
Akfen Yenilenebilir Enerji, sermaye piyasaları ve finans sektörünün saygın ödüllerinden birisi olarak kabul edilen “The Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Awards 2023” kapsamında yılın yurt içi sermaye piyasası işlem ödülü kategorisinde ödül aldı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 700 megavat kurulu güce sahip olan ve yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından […]
Akfen Yenilenebilir Enerji, sermaye piyasaları ve finans sektörünün saygın ödüllerinden birisi olarak kabul edilen “The Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Awards 2023” kapsamında yılın yurt içi sermaye piyasası işlem ödülü kategorisinde ödül aldı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 700 megavat kurulu güce sahip olan ve yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretimi yapan Akfen Yenilenebilir Enerji, bu ödülü martta gerçekleştirdiği 3,3 milyar lira büyüklüğündeki halka arz işlemi sonrası kazandı.
Dünyanın sürdürülebilirlik alanında ilk 30 şirketi arasında yer alan Akfen Yenilenebilir Enerji’nin halka arzı, yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördü.
Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde gerçekleşen halka arz, 8-10 Mart arasında yapıldı. Talep toplama sürecinde toplam 442 bin 795 yatırımcı, 76 milyar liralık talep oluşturdu. Toplam talep, halka arzda tahsis edilen 3,3 milyar liranın 23 katına ulaşarak, Akfen Yenilenebilir Enerji’yi son yılların en büyük halka arzlarından birine taşıdı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, şirketin halka arzına gösterilen yoğun ilginin ekonomik başarı ve Türkiye’nin sürdürülebilir enerji potansiyeline olan güvenin bir göstergesi olduğunu belirterek, “Ödül, ayrıca sürdürülebilirlik ve çevresel, sosyal, yönetişim faktörlerine dayalı yatırımların artan önemini vurgulamaktadır. Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi alanındaki yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Erdemir, İtalya’daki Made in Steel 2025 Fuarı’na ilk kez katılıyor6 Mayıs 202516:04 Turcas Petrol 2024 Yılı olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi6 Mayıs 202514:18 Petrol fiyatlarındaki düşüşün cari dengeyi olumlu etkilemesi bekleniyor6 Mayıs 202513:15 EFG Elektrik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla Ar-Ge Merkezi unvanı kazandı6 Mayıs 202511:48 SEDAŞ, modern araç filosu ile operasyonel gücünü artırıyor6 Mayıs 202511:47