Schneider Electric'ten karbonsuzlaştırma ve kapsayıcılık çağrısı

Schneider Electric’ten karbonsuzlaştırma ve kapsayıcılık çağrısı

Schneider Electric, küresel ekonominin karbonsuzlaştırılması ve net sıfır vizyonuna kapsayıcı bir geçişte rol almak üzere Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’nda (COP28) yerini aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Schneider Electric, her yıl olduğu üzere bu yıl da ev sahipliği yaptığı oturumlar ve araştırmaları aracılığıyla 100’ü aşkın ülkedeki sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm deneyimini uluslararası arenayla paylaşıyor.

COP28 kapsamında Schneider Electric uzmanları da karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 80’inin merkezinde yer alan enerjinin dönüştürülmesi için elektrifikasyon, otomasyon ve dijital teknolojilerim kullanılmayan potansiyeline vurgu yapıyor.

Şirket, COP28 Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde yenilikçi çözümlerini sergiliyor. Schneider Electric uzmanları; karbonsuzlaştırma, gençlerin güçlendirilmesi ve tedarik zinciri katılımı ile ilgili gelişmeleri ve içgörüleri paylaşmak üzere bir dizi panele katılıyor.

Schneider Electric Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Pascal Tricoire ve Schneider Electric Üst Yöneticisi (CEO) Peter Herweck de dahil olmak üzere şirketin bölgesel ve küresel liderleri ile COP28’e katıldı.

“EYLEMSİZLİĞİN BİR SEÇENEK OLMADIĞINI ANLAMANIN ZAMANI GELDİ”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric CEO’su Peter Herweck, COP28’de küresel sorunların çözümünde ihtiyaç duyulan araçların mevcut olduğunu vurgulamayı hedeflediklerini belirterek, “Bugün elimizin altında pek çok teknoloji var. Bunları çok daha büyük bir hız ve ölçekte kullanmanın sosyal, çevresel, ekonomik ve istihdam yaratma açısından faydalar getirdiğini, emisyonları ve maliyetleri çok hızlı bir şekilde düşürebileceğini ve eylemsizliğin bir seçenek olmadığını anlamanın zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Schneider Electric Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Pascal Tricoire da küresel iklim eylemlerinde enerji verimliliğinin önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Dünya nüfusu ve ekonomileri hızla büyümeye devam ederken, temiz ve uygun fiyatlı enerji üretimi için yaptığımız yatırımlar kadar enerji verimliliğine de yatırım yapmalıyız. Nesnelerin interneti, büyük veri ve yapay zekanın şekillendirdiği dijital dönüşüm ve düşük karbonlu elektrifikasyon bu yatırım ve çalışmaların iki kilit noktasını oluşturuyor. Bu teknolojilerin hızla benimsenmesi yenilikçi, kolektif, adil ve kapsayıcı iklim eyleminin temel taşıdır. Bu doğrultuda ‘etki şirketleri’ de dahil olmak üzere kurumsal dünya, sürdürülebilirlik eyleminde bir paydaş ve kolaylaştırıcı olarak rol almalıdır. Bu şirketler, dünya genelinde sürdürülebilirlik çabalarını hızlandırmak, hükümetlere, topluma, akademiye ve iş dünyasına ilham vermek ve destek sağlamak için çaba sarf etmelidir.”

AA