değişimine ihtiyacı var” dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) İcra Sekreteri Simon Stiell, COP28 Zirvesi çerçevesinde iklim krizine çözüm bulmak üzere görüşmeler gerçekleştiren müzakerecilere politik taktiklerden ve saptırmalardan uzak durmaları çağrısı yaptı.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde devam eden BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Stiell, küresel ısınmanın ulaştığı boyuta karşı COP28’e katılan tüm ülkelerin, dünyayı bu krizden kurtaracak çözümlere odaklanması gerektiğini söyledi.
COP28’de kendisinin odaklandığı noktaların çözüm bulmak ve küresel ısınmayla mücadelede hız kazanmak olduğunu belirten Stiell, “COP28, hükümetlerin sadece ne yapması gerektiğine değil bu işi nasıl yapacaklarına da odaklanarak büyük bir değişimi yerine getirmeli” ifadesini kullandı.
İklim kriziyle mücadelede mevcut teknolojilerin ve araçların işleme sokulması noktasında müzakereciler tarafından anlaşmaya varılması gerektiğini dile getiren Stiell, “Kısacası, bu hafta hükümetlerin COP28’de harekete geçme zamanı geldi” dedi.
“TÜM BAKANLARI VE MÜZAKERECİLERİ KALIPLARIN DIŞINDA DÜŞÜNMEYE ÇAĞIRIYORUM”
Stiell, küresel ısınmanın 1,5 dereceyle sınırlandırılması hedefinin gerçekleştirilebilmesi için müzakerecilerin, zirveden en üst seviyede verim alınması noktasında istekli olmaları gerektiğine işaret etti.
UNFCCC’nin bu süreçte dürüst bir arabulucu ve ev sahibi olacağını vurgulayan Stiell, şöyle devam etti:
“Tüm ülkelerin masada bir yerinin olduğuna ve seslerini tamamen duyurabildiklerine emin olacağız. Bu hafta bu iklim isteğini rehin edecek herhangi bir saptırma ya da politik taktik görmek istemiyoruz. Tüm bakanları ve müzakerecileri kalıpların dışında düşünmeye çağırıyorum çünkü iklim eyleminin bu yaklaşım değişimine ihtiyacı var.”
Dünyadaki 8 milyar insanın iklim krizi tehdidiyle karşı karşıya olduğu, bu durumun aşılmasının daha fazla iş, daha sağlıklı ekonomik büyüme, daha az kirlilik ve daha iyi insan sağlığı için fırsat olabileceği değerlendirmesinde bulunan Stiell, COP28’de atılacak adımlarla bunların başarılabileceğini sözlerine ekledi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 11. Nükleer Santraller Zirvesi 212 firma ve 1400 sektör temsilcisini ağırladı3 Temmuz 202517:28 Türkiye’de ilk 6 ayda elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yaklaşık yüzde 45’ini oluşturdu3 Temmuz 202515:44 Şehit yakınları ve gazilere evsel doğal gaz tüketiminde yüzde 50 indirim sağlandı3 Temmuz 202515:42 TÜREB ve Aksa Elektrik, Türkiye Rüzgar Enerjisi Yatırımcı Buluşması’nda yatırımcı paydaşları bir araya getirdi3 Temmuz 202515:08 Aksa Çukurova Doğalgaz iç tesisat firmalarıyla bir araya geldi3 Temmuz 202514:15