
Schneider Electric’in şebeke dayanıklılığını, güvenilirliğini ve verimliliğini artırmak üzere tasarlanan entegre ve yapay zekâ destekli One Digital Grid Platform’unu tanıtmasının ardından gelen bu birincilik, şirketin dijital şebeke alanındaki gücünü ortaya koyuyor.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde faaliyetlerine devam eden Schneider Electric, ABI Research tarafından yayınlanan 2025 Şebeke Dijitalleşme Teknolojileri Rekabet Sıralaması Raporu’na göre küresel ölçekte 1. sırada yer aldı. Enerji şebekelerinin dijital dönüşümünü sağlayan teknolojiler üzerine yapılan küresel ölçekteki bu analiz, sektörde önde gelen sağlayıcıları inovasyon ve uygulama kriterlerine göre değerlendiren kapsamlı bir rekabet sıralamasıdır. ABI Research, IoT, yapay zekâ (AI) ve endüstriyel otomasyon gibi dönüşüm sağlayan teknolojiler üzerine satıcılara, işletmelere ve kamu kurumlarına stratejik rehberlik sunan küresel bir teknoloji pazar istihbaratı kuruluşudur. Rapor, enerji şebekelerinin dijital dönüşümünü sağlayan teknoloji şirketlerini hem inovasyon hem de uygulama başlıklarında çok boyutlu kriterlerle değerlendiriyor. Schneider Electric, güçlü yazılım altyapısı ile sürdürülebilirlik, esneklik ve operasyonel mükemmelliğe olan bağlılığı sayesinde listenin zirvesinde yer aldı.
ABI Research’e göre, “Schneider Electric, kapsamlı, özel ve pazarda lider şebeke teknolojileri paketi ile yüksek benimsenme oranı, güçlü bir ekosistem yaklaşımı ve sürdürülebilirliğe sıkı bağlılığı bir araya getirerek genel sıralamada en yüksek puanı aldı.” Rapor, özellikle Schneider Electric’in EcoStruxure Advanced Distribution Management Systems, EcoStruxure Distributed Energy Resource Management Systems, Outage Management Systems, enerji ve esneklik ticareti ile sanal trafo merkezleri alanlarındaki ileri düzey çözümlerini vurguladı — tümü modüler ve birlikte çalışabilir bir platform üzerinden sunulmaktadır.
Şirketin bu başarısında, güçlü ürün portföyünün tek, birlikte çalışabilir ve ölçeklenebilir bir platform altında birleştirilmesi, iletim ve dağıtım sistem operatörlerinin (TSO ve DSO) karmaşık ihtiyaçlarına yüksek kaliteli çözümlerle yanıt vermesi etkili oldu. Schneider Electric’in ADMS, DERMS ve OMS çözümleri sınıfının en iyisi olarak konumlanırken; enerji esnekliğine odaklanan enerji ticareti araçları ve esneklik piyasalarındaki stratejik iş birlikleriyle sektördeki dönüşüme yön verdiği bir kez daha ortaya kondu. Bulut tabanlı sanal trafo merkezi çözümleriyle fiziksel altyapı bağımlılığını azaltan yenilikçi yaklaşımı da şirketin farklılaşmasında önemli rol oynadı. Ayrıca Schneider Electric, geniş küresel pazarlardaki güçlü varlığı, sürdürülebilirlik vizyonu ve kapsamlı ekosistem stratejileriyle uygulama kriterlerinde de liderliği elde etti. Schneider Electric, bu başarıyla yalnızca teknoloji alanında değil; aynı zamanda enerji dönüşümünün güvenilir ortağı olarak şebekenin merkezinden en uç noktadaki yenilenebilir varlıklara kadar değer yarattığını bir kez daha kanıtladı.
“Schneider Electric Dijital Şebeke CEO’su Ruben Llanes, ‘ABI Research’ten şebeke dijitalleşme teknolojilerinde dünya lideri olarak bu takdiri almak büyük bir başarıdır,’ dedi. Llanes, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu sıralama, yeniliğe olan sürekli bağlılığımızı ve enerji ekosistemi genelinde kurduğumuz güçlü ortaklıkları yansıtıyor. Çözümlerimiz, enerji şirketlerinin günümüzün zorluklarını yönetmesine, şebeke modernizasyonunu ilerletmesine ve hızla değişen enerji ortamında güvenilir, sürdürülebilir sonuçlar sunmasına destek olacak şekilde tasarlanmıştır — işte bizi bu takdiri almaya götüren yetkinlikler bunlar.’”
ABI Research, Schneider Electric’in “benzersiz kapsam derinliği ile sektör lideri sürdürülebilirlik ve ekosistem yaklaşımlarını” takdir ederek, şirketi “şebekeleri ve şebeke varlıklarını dijitalleştirmek isteyen iletim sistemi operatörleri, dağıtım sistemi operatörleri ve enerji hizmet sağlayıcıları için en çok tercih edilen yazılım ortağı” olarak değerlendirdi.
ABI Research tarafından verilen birincilik, Schneider Electric’in şebekenin dayanıklılığını, güvenilirliğini ve verimliliğini artırmak üzere tasarladığı entegre ve yapay zekâ destekli One Digital Grid Platformu’ nun yakın zamanda tanıtılmasının ardından geldi. Açık ve modüler bir mimari üzerine inşa edilen bu yeni platform, bağımsız yazılım çözümlerinin entegrasyonuna olanak tanıyan veri ve teknik altyapıyı sağlayarak, enerji şirketlerinin şebeke modernizasyonunu hızlandırmasını ve daha temiz, daha uygun maliyetli enerji sunmasını mümkün kılıyor. Ayrıca platform, enerji şirketlerinin operasyonlarını daha verimli yönetmelerine ve mühendislik ile bakım maliyetlerini azaltmalarına destek oluyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Aksa Doğalgaz, enerji sektörünün “En İtibarlı Markası” unvanına değer görüldü23 Mayıs 202517:27 Erdemir ve İsdemir, stratejik yatırımlarını devreye aldı23 Mayıs 202517:04 Mobil Oil Türk AŞ, bayramda yola çıkacaklara ücretsiz 10 nokta kontrolü fırsatı sunuyor23 Mayıs 202517:03 OPET, UTTS çözüm ortaklığı ile yenilikçi çözümler sunuyor23 Mayıs 202515:43 Otomobil reel fiyatlarındaki düşüş 22 ayı buldu23 Mayıs 202515:41