
Azerbaycan’ın yeşil enerji kaynak potansiyelini Gas & Power’a değerlendiren Azerbaycan Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Ajansı Direktörü Cavid Abdullayev, yeşil hidrojen üretimi ve ihracatında Türkiye ile iş birliği yapılabileceğini belirtti.
AVRUPA İLE YEŞİL ENERJİ KORİDORU GELİŞTİRİLİYOR
Azerbaycan ve AB arasında bir yeşil enerji koridoru geliştiriliyor. Bu girişim, Azerbaycan’da üretilen yenilenebilir enerjinin Avrupa’ya taşınmasını amaçlıyor. Ayrıca ülkemizi Kazakistan ve Özbekistan’a bağlayan yeşil enerji koridorunun oluşturulmasına yönelik bir başka proje daha hayata geçiriliyor, bu girişimde de ekolojik olarak temiz hidrojen hayati bir rol oynuyor.
YEŞİL HİDROJEN İTHALATI HEDEFİNE KATKI SUNABİLİR
Azerbaycan, Hazar-Karadeniz-AB koridoru sayesinde AB için güvenilir bir yeşil hidrojen tedarikçisi haline gelecek. Azerbaycan’dan Türkiye’ye yeşil hidrojen ihracatı ve üretiminin mümkün olduğu söylenebilir. Bu aynı zamanda Avrupa’nın yeşil hidrojen ithalatı hedefine de katkıda bulunabilir. Bu bağlamda ülkelerimiz arasındaki iş birliği kapsamlı bir şekilde ele alınabilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Bakan Bayraktar, DOKAP kapsamındaki illerde sürdürülebilir projelere öncelik verileceğini bildirdi18 Nisan 202517:01 Dev sektörün buluştuğu Petroleum Istanbul Fuarı’nda büyük sürpriz18 Nisan 202516:31 Araç yıkama sistemlerinde Tekser imzası18 Nisan 202514:59 ‘Araç yıkama sektöründe dönüşümün öncüsü: ALGA ve ISTOBAL’18 Nisan 202514:54 ‘Ülkemizin en modern filosuna sahip olmamızın haklı gururunu yaşıyoruz’18 Nisan 202514:48