
Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, Hollanda merkezli International Renewable Energy Certificate Standard (IRECS) tarafından verilen I-REC Yenilenebilir Enerji Sertifika’lı elektrik enerjisi kullanmaya başladı.Bu kapsamda Çimsa 2022 yılında tüm fabrikalarının toplam elektrik enerjisi tüketiminin yaklaşık %50’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edecek. Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Hollanda merkezli International Renewable Energy Certificate Standard (IRECS) tarafından yenilenebilir enerji […]
Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, Hollanda merkezli International Renewable Energy Certificate Standard (IRECS) tarafından verilen I-REC Yenilenebilir Enerji Sertifika’lı elektrik enerjisi kullanmaya başladı.Bu kapsamda Çimsa 2022 yılında tüm fabrikalarının toplam elektrik enerjisi tüketiminin yaklaşık %50’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edecek.
Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Hollanda merkezli International Renewable Energy Certificate Standard (IRECS) tarafından yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını şirketler ile tüketici nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla verilen I-REC (International Renewable Energy Certificate) Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifika’lı elektrik enerjisi kullanmaya başladı. Çevresel performansını geliştirerek sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapan Çimsa, Enerjisa Üretim iş birliğiyle sertifika kapsamında 2022 yılında tüm fabrikalarının toplam elektrik enerjisi tüketiminin yaklaşık %50’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edecek.
Çimsa, 2022 yılında 300.000 Mwh elektrik enerjisini jeotermal enerjiden temin ederek indirekt (kapsam 2) emisyonların sebep olduğu yaklaşık 140.000 ton CO2 emisyonun doğaya salınmasına engel olacak. Bu emisyon miktarı 93 milyon ağacın 1 yıllık karbon yakalama kapasitesine eşdeğer.
Karbon emisyonları yoğun olan bir sektör olmaları nedeniyle iklim krizi eyleminin uzun vadeli sürdürülebilirlik stratejilerinin önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirten Çimsa CEO’su Umut Zenar, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
“İklim değişikliği ile mücadelede su, güneş ve rüzgâr enerjisi gibi sürdürülebilir kaynakların kullanımı ülkelerin enerji stratejilerinde önemli yer tutuyor. Küresel emisyonların 2030’a kadar yarı yarıya azaltılması için yenilenebilir enerji kullanımına yönelik büyük çaplı bir dönüşüm yaşanması gerekiyor. Bu süreçte Çimsa olarak döngüsel ekonominin bir parçası olmaya devam etme, yeşil dönüşümün gerekliliklerini yerine getirme ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşma hedefiyle çalışıyor, somut adımlar atıyoruz. Bu adımlardan biri olan ve geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz Afyon tesisimizde hayata geçecek güneş enerjisi santrali projesi için çalışmalara başladık. 2050 karbon nötr hedeflerimiz doğrultusunda attığımız önemli adımlardan bir diğeri olan yenilenebilir enerji sertifikalı elektrik kullanımı, Çimsa’nın önümüzdeki dönemde de aksiyon planları içerisinde yer alacak.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Bakan Kacır, “Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi” tanıtım töreninde konuştu13 Mayıs 202512:03 Türk iş kadını, Kaliforniya’da geçerli tek deniz üstü rüzgar enerjisi projesini hayata geçiriyor13 Mayıs 202511:53 Rosatom, Beloyarsk NGS’nin 5. güç ünitesi reaktör tesisinin kurulumu için lisans aldı13 Mayıs 202511:33 Türkiye’den Halep’e gidecek gaz Suriye’nin enerji altyapısını güçlendirecek13 Mayıs 202511:25 Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri13 Mayıs 202510:42