Kontrolmatik’ten Şişecam’ın Avrupa’daki fabrikasının elektrifikasyon işleri için 10 milyon Euroluk anlaşma

‘Kontrolmatik Teknoloji olarak sürdürülebilirliği tüm uygulamalarımızda benimsiyoruz’

Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, Gas&Power’e özel açıklamalarda bulundu. Aslanhan; “2016 yılında teknoloji firması olma yolunda ilk adımlarımızı AR&GE departmanımızı kurarak attık. Ve o günden beri de kendimize teknolojiyi kullanan bir firma değil teknolojiyi üreten, hem yurt içinde hem de yurt dışında söz sahibi bir firma olacağımızın sözünü verdik” diye konuştu.

Enerji ve teknoloji sektörlerine katma değerli ürün ve servisler sunan bir mühendislik şirketi, sistem entegratörü, teknolojik ürün ve çözümler sağlayıcısı olan Kontrolmatik Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, Gas&Power’e özel açıklamalarda bulundu. Aslanhan; “Kontrolmatik Teknoloji olarak sürdürülebilirliği 360 derece tüm faaliyetlerimizde ve iş modeli uygulamalarımızda benimsiyoruz. Sadece sunduğumuz hizmetlerle ve ürünlerle değil, kuracağımız üretim tesislerinde de çevresel ve sosyal olarak sorumlu üretim & tüketim ilkesi çerçevesinde, beraberinde kurumsal seviyede sürdürülebilirliği sağlayabilmek adına “Sürdürülebilirlik Yönetimimizi” tüm ilke, hedef, iş yönetimi, kurumsal iletişim ve politikalarımıza sirayet ettirmeye gayret ediyoruz” dedi.

“AKLIMIZDA HEP BİR TEKNOLOJİ FİRMASI OLMAK VARDI”

Kontrolmatik Teknoloji hakkında bilgi veren Sami Aslanhan, akıllarında her zaman teknoloji firması olduğunun altına çizerek; “Biz 2008 yılında mühendislik ve kontrol sistemi çözümleri üreten bir firma olarak faaliyetlerimize başladık. Fakat aklımızda hep bir teknoloji firması olmak vardı. Bu planımız doğrultusunda da 2016 yılında teknoloji firması olma yolunda ilk adımlarımızı AR&GE departmanımızı kurarak attık. Ve o günden beri de kendimize teknolojiyi kullanan bir firma değil teknolojiyi üreten, hem yurt içinde hem de yurt dışında söz sahibi bir firma olacağımızın sözünü verdik.  Bugüne kadar da 32 farklı ülkede 300’ün üzerinde başarılı projeye imza atarak çok yol kat ettik. İlk başta proses otomasyonu, endüstriyel tesisler, elektrifikasyon alanında çeşitli yazılımlar, kontrol sistemleri ve optimizasyonlar yapmak üzerine ticari faaliyetlere başladık. Ardından ekibi büyüttük ve mühendislik kabiliyetlerimizi geliştirdik. Bunun üzerine yüksek gerilim-orta gerilim kabiliyetlerini, koruma kontrol, haberleşme, siber güvenlik sistemlerini ekledik. Kapsama alanlarımızı geliştirerek, daha fazla coğrafyada, daha fazla müşteriye hitap etmeye başladık. Bugün geldiğimiz noktada enerji üretim, iletim, dağıtım, depolama çözümlerimiz yanında proses endüstrisi, ulaşım ve madencilik sektörlerinde uçtan uca çözümler sunuyoruz” ifadelerinde bulundu.

