
Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı Demo Günü etkinliğinde konuşan Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir, Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı Demo Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada yenilikçi olamayan şirket ve ekonomilerin rekabet gücünün giderek azaldığını belirterek, “Günümüzde girişimcilik, ekonomilerin ve şirketlerin en önemli itici güçlerinden […]
Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı Demo Günü etkinliğinde konuşan Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi.
Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir, Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı Demo Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada yenilikçi olamayan şirket ve ekonomilerin rekabet gücünün giderek azaldığını belirterek, “Günümüzde girişimcilik, ekonomilerin ve şirketlerin en önemli itici güçlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Büyük bir ekonomi istiyorsak, kurum içi ve kurum dışı girişimciliği desteklememiz gerekiyor” dedi.
Özdemir, Mentors Network Turkey iş birliğiyle gerçekleştirilen “Türkiye’nin Enerji Akademisi (TEA) Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı Demo Günü” etkinliğinde, girişimcilik projelerini tasarlarken sektörel gelişmeler, hızlı gelişen teknolojiler, yaygınlaşan yenilikçi iş modelleri ve dijital dönüşüm eğilimlerini dikkate aldıklarını söyledi.
Son dönemde yenilikçi olamayan şirket ve ekonomilerin rekabet gücünün giderek azaldığını dile getiren Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Günümüzde girişimcilik, ekonomilerin ve şirketlerin en önemli itici güçlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Büyük bir ekonomi istiyorsak kurum içi ve kurum dışı girişimciliği desteklememiz gerekiyor. Hem dünya hem de Türkiye bu gerçeği çoktan anlamış durumda. Bu bakış açısıyla 2017’de Limak Enerji bünyesinde başlattığımız ve enerji sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye insan gücünü yaratmayı amaçladığımız TEA programını revize ederek TEA Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı’na dönüştürdük.”
Özdemir, kurum içi girişimciliğin, kurum dışı girişimcilik kadar önemli olduğuna dikkati çekerek, “Bu nedenle girişimcilerimizi Limak Enerji yöneticileriyle eşleştirerek tüm ekosistem oyuncuları arasında bir sinerji yaratmaya çalıştık. Girişimcilerimizden 5’i Limak Enerji sahalarında iş birliği ve pilot uygulama fırsatına sahip oldu” diye konuştu.
“GİRİŞİMCİLERE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Limak Enerji Üst Yöneticisi Birol Ergüven de TEA’nın, girişimcilere destek vermeye devam edeceğini vurguladı. Program boyunca elde edilen bilgi ve tecrübenin devam ettirilmesi gerektiğine işaret eden Ergüven, “TEA’yı her türlü fikrin paylaşıldığı ve tartışıldığı bir platform haline getirmek istiyoruz. Enerji sektöründe parlak fikirleri olan ve bu sektöre değer katmak isteyen tüm paydaşları platformumuza davet ediyoruz” dedi.
Ergüven, programın bir sonraki aşamasında ise şirket içine dönerek kurum içi “inovasyon eylemini” başlatmak istedikleri kaydetti.
Program kapsamında 9 aylık eğitim ve mentorluk desteği alan 9 başarılı girişim, enerji sektörüne yönelik projelerini sundu. Etkinlik, “Büyük Şirket-Startup İş Birliklerinde Başarı Hikayeleri için Roller” konulu panelle devam etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Küresel ısınma 1,5 santigrat dereceyi aşarsa 1 milyar insan iklim göçmeni olacak9 Mayıs 202510:02 BYD’nin SEAL modeli, Türkiye’ye özel versiyonuyla ay ortasında satışa sunulacak9 Mayıs 202509:59 Bakan Bayraktar, Suriye’ye 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gaz götürmeyi planladıklarını bildirdi9 Mayıs 202508:53 Türkiye, ısıtma ve soğutma kapasitesini geliştirerek enerji verimliliğini artıracak8 Mayıs 202516:14 Akenerji ilk çeyrekte 108 milyon lira net kar açıkladı8 Mayıs 202515:39