
TürkAkım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı’nın Kıyıköy sahilindeki kıyı geçişi çalışmaları 22 Temmuz tarihi itibarıyla başladı. Kıyı geçişi çalışmaları kapsamında deniz tabanı, kıyıdan itibaren deniz açıklarına doğru yaklaşık 2,4 kilometre boyunca kazılacak. Dalga hareketlerinden ve balıkçılık faaliyetlerinden etkilenmemesi için borular kazılan güzergaha yerleştirilecek. Söz konusu çalışmanın 4 ile 8 hafta sürmesi planlanıyor. Boru hattının geçişi […]
Boru hattının geçişi için en uygun güzergahın belirlenmesi ve inşaat faaliyetlerinden kaynaklanabilecek etkilerin saptanması için bağımsız uzmanlarca Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu (ÇED) hazırlandı. Raporda, kıyı geçişi çalışmalarının bölgedeki balıkçılık faaliyetleri üzerindeki etkisinin düşük, geçici ve belli bir alanla sınırlı olması öngörülüyor. Söz konusu ÇED raporu, Kıyıköy balıkçılık kooperatifi ve diğer sivil toplum temsilcileri de dahil olmak üzere Türkiye’deki çeşitli paydaşlarla yürütülen kapsamlı istişare süreci sonucunda tamamlandı. Rapor, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2017 yılının eylül ayında onaylandı.
TürkAkım Sözcüsü Sander van Rootselaar konuya ilişkin açıklamasında “Proje takvimimizde doğalgaz akışının 2019 sonunda başlaması öngörülüyor. Çalışmalarımızın bu takvime uygun şekilde ilerlemesinden memnuniyet duyuyoruz. Kıyı geçişi çalışmalarımız süresince de bölge sakinlerinin yaşayabileceği rahatsızlığı asgariye indirmeye gayret edeceğiz.” dedi.
TürkAkım proje şirketi, çalışmaları kapsamında Kıyıköy beldesinde olası etkilerin bertaraf edilmesi hedefini güdüyor. Bu kapsamda kıyı geçişi çalışmaları esnasında balıkçıların yaşayabileceği gelir kaybının giderilmesi için gönüllü olarak bir telafi planı uygulanıyor. Bu plan, Kıyıköy halkının refahının geliştirilmesi ve yerel ekonominin desteklenmesi amacıyla alınan diğer tedbirlerle beraber, TürkAkım’ın kurumsal sorumluluk ve iyi komşuluk politikasını oluşturuyor.
Diğer yandan, dünyanın en büyük inşaat gemisi Pioneering Spirit, 26 Haziran’da yeniden başladığı ikinci hattın yapımı çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürüyor. Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Anapa kenti yakınlarında devam eden kara çıkışı tesisinin inşasında son aşamaya gelindi. Tesisin bu yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Erdemir, İtalya’daki Made in Steel 2025 Fuarı’na ilk kez katılıyor6 Mayıs 202516:04 Turcas Petrol 2024 Yılı olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi6 Mayıs 202514:18 Petrol fiyatlarındaki düşüşün cari dengeyi olumlu etkilemesi bekleniyor6 Mayıs 202513:15 EFG Elektrik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla Ar-Ge Merkezi unvanı kazandı6 Mayıs 202511:48 SEDAŞ, modern araç filosu ile operasyonel gücünü artırıyor6 Mayıs 202511:47