“ÜRÜN VE ÇÖZÜMLERİMİZLE KONTROLMATİK EKOSİSTEMİ SUNUYORUZ”

Kendilerini sürdürülebilir, karbon-nötr ve yeşil bir dünya için yapbozun eksik parçalarını tamamlayan bir organizasyon olarak gördüklerini belirten Aslanhan, “Kontrolmatik Teknoloji olarak sürdürülebilirliği 360 derece tüm faaliyetlerimizde ve iş modeli uygulamalarımızda benimsiyoruz. Sadece sunduğumuz hizmetlerle ve ürünlerle değil, kuracağımız üretim tesislerinde de çevresel ve sosyal olarak sorumlu üretim & tüketim ilkesi çerçevesinde, beraberinde kurumsal seviyede sürdürülebilirliği sağlayabilmek adına “Sürdürülebilirlik Yönetimimizi” tüm ilke, hedef, iş yönetimi, kurumsal iletişim ve politikalarımıza sirayet ettirmeye gayret ediyoruz. Projeye özel anahtar teslim sürdürülebilir çözümler ve teknolojik yenilikler sunarken bu hizmetlerimizle tüm müşterilerimize, ortak ve paydaşlarımıza örnek olmayı, tüm iş birlikçilerimize kendi sürdürülebilirlik değerlerimizi benimsetip yaşatmayı da prensip edindik. Kendimizi sürdürülebilir, karbon-nötr ve yeşil bir dünya için yapbozun eksik parçalarını tamamlayan bir organizasyon olarak görüyor, bu hedefle ürün ve çözümlerimizle Kontrolmatik ekosistemi sunuyoruz” dedi.

“KONTROLMATİK TEKNOLOJİ, SEKTÖRDE SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİŞİMDE ÖRNEK VE ÖNCÜ OLABİLECEK FİRMALAR ARASINDA SEÇİLDİ VE ONAYLANDI”

Sürdürülebilirlik anlamında gelecek nesilleri de düşündüklerini ve bu konuda birçok kurumla iş birliği içinde olduklarını belirten Aslanhan; “Gelecek nesiller için nasıl daha sağlıklı, daha iyi bir çevre yaratmak, miras bırakmak, ekosistem ve biyoçeşitlilik dengesini korumak ve toplumların refahını iyileştirebilmek için hâlihazırda önde gelen yerel ve global sivil toplum kuruluşları (STK), ulusal ve uluslararası platformlar ve global organizasyonlar ile müzakere edip iş birliği içerisinde çalışıyoruz. UNGC Türkiye, Sürdürülebilirlik Akademisi, Sürdürülebilir Kalkınma ve Döngüsel Ekonomi, TAP, TÜREB, GÜYAD, CIGRE gibi daha birçok organizasyon ile iletişim halindeyiz.

Halihazırda 2008’den beri müşterilerimiz, ortak ve paydaşlarımız için sürdürülebilir nihai sonuçlara ulaşacak teknoloji ve servisler sunuyoruz. Son yıllarda da geliştirdiğimiz güvenli teknolojilerimizi onların Sürdürülebilirlik Stratejilerine rahatça entegre olabilecek sürdürülebilir araçlara, nihai Sürdürülebilirlik Hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak ürünlere dönüştürüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans puanımız açıklandı. ESG Performans puanımız 10 üzerinden 7,95 olup, harfli skalada A-’dır. Akredite bir kurumun global değerlendirmesine göre, Kontrolmatik Teknoloji firması içinde bulunduğu sektörde sürdürülebilir yönetişimde örnek ve öncü olabilecek firmalar arasında seçildi ve onaylandı. Aldığımız bu skor ile de sektörümüzdeki benzer diğer şirket ortalamalarının üzerinde olmamız da bizleri ayrıca motive etti” diyerek sektörün içinde aldıkları geri dönüşlerle motive olduklarını da vurguladı.

“ENERJİNİN ÜRETİLDİĞİ YERDEN TÜKETİLDİĞİ YERE KADAR UÇTAN UCA ÇÖZÜMLER SAĞLIYORUZ”

Enerji sektöründe uçtan uça çözümler sağladıklarının altını çizen Sami Aslanhan, “Enerji sektöründe Kontrolmatik Teknoloji olarak özellikle enerji üretimi, iletimi, dağıtımı ve depolanması üzerinde çalışıyoruz. Enerji santralleri, trafo merkezleri, enerji iletim ve dağıtım hatları, yeraltı güç kablosu projeleri gibi enerjinin üretildiği yerden tüketildiği yere kadar uçtan uca çözümler sağlıyoruz.

