
Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ’ın Ar-Ge departmanı tarafından, enerji sektöründe yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasına katkı sağlamak amacıyla ilki geçen yıl kurum içinde düzenlenen Enerji Dolu Fikirler yarışması bu yıl kurum dışına da açıldı. Yarışmaya; enerji, çevre teknolojileri, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm alanlarında bir fikri veya girişimi olan şahıs firmaları, şirketler, teknokent firmaları ve üniversite kuluçka girişimleri başvurabiliyor. Bu yıl, “Enerji Dolu F2rler: Watt’s Next” adıyla düzenlenen ve son başvuru tarihi 1 Eylül 2025 olan yarışmanın birincisi 700 bin TL, ikincisi 500 bin TL, üçüncüsü ise 300 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.
Elektrik dağıtımı başta olmak üzere enerji sektörüne doğrudan katkı sağlayacak teknolojik, çevresel ve operasyonel çözümleri odağına alan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin (OEDAŞ) Ar-Ge departmanı, bu yaklaşımla geçtiğimiz yıl kurum çalışanlarının katıldığı Enerji Dolu Fikirler adlı bir yarışma düzenlemişti. Bu yıl yarışmanın kapsamı genişletilerek kurum dışına taşındı. “Enerji Dolu F2rler: Watt’s Next” adıyla düzenlenecek yarışmaya enerji, çevre teknolojileri, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm alanlarında bir fikri veya girişimi olan şahıs firmaları, şirketler, teknokent firmaları ile üniversite kuluçka girişimleri başvurabilecek.
Ural Halaçoğlu: “Yenilikçi fikirler sektöre yön verecek”
Enerji sektörünün geleceğinin çevik, yenilikçi ve disiplinler arası çözümlerle şekillendiğini söyleyen OEDAŞ Ar-Ge Grup Müdürü Ural Halaçoğlu, “Biz de bu dönüşüm sürecinde yalnızca kendi iç kaynaklarımızla değil, farklı uzmanlık alanlarıyla iş birliği içinde yeni çözümler geliştirmenin ve üretmenin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz yıl yalnızca kurum içi katılıma açık şekilde düzenlediğimiz yarışmamızı bu yıl kurum dışına da taşıdık. Enerji alanında fark yaratacağına ve sektöre yön vereceğine inandığımız bu sürece katkı sunacak tüm katılımcıları heyecanla bekliyoruz.” dedi.
Büyük ödül 700 bin TL
Yarışma bu yıl kurum dışı ve OEDAŞ çalışanlarını kapsayan kurum içi olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. Kurum dışı kategorinin birincisi 700 bin TL’lik ödülün sahibi olacakken ikincilik ödülü 500 bin TL, üçüncülük ödülü ise 300 bin TL olarak belirlendi. Kurum içi yarışmanın kazananları ise sırasıyla 100 bin, 75 bin ve 50 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.
Son başvuru tarihi 1 Eylül 2025 olan yarışmanın başvuruları enerjidolufikirler.oedas.com.tr adresi üzerinden yapılabiliyor.
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı’ndan geçti18 Haziran 202612:57 UAEA Başkanı, ABD-İran mutabakatı sonrası somut adımların atılmasının zamanının geldiğini söyledi18 Haziran 202612:56 Schneider Electric’in deneyimli çalışan programına küresel ödül18 Haziran 202612:53 EY Enerji Konferansı’nda küresel enerji sektörünün gündemi ve geleceği masaya yatırıldı18 Haziran 202612:51 Brent petrolün varili 77,31 dolardan işlem görüyor18 Haziran 202611:46