Elektrik hatlarının bakım çalışmalarında helikopterli mesai

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım, planlı elektrik kesintilerini minimize etmek amacıyla elektrik hattı üzerinde gerilim varken bakım yapıldığını bildirdi. Kaldırım, elektrik hatlarının bakım çalışmalarına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum olarak sorumluluklarını yerine getirirken sürdürülebilirlik, kalite, çevreye duyarlılık ve milli enerji politikalarına uyumluluğun temel kriterleri olduğunu belirtti. Hat […]

Elektrik hatlarının bakım çalışmalarında helikopterli mesai
Burak Karagöl
  • Yayınlanma14 Eylül 2022 15:21

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım, planlı elektrik kesintilerini minimize etmek amacıyla elektrik hattı üzerinde gerilim varken bakım yapıldığını bildirdi.

Kaldırım, elektrik hatlarının bakım çalışmalarına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum olarak sorumluluklarını yerine getirirken sürdürülebilirlik, kalite, çevreye duyarlılık ve milli enerji politikalarına uyumluluğun temel kriterleri olduğunu belirtti.

Hat bakımlarının gerektiğinde helikopterlerle yapıldığına işaret eden Kaldırım, “Sürdürülebilirlik kapsamında planlı elektrik kesintilerini minimize etmek amacıyla hat üzerinde gerilim varken canlı bakım yapıyoruz. Ayrıca yine bakım kapsamına giren izolatör yıkama çalışmaları yapılıyor. Yaptığımız bu çalışmalar dünyada sayılı ülkelerde yapılmakta olup örnek alınan ülkeler arasında olduğumuzu gururla söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

3 YILDA 17 BİN BAKIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEİAŞ ekipleri tarafından gerçekleştirilen helikopterli izolatör ve canlı bakım çalışmalarıyla iş süresi kısaltıldı.

Ana iletim hatlarındaki arızalar nedeniyle tüketicilerin elektriğe erişiminde kesinti yaşanmamasını hedefleyen TEİAŞ, bu amaçla elektrik iletimi alanında teknolojik gelişmeleri ve dünyadaki örnekleri yakından takip ediyor.

Altyapısını her geçen gün yenileyen ve bakım çalışmalarını sıklaştıran ekipler, bu kapsamda 2019’dan itibaren bazı bakım, onarım, montaj ve temizlik işlerinde sağladığı avantaj ve hız gibi faktörler nedeniyle helikopterleri sahada kullanıyor.

Erişimin zor olduğu dağlık, ormanlık ve sarp bölgelerde tercih edilen helikopterli bakımla 3 yılda toplam 17 bin bakım, onarım ve montaj çalışması gerçekleştirildi.

Kesinti gerçekleşmeden yapılan bu çalışmalarla büyük iletim kayıplarının da önüne geçiliyor.

AA