Ankara Kahramankazan’da faaliyet gösteren mobil enerji çözümleri üretim tesisimiz ile mühendisliğinden, imalatına fabrika testlerinden saha test ve devreye almasına kadar birçok katma değerli sistem ve ekipmanlar geliştiriyoruz. Kontrolmatik Teknoloji olarak burada E-House (modüler enerji iletim ve dağıtım odaları), Mobil Hibrit Enerji Üretim Üniteleri, Mobil Trafo Merkezleri, Enerji Depolama Sistemleri gibi modüler enerji üretim, iletim ve dağıtım çözümleri üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünler ile maksimum fayda sunmayı ve anlık enerji ihtiyaçlarını mekân fark etmeksizin sorunsuz şekilde sağlamayı kendimize hedef olarak belirliyoruz.

Enerji, Proses Endüstrisi, Tesis Yönetimi, Ulaşım, Madencilik ve daha birçok alanda çözüm üreten Kontrolmatik’in bir markası olan Controlix, 25’ten fazla sensöre sahip hem bulut yazılımına hem de donanımına sahip bir Nesnelerin İnterneti (IoT) şirketidir. Milyonlarca veri toplayabilen, gerçek zamanlı analizler gerçekleştirebilen, gözetimsiz aksiyon alabilen Kontrolmatik Mühendislik ekibi tarafından geliştirilen interaktif bir platformdur. Gelişmiş Platform modüler bir şekilde tasarlanmıştır ve değer yaratmak için büyük veri ortamlarında toplanan verilerin izlenmesi, yönetilmesi ve analizini sağlamaktadır.

Birden fazla iletişim protokolü içeren çözümler esneklik sağlayarak birçok projeye kolaylıkla uyarlanmakta, ayrıca farklı veri kaynaklarında veri toplayıp depolayabilen birçok raporlama modülüne sahiptir. Çevresel İzleme, IoT’nin en kullanışlı uygulamasıdır. Controlix, su ve hava kalitesi izleme, su ve enerji sızıntısı ve verimlilik izleme, gaz ve koku algılama, ortamdaki hava kalitesi, toz ve parçacıklar, nem ve alev izleme ve kontrolünü ve daha fazlasını sağlayan gelişmiş ve yenilikçi sensörlere sahiptir” açıklamasında bulundu.

“AR-GE ÇALIŞMALARIMIZA ARA VERMEDEN DEVAM ETMEYİ AMAÇLIYORUZ”

“2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ne katkıda bulunduklarını belirten Aslanhan, Ar-Ge çalışmalarına da ara vermeden devam etmeyi amaçladıklarını belirttiği açıklamada şunları söyledi: “Sürekli büyüyen gezegenimiz için sürdürülebilir, şeffaf ve yenilikçi işlere kapı aralayacak Ar-Ge çalışmalarımıza ara vermeden devam etmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda da aşağıda belirttiğim Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” nin 9 hedefine katkıda bulunuyoruz.

• Teknoloji endüstrisinde inovasyonun teşviki

• Sualtı ekosistemlerinin sağlığını desteklemek

• Karadaki ekosistemlerin sağlığını desteklemek

• Sorumlu üretim tesisleri aracılığıyla iklimin değişikliğinin hafifletilmesine katkıda bulunmak

• Cinsiyet gözetmeksizin işçi istihdam etmek ve kadın çalışanları desteklemek

• İşçilerin ve çevre toplulukların refahını artırmak

• Elektrik ulaşmayan bölgelerde insanların yaşam standart ve kalitesini artırmak

• Müşteri ve ortaklarına, çevredeki akarsuların, su kaynaklarının, okyanusların ve ekosistemlerin temizlenmesine yardımcı olacak nihai sürdürülebilir çözümler sunmak”

‘ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ’

