
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sinop ve Trakya’da kurulması planlanan nükleer enerji santralleri için Kanada merkezli AtkinsRealis ile iş birliği görüşmelerine başlandığını açıkladı. CANDU reaktör teknolojisinin uygulanabilirliği masada.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sinop ve Trakya’da kurulması planlanan nükleer enerji santralleri için Kanada merkezli AtkinsRealis ile iş birliği görüşmelerine başlandığını açıkladı. CANDU reaktör teknolojisinin uygulanabilirliği masada.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’nin nükleer enerji yatırımlarına yönelik yeni bir adım atıldığını duyurdu. Bayraktar, Kanada merkezli küresel teknoloji şirketi AtkinsRealis’in Başkan ve CEO’su Ian L. Edwards ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta ağırladığını belirtti.
Görüşmede, Türkiye’nin Sinop ve Trakya bölgelerinde kurulması planlanan büyük ölçekli nükleer enerji santralleri için iş birliği olanaklarının ele alındığını söyleyen Bayraktar, CANDU reaktör teknolojisinin bu projelerde uygulanabilirliğinin değerlendirildiğini ifade etti.
Bakan Bayraktar, “Ülkemizde kurmayı planladığımız büyük ölçekli nükleer santrallerle ilgili olarak bu alanda dünyanın önde gelen şirketleri ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bugün de nükleer enerji alanında küresel ölçekte teknoloji çözümleri geliştiren AtkinsRealis heyetiyle kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik. Karşılıklı olarak teknik çalışmaların başlamasına karar verdik” dedi.
Lisanssız elektrik üretim tesislerinde 10 yıllık YEKDEM sonrası ihtiyaç fazlası enerji fiyatı belirlendi13 Haziran 202614:22 Yer altı maden işletmelerinde meydana gelen maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin kararda değişikliğe gidildi13 Haziran 202614:20 Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneğinin ilk liman toplantısı Mersin’de düzenlendi13 Haziran 202609:00 GKRY, İsrail, Yunanistan ve ABD, Doğu Akdeniz Enerji Merkezi kurulması için anlaştı13 Haziran 202608:30 Elektrikli araçlar dünyanın çevresini 4 bin 400 kez dolaştı13 Haziran 202608:00