
“Akaryakıt İstasyonları Solar Çözümlerinin Global Uzmanı” olarak ileri teknoloji solar çözümleri sunan Solarçatı ailesi, Münih’te 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen fuarda, tüm çözümlerini 60’ı aşkın ülkeden katılımcı ve sektör profesyoneli ile paylaştı. YÜKSEK ELEKTRİK MALİYETLERİNİN ÇÖZÜMÜ GÜNEŞ ENERJİSİ’NDE Solarçatı CEO’su Utku Korkmaz, “Şu an için Türkiye’de ve Afrika’da akaryakıt istasyonları özelinde anahtar teslim güneş enerjisi […]
“Akaryakıt İstasyonları Solar Çözümlerinin Global Uzmanı” olarak ileri teknoloji solar çözümleri sunan Solarçatı ailesi, Münih’te 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen fuarda, tüm çözümlerini 60’ı aşkın ülkeden katılımcı ve sektör profesyoneli ile paylaştı.
YÜKSEK ELEKTRİK MALİYETLERİNİN ÇÖZÜMÜ GÜNEŞ ENERJİSİ’NDE
Solarçatı CEO’su Utku Korkmaz, “Şu an için Türkiye’de ve Afrika’da akaryakıt istasyonları özelinde anahtar teslim güneş enerjisi kurulumu hizmeti vermekteyiz. Yüksek elektrik maliyetlerine çözüm arayan akaryakıt istasyonlarının elektrik maliyetlerini düşürecek en önemli yenilenebilir enerji kaynağı güneş enerjisi ile elektrik üretmesini sağlıyoruz. Bir akaryakıt istasyonunun maksimum verimlilikte güneş elektriği üretmesi, depolaması ve kullanması için tüm teknik gereklilikler ile son teknoloji güneş panellerimiz, saha analizimiz ve ileri mühendislik kabiliyetlerimiz ile akaryakıt istasyonları özelinde güvenli kurulum ve verimli yerleşimin önemine dikkat ederek hizmet veriyoruz” dedi.
“YILDA TOPLAM 510 TON KARBON SALIMININ ÖNÜNE GEÇİYORUZ”
Türkiye’de Petrol Ofisi’nin ilk ve tek akredite şirketi aynı zamanda uluslararası diğer büyük akaryakıt şirketlerinin de akredite şirketi olarak hizmet vermeye devam eden Solarçatı’nın CEO’su Utku Korkmaz, “Güneş paneli ile üretilen elektrik, akaryakıt istasyonunun iç tüketimini karşılayarak fazlasını da şebekeye satarak mahsuplaşabiliyor ya da gelir elde edebiliyor. Örneğin; bir akaryakıt istasyonu 400 m2 ‘lik kanopi ve idari bina çatısı ile 50 kWp’lik bir kurulu güce sahip olabilmektedir. 50 kWp kurulu güç ile akaryakıt istasyonu yıllık toplam 78.000 kWh üretim gerçekleştirir. Ayrıca yine örnek olarak söyleyecek olursak İzmir’de 50 kWp lik bir yatırım kendini 4 yılda amorti edebilir. Solarçatı olarak şu ana kadar akaryakıt istasyonlarının güneşten elektrik üretmesini sağlamak üzere yaptığımız projelerle birlikte yılda toplam 510 ton karbon salımının önüne geçiyoruz” diye ekledi.
Akaryakıt istasyonlarının çatılarına yerleştirilen ve güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren fotovoltaik paneller ile istasyonunun tüm elektrik maliyetleri neredeyse sıfıra iniyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde akaryakıt istasyonlarının yüzde 40’ının üzerinde bir oran ile artık elektrik ihtiyacı güneşten karşılanıyor. Türkiye’nin de koymuş olduğu 2030 hedeflerine göre güneş enerjisinden elektriğini üreten akaryakıt istasyonları sayısının hızla artması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Akkuyu Nükleer AŞ: İlk ünitede devreye alma süreci başladı2 Temmuz 202509:50 Brent petrolün varili 66,97 dolardan işlem görüyor2 Temmuz 202509:44 Güney Kore ve BAE savunma ve enerji iş birliklerini geliştirmeyi hedefliyor2 Temmuz 202509:42 Almanya arz sıkıntısının hafiflemesiyle Gaz Acil Durum Planı’nda “uyarı” seviyesini düşürdü2 Temmuz 202509:10 Doğal gaz toptan satış fiyatlarında değişikliğe gidildi1 Temmuz 202521:24