Projelerini gerçekleştirirken çevrenin korunmasına önem verdiklerinin altını çizen Aslanhan; “Biz Kontrolmatik olarak her çalışmamızda çevrenin korunmasına önem veriyor ve projelerimizi bu doğrultuda geliştiriyoruz.  Ankara Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 2023 yılı başında devreye alacağımız Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. iştirakimiz; Türkiye’nin ilk özel sektör Lityum-İyon (LiFePO4) pil hücresi, batarya modülü ve enerji depolama sistemleri fabrikamızla sektörün artan yoğun talebine çözümler üreteceğiz. Üretilen enerjiyi depolayarak, ihtiyaç halinde tekrar kullanılmasını sağlayacağız yani enerjiyi sürdürülebilir kılacağız. Pomega Enerji Depolama fabrikamız için inşaat aşaması ile birlikte LEED “Yeşil Bina Sertifikasyon” sürecini de başlattık. Ayrıca üretimimizi kendi inisiyatifimizle satın alma sürecimizde malzeme seçiminden tutun da atık ısı geri kazanımı, çatı tipi güneş enerji santrali, yağmur suyu hasadı ve suyun tasarruflu kullanımına yönelik, nihayetinde enerji ve su verimliliği sağlayacak, birçok farklı sürdürülebilir uygulamalarla da destekleyeceğiz. Bu faaliyetlerimizin sonucu olarak da karbon ayak izimizi azaltıp, daha sürdürülebilir bir tesise sahip olmayı planlıyoruz. Yeşil Mutabakat eylem planında birinci sırada yer alan karbon salınımı ve küresel ısınma gibi konularda da çevreye verilen zararı en aza indirecek çözümler sağlayacağız.

Çevrenin korunmasına destek sağlayacak bir başka yatırımımız ise yenilenebilir enerjiyi depolayarak 7/24 kullanılır halde sunan mobil hibrit enerji üreten ünitelerimiz, ve IoT teknolojilerimiz. Bu ünite ve teknolojiler ile toplumların daha fazla temiz enerji ve suya erişmesini sağlayan, stabil enerji kaynağı kullanmayarak sera gazı emisyon salınımını azaltan, hatta iş yükünü azaltıp keza iş gücü kalitesini artırarak toplumların refahına somut pozitif katkılar sağlayan çevre dostu ürünler üretiyoruz.

Sadece arazide değil, âtıl alanlardaki enerji üretim potansiyeli olan yerleri de kullanmak üzere teknolojiler geliştirdik ve göl, baraj veya akarsu üzerinde “Yüzer Güneş Enerji Sistemleri” için yüzer platform çözümleri sunuyoruz. Böylece, yüksek sera gazı ve karbon emisyonuna sebep fosil yakıta olan ihtiyacı azaltıp, yenilenebilir enerji kullanımını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca arazi işgalinin önüne geçip, araziden tasarruf etmiş oluyoruz, buharlaşmanın önünü kesiyoruz ve en önemlisi suyun soğutucu etkisi ile de araziye kıyasla daha verimli, enerji elde etmiş oluyoruz diyebilirim” açıklamasında bulundu.

Enerji ve teknoloji sektörlerine katma değerli ürün ve servisler sunan bir mühendislik şirketi, sistem entegratörü, teknolojik ürün ve çözümler sağlayıcısı olan Kontrolmatik Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, Gas&Power’e özel açıklamalarda bulundu. Aslanhan; “Kontrolmatik Teknoloji olarak sürdürülebilirliği 360 derece tüm faaliyetlerimizde ve iş modeli uygulamalarımızda benimsiyoruz. Sadece sunduğumuz hizmetlerle ve ürünlerle değil, kuracağımız üretim tesislerinde de çevresel ve sosyal olarak sorumlu üretim & tüketim ilkesi çerçevesinde, beraberinde kurumsal seviyede sürdürülebilirliği sağlayabilmek adına “Sürdürülebilirlik Yönetimimizi” tüm ilke, hedef, iş yönetimi, kurumsal iletişim ve politikalarımıza sirayet ettirmeye gayret ediyoruz” dedi.

