
Zorlu Enerji’nin yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yaptığı en büyük yatırımlardan olan Zorlu Energy Solutions (ZES), 420’den fazla lokasyonda toplam 81 şehirde elektrikli araç şarj istasyonuyla hizmet veriyor. Zorlu Enerji’den yapılan açıklamaya göre, 710’dan fazla araca aynı anda hizmet veren ZES, elde ettiği pazar payıyla sektördeki liderliğini de koruyor. Hayata geçirdiği yeni nesil teknolojilerle “geleceğin enerji şirketi” olma yolunda […]
Zorlu Enerji’nin yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yaptığı en büyük yatırımlardan olan Zorlu Energy Solutions (ZES), 420’den fazla lokasyonda toplam 81 şehirde elektrikli araç şarj istasyonuyla hizmet veriyor.
Zorlu Enerji’den yapılan açıklamaya göre, 710’dan fazla araca aynı anda hizmet veren ZES, elde ettiği pazar payıyla sektördeki liderliğini de koruyor.
Hayata geçirdiği yeni nesil teknolojilerle “geleceğin enerji şirketi” olma yolunda ilerleyen Zorlu Enerji, 2018’de kurduğu ZES markası ile elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla Türkiye’de araç şarj istasyonları açmaya devam ediyor.
Son yatırımlarla birlikte, 81 şehirde ZES’e ait elektrikli otomobil şarj istasyonu bulunurken, 420’den fazla lokasyona ve 710 soket sayısına ulaşılmış durumda.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Ak, ZES markasıyla elektrikli otomobil pazarını yakından takip etiklerini ve bu araçların Türkiye’deki artışıyla birlikte, şarj istasyonu konusunda gerekli yatırımları yaptıklarını bildirdi.
Son yatırımlarla 81 ilin tamamını kapsayarak Türkiye’nin elektrikli otomobil altyapısını hazırladıklarını belirten Ak, şunları kaydetti:
“Böylece tüm ülkemizdeki elektrikli otomobil sürücülerine kesintisiz sürüş keyfi sağlıyoruz. Ayrıca, enerji sektörü, elektrifikasyon, dijitalizasyon ve otomasyon kulvarında hızla ilerlerken iklim krizi ile mücadele adımı olarak dekarbonizasyon odaklı iş yapış biçimlerini de hızla benimseyerek hayata geçiriyor. Bu alanda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Altyapı çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık, artık elektrikli otomobilleri ülkemizde daha yoğun bir şekilde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 PÜİS Başkanı İmran Okumuş, dış satışlar konusunda bayiilere uyarıda bulundu9 Mayıs 202521:07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Jeotermal Yatırım Zirvesi’nde konuştu9 Mayıs 202515:49 Enerjisa Üretim, 30. enerji santralini devreye aldı9 Mayıs 202515:46 IRENEC 2025: Yenilenebilir enerji dünyası İstanbul’da buluşacak9 Mayıs 202515:45 “Kredi portföyünde enerji ve enerji verimliliği sektörü birinci sırada yer alıyor”9 Mayıs 202514:15