Çatılardaki güneş enerjisi projelerinin kullanımını yaygınlaştırması beklenen yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikle ilgili Petroturk’e özel açıklamalarda bulunan GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu; “Daha önceki uygulamalarda çatıya panel konulduğu zaman imarda değişiklik isteniyordu. Bu yönetmelikle artık istenmeyecek. Yönetmeliği çatılardaki bürokrasiyi azaltacağı için çatıların önünü açacak önemli bir düzenleme olarak görüyoruz” dedi. 10Kw altı sistemler için […]
10Kw altı sistemler için hazırlanan ve sektör tarafından uzun zamandır beklenen yönetmelik Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, yayınlanan yönetmeliğin sektörün gidişatına çok önemli katkıları olacağını söyledi. Telemcioğlu, “Daha önceden çatıya panel konulduğu zaman imarda değişiklik isteniyordu. Statik ve elektrik projelerinin de belediyeden onaylanması gerekiyordu. Bu yönetmelikle artık imarda değişiklilik gerekmiyor. Çatılardaki bürokrasi azalacağı için çatıların önünü açacak önemli bir düzenleme olarak görüyoruz” dedi.
Yönetmeliğin çıkmasında önemli katkılarının olduğunu ifade eden Telemcioğlu, “GÜNDER’in çabasıyla çıkmış bir yönetmelik. Yaklaşık 2 yıldır bu yönetmelik için uğraşıyoruz. Çünkü sıcak su panelleri için imar istenmiyordu fakat pv panelleri için imar isteniyordu. Dolayısıyla ikisi aynı duruma getirmiş olduk. Bunun ağırlık olarak sıcak su panelinden farkı yok. Dolayısıyla çatının veya yapının statiğini değiştirecek bir durum da yok. Olması gereken oldu. Daha önceki yönetmeliklerde bu detay tanımlanmamıştı, artık tanımlandı” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Medipol Üniversitesinde “Yenilenebilir Enerji Sektöründe İstihdam ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı” yapıldı16 Ocak 202517:37 İngiliz enerji şirketi bp, 4 bin 700 çalışanını işten çıkarıyor16 Ocak 202516:13 PETFORM 25. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi16 Ocak 202515:38 Rosatom’un ürettiği Radyum-223 bazlı yeni radyofarmasötik “Rakurs” için ürün lisansı alındı16 Ocak 202514:00 Meriç Nehri’ndeki hidroelektrik santralinde ayda 600 bin kilovatsaat elektrik üretiliyor16 Ocak 202513:54