
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2018 yılı YEKDEM başvurularının alınması hakkında sitesinden bir duyuru yayınladı. Buna göre, YEKDEM Yönetmeliğinin 5’inci ve devamı maddeleri uyarınca 2018 yılında YEK destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 31 Ekim 2017 tarihi sonuna kadar Kuruma başvurmaları gerekiyor. 31 Ekim 2017 tarihi itibariyle Kuruma ulaşmamış evrak […]
Buna göre, YEKDEM Yönetmeliğinin 5’inci ve devamı maddeleri uyarınca 2018 yılında YEK destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 31 Ekim 2017 tarihi sonuna kadar Kuruma başvurmaları gerekiyor. 31 Ekim 2017 tarihi itibariyle Kuruma ulaşmamış evrak dikkate alınmayacak.
Başvuru yapmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin;
YEKDEM Yönetmeliğinin;
-Ek-1 Başvuru Dilekçesini,
-7’nci maddesi uyarınca alınan 3 Ekim 2013 tarihli ve 4635-13 sayılı Kurul Kararına göre hazırlanmış bu Duyuruya ekli Bilgi Formunun ilgili nüshasında öngörülen ve “Açıklamalar” bölümünde ilaveten istenen bilgileri,
-Başvuruya konu üretim tesislerinin üretim lisanslarında derç edilmiş kurulu güç, ön görülen ortalama yıllık üretim miktarı, bildirim adresi vb. diğer bilgiler esas alınacağı için üretim lisansının gerekli tadiller yapılmış güncel halini başvuru dosyasında Kuruma sunmaları gerekiyor.
YEK Destekleme Mekanizmasından 2018 yılında yararlanmak isteyen üretim lisansı sahiplerinin başvurularına konu üretim tesislerinin;
-1 Kasım 2007 tarihi ve sonrasında işletmeye girmiş olması,
-Başvuru tarihi itibarıyla geçici kabulü yapılarak tamamen ya da kısmen işletmeye alınmış olması, gerekiyor.
Ayrıca 2018 yılında YEK Destekleme Mekanizmasından yararlanmak amacıyla 31 Ekim 2017 tarihi sonuna kadar Kuruma başvuru yapan kişilerden YEK Destekleme Mekanizmasına yaptıkları başvurularını sonlandırmak isteyenlerin taleplerini en geç 31 Ekim 2017 tarihi sonuna kadar Kurumun Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığına yazılı olarak iletmeleri gerekiyor.
YEK Destekleme mekanizması ile ilgili lisanslı ve lisanssız elektrik üretimi mevzuatı kapsamında, http://www.epdk.org.tr/TR/Dokumanlar/Elektrik/Yekdem adresinde “Sıkça Sorulan Sorular” bölümünde ayrıntılı açıklamalar yer alıyor. YEKDEM ile alakalı Kurum tarafından herhangi bir dosya kontrolü ve eksiklik bildirimi yapılmayacak, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik’in 6’ncı maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği 5’inci maddeye göre yapılan başvurulardan tam ve eksiksiz olduğu tespit edilenler değerlendirmeye alınacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Güneş ve rüzgarda yapılacak yeni YEKA’lar yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım getirecek8 Mayıs 202511:38 Shell’den yapay zekayla sıfır kaza8 Mayıs 202511:12 Geleceğin enerji profesyonelleri OEDAŞ ile sahada yetişiyor8 Mayıs 202511:08 Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri8 Mayıs 202510:37 Zonguldak’ta jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihale yapılacak8 Mayıs 202509:40