
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Doğal Gaz Meclisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu’nun da katılımıyla, Meclis Başkanı İbrahim Akbal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Doğal Gaz Meclisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu’nun da katılımıyla, Meclis Başkanı İbrahim Akbal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, LNG’nin doğal gaz arz güvenliğine katkılarının önemli olduğunu vurgulayarak, doğal gaz ticareti içerisindeki payını aktardı. Son yıllarda dünyada LNG piyasasının artışını dile getiren Şatıroğlu, ülkemizde de LNG piyasasının benzer trendi gösterdiğini ve gazlaştırma kapasitelerindeki artışı ve BOTAŞ tarafından yapılan uzun dönemli LNG anlaşmaları hakkında bilgi verdi. BOTAŞ ile Türkmengaz arasında imzalanan antlaşmadan duyduğu memnuniyeti vurgulayan Şatıroğlu, antlaşmanın hayırlara vesile olması temennisini dile getirdi.
Meclis Başkanı İbrahim Akbal ise LNG ve LNG ticaretinin tarihçesine dair önemli noktalara vurgu yaptı. Akbal, LNG’nin güncel durumundan daha ileri bir seviyeye ulaşarak, sektör için hayatımızı kolaylaştıracağına dair umutlarını dile getirdi.
Akdeniz Ülkeleri Enerji Şirketleri (OME) Petrol ve Doğal Gaz Direktörü Dr. Sohbet Karbuz, LNG’nin geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Avrupa’da LNG piyasasının öneminin arttığını dile getiren Karbuz, Türkiye’nin ise LNG piyasasında önemli bir aktör olduğunu vurguladı.
BOTAŞ Doğal Gaz Alım ve İhracat Daire Başkanı Dr. Yunus Emre İcik, dünyada LNG piyasası hakkında Meclis üyelerine sunum yaparak, Türkiye’nin LNG piyasasında yaptığı atılımı aktardı. BOTAŞ tarafından yapılan LNG kontratları hakkında bilgi vererek, ülkemizin ticaret merkezi haline getirilmesi hedefinde LNG’nin rolünü vurguladı.
Sıvılaştırılmış ve Sıkıştırılmış Doğal Gazcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Hotoğlu, küçük ölçekli LNG sektörü ve LNG’nin kara ve deniz taşımacılığında özendirilmesi hakkında Meclis üyelerine bilgilendirme yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 “2024- 2030 yılları arasında 100 milyon ton karbondioksit eş değeri emisyon azaltımı öngörüyoruz”4 Temmuz 202516:32 Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda4 Temmuz 202516:03 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Malatya’da konuştu4 Temmuz 202514:40 Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı4 Temmuz 202514:32 Türkiye’den kalkan uçaklar uzun hat uçuşlarında rotalarını “yeşil dönüşüme” çevirecek4 Temmuz 202514:30