
EÜD tarafından düzenlenen Elektrik Üretim Sektör Toplantısı, 11-12 Ekim tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının himayesinde organize edilen Elektrik Üretim Sektör Toplantısı, Kızılcahamam’da gerçekleşti. Toplantıya başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcıları Abdullah Tancan ve Alparslan Bayraktar olmak üzere, kamu ve özel sektörü temsil eden 75 üst düzey […]
Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının himayesinde organize edilen Elektrik Üretim Sektör Toplantısı, Kızılcahamam’da gerçekleşti. Toplantıya başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcıları Abdullah Tancan ve Alparslan Bayraktar olmak üzere, kamu ve özel sektörü temsil eden 75 üst düzey yönetici katıldı. EPDK, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, EÜAŞ, TEİAŞ, BOTAŞ, EPİAŞ, Strateji Geliştirme Başkanlığı, MAPEG yanı sıra diğer bakanlıklardan ve DSİ, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve ÇED Genel Müdürlüğü’nden üst düzey yöneticiler de toplantıda yer aldı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre kaynak bazında faaliyet gösteren diğer sektörel derneklerin başkan ve temsilcileri de EÜD’ün davetiyle toplantıda bir araya geldi. Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Başkanı Cem Özkök, Hidroelektrik Santralleri Sanayi İşadamları Derneği (HESİAD) Başkanı Fahrettin Arman, Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ali Kındap ve Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) temsilcileri de toplantıya katılarak görüşlerini paylaştı.
Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın yönettiği sektör toplantısının gündemini, EÜD’ün daha önce üyelerinden aldığı katkılarla hazırladığı “Elektrik Üretim Sektöründe Kaynak Bazında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Araştırması” teşkil etti. Rüzgar, güneş, hidroelektrik, jeotermal, niyokütle/niyogaz, doğal gaz, yerli ve ithal kömür olmak üzere, kaynaklar bazında yaşanan sorunların ayrı ayrı tartışıldığı toplantıda çözüm için atılacak adımlar da planlandı.
Toplantıda; sektörde yaşanan finansal sürdürülebilirlik sorununun aşılması, öngörülebilirliğin ve şeffaflığın artırılması, yatırım süreçlerinin kolaylaştırılması, ana maliyet kalemleri ve yenilenebilir enerji teşvikleri gibi temel konularda atılabilecek adımlar birçok başlık altında detaylı olarak ele alındı. Bazı konularda ise teknik çalışma gruplarının oluşturularak somut mevzuat önerilerinin hazırlanmasına karar verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Kuraklık riskine karşı hidroelektrik santrallerine “hibrit çözüm” önerisi1 Temmuz 202511:46 TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası1 Temmuz 202511:45 Akışkan verimliliğiyle enerji israfına son1 Temmuz 202511:27 TÜPRAG, 2 milyar dolar yatırım ile Türkiye’deki altın üretiminin yüzde 25’ini gerçekleştirdi1 Temmuz 202511:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sürekli enerji altyapısına sahip veri merkezi bölgeleri kuracağız”1 Temmuz 202510:27