Aygaz projesiyle 100 bini aşkın kadın teknoloji ve girişimcilik eğitimiyle buluştu

“Aygaz W-Energy for Equality” projesiyle 100 binden fazla kadın teknoloji ve girişimcilik eğitimiyle buluştu.

Aygaz projesiyle 100 bini aşkın kadın teknoloji ve girişimcilik eğitimiyle buluştu
Petroturk | Enerji Haberleri
  • Yayınlanma7 Mart 2025 16:58

‘Aygaz W-Energy for Equality’ projesiyle 100 binden fazla kadın teknoloji ve girişimcilik eğitimiyle buluştu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aygaz, teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği W-Energy for Equality projesiyle 100 bin kadına ulaşma hedefini aştı.

Aygaz, Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda 2022’de başlattığı eşitlik seferberliği kapsamında hayata geçirdiği projeyle bugüne kadar yaklaşık 102 bin kadına yapay zeka, girişimcilik, inovasyon ve teknoloji alanlarında eğitimler sundu.

Şirket, çocuklara yönelik’ W-Energy for Kids’ ve yetişkin bireylere yönelik ‘Yaşı Bile Olmaz’ projeleriyle de geniş bir kitleye dokunarak fark yarattı.

Aygaz’ın çalışanlarından oluşan gönüllü eğitmenler, proje süresince aktif rol alarak katılımcılara destek sundu.

W-Energy for Equality’nin alt projeleriyle geniş kapsamlı destek

Aygaz ve Learneco işbirliğiyle geliştirilen ‘W-Energy for Innovation’ programına katılan kadınlar, Temel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Seviye Girişimcilik Eğitimi aldıktan sonra Hackathon’a katılma fırsatı elde etti. Dereceye giren adaylar, Aygaz bünyesinde dört aylık W-Energy for Innovation Kuluçka Staj Programı, iki aylık W-Energy for Innovation Hızlandırma Staj Programı ve bir aylık W-Energy for Innovation Yaz Stajı Programı gibi çeşitli destek mekanizmalarına dahil oldu. Kadın girişimciler, bu süreçte inovasyon mentörlüğü ve oryantasyon gibi imkanlardan yararlanarak profesyonel gelişimlerine katkı sağladı.

W-Energy for Future programında ise teknoloji ve inovasyon alanında kariyer yapan kadın liderler ve yöneticiler, liseli kız öğrenciler için mentör olarak yetiştirildi. Bu kapsamda, Türkiye’nin dört bir yanında liseli kız öğrencilere kariyer yolculuklarında destek verildi ve teknoloji ile inovasyon alanlarına yönelik daha cesaretli tercihler yapabilmesi hedeflendi. 30’dan fazla devlet okulu W-Energy for Future projesine dahil oldu, öğrencilerinin bu eğitimleri almasını sağladı.

Rahmi M. Koç Müzesi işbirliğiyle hayata geçirilen W-Energy for Kids’te, müzeyi ziyaret eden çocuklar interaktif eğitimler aldı. Kadın mucitlerin icatları üzerinden kurgulanan eğitimlerle, çocukların zihnindeki önyargıların aşılması amaçlandı ve inovasyonun hayatın içinde olduğu algısı pekiştirildi.

AI Business School işbirliğiyle düzenlenen W-Energy for Technology programında katılımcılar, python, makine öğrenimi, yapay zeka ve veri analizi gibi konularda eğitimler aldı. Bootcamp ile dijital becerilerini geliştiren kadınlar, ulusal ve uluslararası alanda networking fırsatları yakaladı ve sertifikalar kazandı.

Yetişkin bireylerin dijital dünyaya entegrasyonunu sağlamak ve dijital okuryazarlık seviyelerini artırmak amacıyla Learneco işbirliğiyle tasarlanan Yaşı Bile Olmaz projesinde ise İstanbul, Bursa, Samsun, Antalya, Mersin, Erzurum, Kayseri, Karaman ve İzmir gibi birçok ilde eğitimler düzenlendi. Proje kapsamında sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve dernekler ile önemli işbirlikleri gerçekleştirildi.

‘Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen yenilikçi çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz’

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aygaz Genel Müdürü Melih Poyraz, Koç Topluluğu’nun Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu kapsamında başlattığı teknoloji ve inovasyonda eşitlik seferberliğinin ardından bu alandaki 5 yıllık hedeflerini açıklayan şirketin kısa sürede elde ettiği başarıdan gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

‘Aygaz olarak, 2022’de başlattığımız bu program sayesinde genç kadınları teknoloji ve inovasyon ekosistemine entegre etme noktasında büyük bir yol kat ettik. Çocuklarla yürüttüğümüz eğitim çalışmalarında ise inovasyonun hayatın her alanında ve cinsiyetten bağımsız olduğuna vurgu yaparken yetişkin bireylerin de teknoloji eğitimleri ile dijital dünyaya uyum sağlamasını teşvik ettik. Kurulduğumuz günden bu yana sosyal refahı büyütecek projelerle Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına hizmet ederken, gelecekte de benzer projelerle topluma katkı sağlamaya ve toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen yenilikçi çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.’

AA