“AKLIMIZDA HEP BİR TEKNOLOJİ FİRMASI OLMAK VARDI”

Kontrolmatik Teknoloji hakkında bilgi veren Sami Aslanhan, akıllarında her zaman teknoloji firması olduğunun altına çizerek; “Biz 2008 yılında mühendislik ve kontrol sistemi çözümleri üreten bir firma olarak faaliyetlerimize başladık. Fakat aklımızda hep bir teknoloji firması olmak vardı. Bu planımız doğrultusunda da 2016 yılında teknoloji firması olma yolunda ilk adımlarımızı AR&GE departmanımızı kurarak attık. Ve o günden beri de kendimize teknolojiyi kullanan bir firma değil teknolojiyi üreten, hem yurt içinde hem de yurt dışında söz sahibi bir firma olacağımızın sözünü verdik.  Bugüne kadar da 32 farklı ülkede 300’ün üzerinde başarılı projeye imza atarak çok yol kat ettik. İlk başta proses otomasyonu, endüstriyel tesisler, elektrifikasyon alanında çeşitli yazılımlar, kontrol sistemleri ve optimizasyonlar yapmak üzerine ticari faaliyetlere başladık. Ardından ekibi büyüttük ve mühendislik kabiliyetlerimizi geliştirdik. Bunun üzerine yüksek gerilim-orta gerilim kabiliyetlerini, koruma kontrol, haberleşme, siber güvenlik sistemlerini ekledik. Kapsama alanlarımızı geliştirerek, daha fazla coğrafyada, daha fazla müşteriye hitap etmeye başladık. Bugün geldiğimiz noktada enerji üretim, iletim, dağıtım, depolama çözümlerimiz yanında proses endüstrisi, ulaşım ve madencilik sektörlerinde uçtan uca çözümler sunuyoruz” ifadelerinde bulundu.

“ÜRÜN VE ÇÖZÜMLERİMİZLE KONTROLMATİK EKOSİSTEMİ SUNUYORUZ”

Kendilerini sürdürülebilir, karbon-nötr ve yeşil bir dünya için yapbozun eksik parçalarını tamamlayan bir organizasyon olarak gördüklerini belirten Aslanhan, “Kontrolmatik Teknoloji olarak sürdürülebilirliği 360 derece tüm faaliyetlerimizde ve iş modeli uygulamalarımızda benimsiyoruz. Sadece sunduğumuz hizmetlerle ve ürünlerle değil, kuracağımız üretim tesislerinde de çevresel ve sosyal olarak sorumlu üretim & tüketim ilkesi çerçevesinde, beraberinde kurumsal seviyede sürdürülebilirliği sağlayabilmek adına “Sürdürülebilirlik Yönetimimizi” tüm ilke, hedef, iş yönetimi, kurumsal iletişim ve politikalarımıza sirayet ettirmeye gayret ediyoruz. Projeye özel anahtar teslim sürdürülebilir çözümler ve teknolojik yenilikler sunarken bu hizmetlerimizle tüm müşterilerimize, ortak ve paydaşlarımıza örnek olmayı, tüm iş birlikçilerimize kendi sürdürülebilirlik değerlerimizi benimsetip yaşatmayı da prensip edindik. Kendimizi sürdürülebilir, karbon-nötr ve yeşil bir dünya için yapbozun eksik parçalarını tamamlayan bir organizasyon olarak görüyor, bu hedefle ürün ve çözümlerimizle Kontrolmatik ekosistemi sunuyoruz” dedi.

“KONTROLMATİK TEKNOLOJİ, SEKTÖRDE SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİŞİMDE ÖRNEK VE ÖNCÜ OLABİLECEK FİRMALAR ARASINDA SEÇİLDİ VE ONAYLANDI”

Sürdürülebilirlik anlamında gelecek nesilleri de düşündüklerini ve bu konuda birçok kurumla iş birliği içinde olduklarını belirten Aslanhan; “Gelecek nesiller için nasıl daha sağlıklı, daha iyi bir çevre yaratmak, miras bırakmak, ekosistem ve biyoçeşitlilik dengesini korumak ve toplumların refahını iyileştirebilmek için hâlihazırda önde gelen yerel ve global sivil toplum kuruluşları (STK), ulusal ve uluslararası platformlar ve global organizasyonlar ile müzakere edip iş birliği içerisinde çalışıyoruz. UNGC Türkiye, Sürdürülebilirlik Akademisi, Sürdürülebilir Kalkınma ve Döngüsel Ekonomi, TAP, TÜREB, GÜYAD, CIGRE gibi daha birçok organizasyon ile iletişim halindeyiz.

