“7. İstanbul Karbon E-Zirvesi” 28 Eylül’de başlıyor

SÜT-D, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İTÜ destekleri ile “7. İstanbul Karbon E-Zirvesi” 28 Eylül’de dijital ortamda başlıyor.

“İklim Dirençli Türkiye İçin Yeşil Toparlanma Atık ve Enerji Yönetiminin Rolü” başlığı ile Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteği ile gerçekleştirilecek 7. İstanbul Karbon E-Zirvesi’nde paydaşlar, 28 Eylül 2021 tarihinde dijital ortamda bir araya gelecek.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun açılışını yapacağı E-Zirve’de, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın delegelere hitabı bekleniyor.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yöneticileri ‘Yeni Yeşil Yol: Fırsatlar ve Zorluklar’ başlıklı oturumda Yeşil Finansman; Yeşil Yatırım; Yeşil Tahvil; Avrupa Yeşil Mutabakatı; Yeşil Mutabakat Eylem Planı 2021; Emisyon Ticaret Sistemi; Karbon Fiyatlandırma; Yeni Raporlama Yöntemleri konularını yeşil dönüşüm için fırsat ve zorlukları açısından değerlendirecek.

İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Karaosmanoğlu, “Çelik, demir ve demir dışı metaller, elektrik-elektronik, hizmet, kimya, maden ve mücevher sektörlerini temsil eden İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki konuşmasında iklim krizine karşı ihracat gücümüzün eylemlerini açıklarken, iş dünyamızın yöneticileri iklim dirençli üretim için sanayimizin enerji ve kimyasının bugünü ve yarınını anlatırken, kuruluşlar E-Sergi’deki 3D stantlarıyla delegelerle anında etkileşim yapacak.” dedi.

SÜT-D’nin Türkiye’de karbon yönetimi kapasitesini artırma görev tanımına uygun olarak yaygın etki yaratma hedefi için her yıl ilan ettiği Küçük Karbon Kahramanı ile Düşük Karbon Kahramanı ödülleri de zirvede sahiplerini bulacak.

Bu yıl Düşük Karbon Kahramanı Ödül başvuru sayısıyla 2019 rekorunun kırıldığını açıklayan Prof. Dr. Karaosmanoğlu: “Hepimizin iklim değişimine dur demek için yapabilecekleri var. İklim krizinin etkileri yaşamımızda her yerde. Doğamızın ahengi bozuldu. Biliyoruz. Karbonu yönetmek, sera gazı salımını azaltmak ve iklim dirençli üretimi başarmak şart.” dedi.