TORA: ‘Yakıtlarınız ne kadar temiz?’

TORA: ‘Yakıtlarınız ne kadar temiz?’

TORA’dan yapılan açıklamaya göre, çoğu zaman tank içindeki yakıtımızın durumundan haberdar olunamaz. Ya tank yer altında uzun süredir bekliyordur ya da sık kullanılmayan bir jeneratöre bağlı bekliyordur. Yakıtların uzun süre beklemesi veya suya temas edecek bir yol bulması ile içerisinde mikroorganizma büyümesi gerçekleşir. Bu durum sürekli kullandığımız araçlarımızın veya çok sık kullanmasak da yatırım maliyeti yüksek jeneratörlerimizin ömrünü tehlikeye atar.

TORA, yakıt içinde hızla büyüyen mikroorganizmalar yakıt kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirtiyor. Sürekli kapalı ve çoğu zaman yer altında bulunan yakıtın kalitesindeki sorunları nasıl tespit edilebilir noktasında TORA devreye giriyor.

Fuel Clear M68 yakıt test kiti, yakıtlardaki kirliliğin/ kontaminasyonun hızla tespit edilmesini sağlıyor. Bu durum zaman kazandırmakla kalmıyor mevcut ilgili yakıtın kullanıldığı motorlu ekipmanlarınızın ömrünü de uzatmış oluyor.  M68 test kitleri kolay taşınabilir, hafif ve basit uygulanabilir yapısıyla kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

Yakıt test kitlerini kimler kullanmalı?

Telekomünikasyon Servis Sağlayıcılar

Acil durum pompalama istasyonlarında ve jeneratörlerde halihazırda depolanmış olan yakıt kalitesini doğrulayın.

Jeneratör tanklarını mikrobiyal büyüme ve yakıt bozulması için periyodik olarak test edin.

Jeneratörün çalışmasına zarar verebilecek kirletici maddelerin varlığını erkenden fark edin.

Yanmış yakıt enjektörlerini değiştirmek gibi yakıtla ilgili kötü onarımları önleyerek jeneratör bakım maliyetini düşürün.

Filo Yöneticileri

Filo yöneticileri, araçları yolda tutmak ve araç bakım maliyetlerini düşürmekle görevlidir. Bu hedeflere ulaşılmasında dizel yakıt kalitesi son derece önemlidir. Su ve diğer yakıt kirleticileri motor hasarına neden olabilir ve araçların onarılması pahalıya mal olabilir. Yakıtla ilgili motor sorunlarını önlemenin en iyi yollarından biri, bir Yakıt Kalite Güvence programı uygulamaktır.

-Kalite için günlük yakıt teslimatlarını inceleyin.

-Dağıtıcıda yakıtı yerinde kontrol edin.

-Yakıtla ilgili sorunları teşhis edin.

-Yakıt depolama tanklarını mikrobiyal büyüme ve yakıt bozulması için periyodik olarak test edin.

Elektrik üretim ve Santral Operatörleri;

•             Teslimatı kabul etmeden önce, yakıt teslimatlarını kalite açısından inceleyin.

•             Depolama tanklarını mikrobiyal büyüme ve yakıt bozulmasu için periyodij olarak test edin.

•             İyi yakıt üzerinde gereksiz testleri ortadan kaldırarak, test edilmesi gereken kötü yakıtı belirleyerek analitik laboratuvar testlerinin maliyetlerini düşürün.

Kirlilik tespit edilen yakıtlarda neler yapılmalı konusunda çözüm yine Fuel Clear M68 yakıt biyositi ile iyileştirme işlemini gerçekleştirilebilir.

Kullanılacak olan yakıt biyosit belli oranlarda su ile karıştırılarak kirlenmiş/bozulmuş yakıta uygulanır. M68 yakıt biyosit, zararlı mikrobiyal büyümeyi hızla nötralize eden CMIT / MIT adlı güçlü bir aktif bileşen kullanır. Bu da yakıtın içinde bulunan ve kirlenmeye sebebiyet veren mikrobiyal kirliliği ortadan kaldırır.