Halihazırda 2008’den beri müşterilerimiz, ortak ve paydaşlarımız için sürdürülebilir nihai sonuçlara ulaşacak teknoloji ve servisler sunuyoruz. Son yıllarda da geliştirdiğimiz güvenli teknolojilerimizi onların Sürdürülebilirlik Stratejilerine rahatça entegre olabilecek sürdürülebilir araçlara, nihai Sürdürülebilirlik Hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak ürünlere dönüştürüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans puanımız açıklandı. ESG Performans puanımız 10 üzerinden 7,95 olup, harfli skalada A-’dır. Akredite bir kurumun global değerlendirmesine göre, Kontrolmatik Teknoloji firması içinde bulunduğu sektörde sürdürülebilir yönetişimde örnek ve öncü olabilecek firmalar arasında seçildi ve onaylandı. Aldığımız bu skor ile de sektörümüzdeki benzer diğer şirket ortalamalarının üzerinde olmamız da bizleri ayrıca motive etti” diyerek sektörün içinde aldıkları geri dönüşlerle motive olduklarını da vurguladı.

“ENERJİNİN ÜRETİLDİĞİ YERDEN TÜKETİLDİĞİ YERE KADAR UÇTAN UCA ÇÖZÜMLER SAĞLIYORUZ”

Enerji sektöründe uçtan uça çözümler sağladıklarının altını çizen Sami Aslanhan, “Enerji sektöründe Kontrolmatik Teknoloji olarak özellikle enerji üretimi, iletimi, dağıtımı ve depolanması üzerinde çalışıyoruz. Enerji santralleri, trafo merkezleri, enerji iletim ve dağıtım hatları, yeraltı güç kablosu projeleri gibi enerjinin üretildiği yerden tüketildiği yere kadar uçtan uca çözümler sağlıyoruz.

Ankara Kahramankazan’da faaliyet gösteren mobil enerji çözümleri üretim tesisimiz ile mühendisliğinden, imalatına fabrika testlerinden saha test ve devreye almasına kadar birçok katma değerli sistem ve ekipmanlar geliştiriyoruz. Kontrolmatik Teknoloji olarak burada E-House (modüler enerji iletim ve dağıtım odaları), Mobil Hibrit Enerji Üretim Üniteleri, Mobil Trafo Merkezleri, Enerji Depolama Sistemleri gibi modüler enerji üretim, iletim ve dağıtım çözümleri üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünler ile maksimum fayda sunmayı ve anlık enerji ihtiyaçlarını mekân fark etmeksizin sorunsuz şekilde sağlamayı kendimize hedef olarak belirliyoruz.

Enerji, Proses Endüstrisi, Tesis Yönetimi, Ulaşım, Madencilik ve daha birçok alanda çözüm üreten Kontrolmatik’in bir markası olan Controlix, 25’ten fazla sensöre sahip hem bulut yazılımına hem de donanımına sahip bir Nesnelerin İnterneti (IoT) şirketidir. Milyonlarca veri toplayabilen, gerçek zamanlı analizler gerçekleştirebilen, gözetimsiz aksiyon alabilen Kontrolmatik Mühendislik ekibi tarafından geliştirilen interaktif bir platformdur. Gelişmiş Platform modüler bir şekilde tasarlanmıştır ve değer yaratmak için büyük veri ortamlarında toplanan verilerin izlenmesi, yönetilmesi ve analizini sağlamaktadır.

Birden fazla iletişim protokolü içeren çözümler esneklik sağlayarak birçok projeye kolaylıkla uyarlanmakta, ayrıca farklı veri kaynaklarında veri toplayıp depolayabilen birçok raporlama modülüne sahiptir. Çevresel İzleme, IoT’nin en kullanışlı uygulamasıdır. Controlix, su ve hava kalitesi izleme, su ve enerji sızıntısı ve verimlilik izleme, gaz ve koku algılama, ortamdaki hava kalitesi, toz ve parçacıklar, nem ve alev izleme ve kontrolünü ve daha fazlasını sağlayan gelişmiş ve yenilikçi sensörlere sahiptir” açıklamasında bulundu.

