Bakan Albayrak, mimar ve mühendisler ile buluştu

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dünyada zenginliğin ve gücün Batı’dan Doğu’ya kaydığını ve dünyayı zor günlerin beklediğini vurgulayarak, “Andersen’den masallar dönemi bitti. Biz artık yaşayarak öğreniyoruz. Bu millet artık öyle cesaretli ve farkında ki sahip olduğu kazanımlara başta da lideri olmak üzere sahip çıkıyor.” dedi. Mimar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) düzenlediği çalıştayda konuşan […]

Bakan Albayrak, mimar ve mühendisler ile buluştu
Servet Uzun
  • Yayınlanma9 Nisan 2017 14:33
  • Güncelleme12 Nisan 2017 13:58

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dünyada zenginliğin ve gücün Batı’dan Doğu’ya kaydığını ve dünyayı zor günlerin beklediğini vurgulayarak, “Andersen’den masallar dönemi bitti. Biz artık yaşayarak öğreniyoruz. Bu millet artık öyle cesaretli ve farkında ki sahip olduğu kazanımlara başta da lideri olmak üzere sahip çıkıyor.” dedi.

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) düzenlediği çalıştayda konuşan Albayrak, MMG’nin değişen Türkiye’nin özellikle son 15 yıllık yolculuğunda oldukça önemli yerde olduğunu ancak henüz istenen seviyeye ulaşamadığını söyledi.

Albayrak, dünyanın kritik dönemlerden geçtiği bu günlerde, yüzyılın kaderinin yeniden yazıldığı bu dönemde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve MMG’nin çok önemli bir rol oynayacağını dile getirdi.

Eski dönemde mühendis ve mimarların, toplumun sadece belirli bir kesiminin seçtiği meslekler olduğunu hatırlatan Albayrak, şöyle devam etti:

“Hakiki anlamda toplumsal değerleri temsil eden kişilere bakıldığında, muhafazakar kesim, çocuklarının toplumsal değerlerinden kopmasından korktuğu için onları okutmak istemiyordu. Menderes sonrası dönemde bu kırıldı ve aileler çocuklarını büyük şehirlere gönderdi. Ben de bu dönemin ilk temsilcilerinden birinin oğluyum. Özal’dan sonra ise rekabetçi bir kesim yetişti. Ancak 1991’den bu yana çok istenen düzeye gelinemedi.”

Bakan Albayrak, “Türkiye’nin önünde büyük bir liderlik var. Tarihsel ve küresel bir duruş gösteren milletimiz var. Türkiye’nin çıtayı aşağılarda tutma lüksü yok. Dünya çapında bilinen firmalarımızın olması lazım. Biz dünyanın en büyük santralini de yapacağız panelleri de üreteceğiz. Türkiye, sadece 80 milyonun değil, bölgesinin de kaderini ve istikametini etkileyecek bir ülke. Bizlerin sorumluluğu her zamankinden daha fazla. Artık başka bir Türkiye var. 21. yüzyılda bu milletin kaderinde bambaşka olacak. Biz cumhuriyete nasıl sahip çıktıysak, mimarlar ilme, bilime ve mühendislere herkesten daha fazla sahip çıkacak. Türkiye zor bir coğrafyada. Dünyadaki gaz ve petrol rezervlerinin yüzde 60’ı bu bölgede. Bu coğrafya binlerce yıldır dünyanın merkezine oturmuş. Ekonomik sebepler hep önde gitmiş. Dünyanın en bereketli toprakları bu coğrafyada.” dedi.

AA