
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Zafer Benli EÜAŞ’ın yenilenebilir enerjide daha büyük bir kurulu güce sahip olmasını ve dünyanın sayılı yenilenebilir enerji şirketlerinden birisi haline gelmesini hedeflediklerini söyledi.
Türkiye’nin enerji eylem planını katılımcılarla paylaşan EÜAŞ Genel Müdürü Benli, 2035 yılına kadar kurulu gücümüz içerisindeki yenilenebilir enerji payının yüzde 65’e, üretim payının ise yüzde 55’e yükseleceğini söyledi.

GÜNEŞ GÜCÜMÜZÜ 3’E, RÜZGAR GÜCÜMÜZÜ DE 2’YE KATLAYACAĞIZ
“Bir başka değişle güneş gücümüzü 3 katına, rüzgâr gücümüzü ise 2 katına çıkaracağız.” Diyen Benli, konuşmasına şöyle devam etti: “Şu an Türkiye’nin kurulu gücü 110 bin MW’a ulaştı. Ülkemizin yüksek kapasitesine, birikim ve medeniyet mirasına uygun şekilde yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. EÜAŞ ailesi olarak da hedefimiz, yenilenebilir enerjide bugünkünden daha büyük bir kurulu güce sahip olmak. EÜAŞ’ı dünyanın sayılı yenilenebilir enerji şirketlerinden birisi haline getirmek. Bu vizyonla, bütün çalışma arkadaşlarımın katkısıyla hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.”
ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNDE “ADİL GEÇİŞ” SAĞLANMALI
Program kapsamında Türkiye’de Enerji Dönüşümü: Hedef 2053 başlıklı sunum yapan Doç. Dr. İzzet Arı da Avrupa Yeşil Mutabakatı sonrası ortaya çıkan enerji dönüşüm sürecini değerlendirdi. Geçiş sürecini istihdam boyutuyla ele alan Arı, sosyal sorunlara yol açmayacak bir yol haritası çizilmesi gerektiğinin bilinciyle, geçişten etkilenecek çalışanların mağdur edilmeyeceği bir süreç yönetimi gerektiğini vurguladı.
Lisanssız elektrik üretim tesislerinde 10 yıllık YEKDEM sonrası ihtiyaç fazlası enerji fiyatı belirlendi13 Haziran 202614:22 Yer altı maden işletmelerinde meydana gelen maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin kararda değişikliğe gidildi13 Haziran 202614:20 Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneğinin ilk liman toplantısı Mersin’de düzenlendi13 Haziran 202609:00 GKRY, İsrail, Yunanistan ve ABD, Doğu Akdeniz Enerji Merkezi kurulması için anlaştı13 Haziran 202608:30 Elektrikli araçlar dünyanın çevresini 4 bin 400 kez dolaştı13 Haziran 202608:00