
Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü (EPPEN) Başkanı Dr. Volkan Özdemir, Türkiye’nin topyekûn bir makro enerji politikasına ihtiyacı olduğunu belirterek “Türkiye’de enerjiyi daha fazla makroekonomik politikalar ve dış politikayla entegre etmeliyiz.” dedi. Özdemir, EPPEN tarafından düzenlenen 5. Avrasya Enerji Yaz Okulu Kapanış Töreni’nde yaptığı konuşmada, enerjinin artık tek başına bir sektör olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Bu yılki enerji yaz […]
Özdemir, EPPEN tarafından düzenlenen 5. Avrasya Enerji Yaz Okulu Kapanış Töreni’nde yaptığı konuşmada, enerjinin artık tek başına bir sektör olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
Bu yılki enerji yaz okulu eğitim programının sponsorluğunu TurkStream proje şirketinin üstlendiği ifade eden Özdemir, eğitimde katılımcılara enerjinin ekonomi ve sürdürülebilir kalkınmadan ayrı değerlendirilemeyeceğinin aktarıldığını belirtti.
Özdemir, Türkiye’nin enerji sektöründe uluslararası projeler ve yerli yatırımların öne çıkmaya başladığına işaret ederek “Türkiye’nin topyekûn makro bir enerji politikasına ihtiyacı var. Türkiye’de enerjiyi daha fazla makroekonomik politikalar ve dış politikayla entegre etmeliyiz.” diye konuştu.
Eğitim programında, kursiyerlere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan uzmanlar, yerli ve yabancı üniversitelerden akademisyenler ile uluslararası kuruluşlardan sektörün önde gelen temsilcileri tarafından dersler verdi.
Enerji ekonomisi, enerji hukuku, enerji güvenliği ve ticareti ile yenilenebilir enerji kaynakları konularının ele alındığı eğitim programının sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri23 Haziran 202510:20 Bakan Şimşek, jeopolitik gerginliklerin ekonomiye etkilerini analiz ettiklerini bildirdi23 Haziran 202510:18 Tunçmatik, Türkiye’nin elektrikli araç dönüşümüne güç katıyor23 Haziran 202510:14 Elektronik harpte oyun değiştirecek milli sistem “EDPOD” envantere girdi23 Haziran 202508:37 Kritik madenlerde Çin tahakkümü artarken, gözler Brüksel’in yol haritasına çevrildi23 Haziran 202508:30