“AR-GE ÇALIŞMALARIMIZA ARA VERMEDEN DEVAM ETMEYİ AMAÇLIYORUZ”

“2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ne katkıda bulunduklarını belirten Aslanhan, Ar-Ge çalışmalarına da ara vermeden devam etmeyi amaçladıklarını belirttiği açıklamada şunları söyledi: “Sürekli büyüyen gezegenimiz için sürdürülebilir, şeffaf ve yenilikçi işlere kapı aralayacak Ar-Ge çalışmalarımıza ara vermeden devam etmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda da aşağıda belirttiğim Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” nin 9 hedefine katkıda bulunuyoruz.

• Teknoloji endüstrisinde inovasyonun teşviki

• Sualtı ekosistemlerinin sağlığını desteklemek

• Karadaki ekosistemlerin sağlığını desteklemek

• Sorumlu üretim tesisleri aracılığıyla iklimin değişikliğinin hafifletilmesine katkıda bulunmak

• Cinsiyet gözetmeksizin işçi istihdam etmek ve kadın çalışanları desteklemek

• İşçilerin ve çevre toplulukların refahını artırmak

• Elektrik ulaşmayan bölgelerde insanların yaşam standart ve kalitesini artırmak

• Müşteri ve ortaklarına, çevredeki akarsuların, su kaynaklarının, okyanusların ve ekosistemlerin temizlenmesine yardımcı olacak nihai sürdürülebilir çözümler sunmak”

‘TÜRKİYE’DE BİR İLK, DÜNYA’DA İSE SAYILI UYGULAMALARDAN BİRİSİ OLACAK MÜSTAKİL ENERJİ DEPOLAMA SANTRALİ PROJEMİZİ GELİŞTİRİYORUZ’

Kontrolmatik Teknoloji’nin enerji yatırımı konusunda bu yol yaptıkları en büyük yatırımını Pomega Enerji Depolama Teknoloji’si olduğunun altını çizen Aslanhan, “Enerji yatırımı konusunda bu yıl yaptığımız en büyük yatırım ise; Türkiye’nin ilk özel sektör yatırımı olan Pomega Enerji Depolama Teknoloji iştirakimiz oldu. Kontrolmatik Teknoloji’nin bağlı ortaklıklarından olan fabrikada lityum-iyon (LiFePO4) pil hücresi, batarya modülü, konteyner ve ev tipi enerji depolama sistemleri üreteceğiz. Lityum iyon ve diğer ileri teknolojileri kullanarak; elektrokimyasal enerji depolama hücre, modül üniteleri ve anahtar teslim enerji depolama sistemlerinin üretileceği fabrikadaki ürünler enerji santralleri, şehir şebekeleri, fabrikalar, ev uygulamaları ve otomotiv alanlarına hitap edecek. Aynı zamanda fabrikada şebeke düzeyinde enerji depolama tesisleri, elektrikli araç şarj destek sistemleri, iş makinaları, otobüsler, deniz taşıtları başta olmak üzere yeni teknolojik uygulamalar, endüstriyel tesislere yönelik enerji depolama çözümleri, yenilenebilir enerji uygulamaları, mesken uygulamaları ve ada kurulumları da yapılacak.

İştiraklarımızdan olan Progresiva Enerji Yatırımları A.Ş. ile mevcut enerji konjonktürü içerisinde, enerji arz güvenliğine ve alternatif enerji sistemlerinin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak ve faaliyete geçtiğinde alanında Türkiye’de bir ilk, Dünya’da ise sayılı uygulamalardan birisi olacak müstakil enerji depolama santrali projemizi geliştiriyoruz. 400 kV GIS Trafo Merkezi vasıtasıyla ulusal şebekeye bağlanacak olan Progresiva Enerji Depolama Tesisi, 250 MW güce sahip toplam 4 saatlik bir depolama ile 1000 MWh depolama kapasitesine ulaşabilecek” dedi.