
Enerjinin alt sektörlerinden elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı ile madencilik ve taş ocakçılığı alanında faaliyet göstermek üzere geçen yıl aralık ayında 80 şirket ve 16 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), Aralık 2017’ye ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre, geçen ay Türkiye’de toplam 9 bin […]
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), Aralık 2017’ye ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre, geçen ay Türkiye’de toplam 9 bin 935 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti, 3 bin 867 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de kapandı.
Söz konusu dönemde kurulan şirketlerin 44’ü elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında, 36’sı madencilik ve taş ocakçılığı alanında faaliyet gösterecek.
Aralık ayında kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı da elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 14, madencilik ve taş ocakçılığında 2 oldu.
Böylece, geçen ay söz konusu sektörlerde 80 şirket ve 16 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete başladı. Geçen yıl kasım ayında ise bu alanlarda faaliyet göstermek üzere 86 şirket ve 18 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuştu.
Bu arada, geçen ay elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe faaliyet gösteren 72 şirket ile 4 gerçek kişi ticari işletmesi kapandı. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe ise 8 şirket ile 1 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetlerine son verdi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Bakan Bayraktar, doğal gaz desteğinde yeni sistemin sinyalini verdi5 Temmuz 202520:50 Avustralya, yenilenebilir enerji için hidrojen projesine 283 milyon dolar fon verecek5 Temmuz 202520:45 OPEC+ üyesi 8 ülke ağustosta günlük 548 bin varil üretim artışına gidecek5 Temmuz 202520:44 ABD’li finans kuruluşları Türkiye’deki nükleer enerji projelerine destek vermeye hazır5 Temmuz 202520:43 Akaryakıtta ÖTV artışının temmuz enflasyonuna etkisinin 0,14 puan olacağı hesaplandı5 Temmuz 202512:14