Sektör Petroturk TV’ye konuştu

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Petroleum Istanbul Fuarı, 31 Mart-2 Nisan 2022 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Sektörün bir araya geldiği Petroleum Istanbul ve Gas & Power Network 2022 fuarları üç gün boyunca 40 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Alanında dünyanın en büyük fuarların-dan biri olan Petroleum Istanbul’a Petrotürk TV gerçekleştirdiği röportajlarla damga vurdu. Sektörün önemli isimleri kanalımıza özel açıklamalarda bulundu.

bp Türkiye Perakende Akaryakıt Operasyon Direktörü Ersin Akmanoğlu

‘2021 YILINDA 40 YENİ İSTASYONUMUZU DEVREYE ALDIK’

Üç yıl aradan sonra 15’inci Petroleum Istanbul Fuarında bp olarak bulunuyor olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu yıl standımızda farklı olarak karbon nötr stratejimizi biraz daha farkındalığı arttırabilmek için öne çıkartmayı planladık. Karbon nötr dediğimiz bu standın tüm malzemeleri, oluşumu ve keza aynı şekilde 3 gün boyunca üreteceğimiz karbon salınımını stant ve fuar organizasyonu bittikten sonra sıfırlayacak şekilde güneş enerjisi fonuna yatırım yaparak ilerliyor olacağız. Bizim için Petroleum Istanbul Fuarı çok önemli. Bütün paydaşlarıyla bir arada olduğumuz, 3 yıl aradan sonra hem iş ortaklarımızla hem de değerli bayilerimizle beraber geçen iki yılı beraber olamadığımız bu süre içerisindeki kayıplarınızı telafi etmek için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

2021 yılı bp için Kategori Stratejisi’nin yönetiminde başarı sağladığımız bir yıl oldu. 2021 yılı hepimizin bildiği gibi pandeminin ağırlıklı olarak tüm ekonomileri etkilediği bir yıl olmasına rağmen aslında belirlediğimiz hedeflerin üzerine çıkarak kapattığımız bir yıl olması bakımından bizim için çok önemliydi. 2021 yılında 40 tane yeni istasyonumuzu devreye aldık. 2021 sonunda 83 olan Express Shop sayımızı 2022’in sonunda 125’e çıkartıp 2024’e kadar da 400 yapmayı planlıyoruz. 2021 yılı akaryakıt pazarında akaryakıt kalitesi ve farklı ürünlerle hizmet vermeye devam ettiğimiz bir yıl oldu.

bp olarak bizim için önceliğimiz her zaman SEÇ-G. Bundan kesinlikle taviz vermiyoruz. Tüketicilerin rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde alışveriş yapması bizim önceliğimiz. Hedefimiz, 2022 ve sonrasına baktığımızda networkümüzü büyütmek.

TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar

‘BU SEKTÖRÜ AYAKTA TUTMAMIZ LAZIM’

Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Fuarlar bizim için çok önemli yer tutuyor, sektörümüz açısından da bir buluşma ve birleşme yerimiz oluyor. Şu anda sektörün morali bozuk. Bir önceki fuarlara göre maalesef demoralize vaziyetteyiz. Sektörde çok ciddi bir marj sıkıntısı çekiyoruz. Her ne kadar elektronik satışlarda bayiden alınan kar paylarının sıfırlandığı müjdesi ile buraya gelsek de maalesef yetmiyor.

Bir an evvel EPDK yetkililerinden sektöre çok para kazanan değil ama hiç olmazsa ayakta durmasını sağlayacak bir marja sahip olmamız için kararların alınmasını bekliyoruz. Bu sektörü ayakta tutmamız lazım. EPDK’mızdan ricamız, ne olursa olsun bu ışıkların kapanmaması ve lojistik zincirin aksamaması adına bir takım tedbirlerin alınması istiyoruz.

Nur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İlker Dinçay

‘HEDEFİMİZ, ENERJİ SEKTÖRÜNDEKİ FİRMALARLA İŞBİRLİKLERİ’

Bu sene fuara ilk kez katılıyoruz. Bizim için değişik bir ortam, değişik bir sektör ama çok mutluyuz. İnşallah bundan sonra da devamı gelecek diye umuyoruz. Biz de enerji sektörüne adım atma gayretindeyiz. Ne katkıda bulunabiliriz, onu istişare ediyoruz diğer katılımcılarla ve sektör temsilcileriyle.

Nur Yapı’nın kuruluş yılı 1988. Nur Yapı olarak inşaat, taahhüt, yapı malzemeleri gibi inşaatın çeşitli alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Buradaki hedefimiz, enerji sektöründeki firmalarla iş birlikleri yapabilmek. Onlara bulunabileceğimiz katkıları anlatıyoruz. İnşallah yeni anlaşmalar, iş birlikleri yapmayı umuyoruz.

İnterpet İş Geliştirme Müdürü Tüten Aluç

‘MÜHENDİSLİK ALANINDA TEKNİK ANLAMDA BİRÇOK ÇÖZÜMÜMÜZ VAR’

Fuarda bizim beklediğimizden daha büyük bir yoğunluk oldu gerçekten. O bakımdan çok mutluyuz. İnsanlar bir araya geldiği zaman yüz yüze geldiği zaman iletişim tabi çok farklı bir boyutta oluyor. Biz şu ana kadar fuara hem yoğunluğundan hem katılımcı çeşitliliğinden çok memnunuz.

Yüksek teknoloji ve katma değerli ürünler her zaman çok rağbet görüyor. Özellikle bugünün dünyasında ekonomik sıkıntıları da göz önüne aldığınız zaman katma değerli çözümler çok fazla ön plana çıkmaya başladı. Biliyorsunuz Türkiye’de buhar geri dönüşüm sistemleri artık zorunlu hale geldi. O alanda hem birinci aşama hem ikinci aşama buhar geri dönüşüm sistemlerinde TSE onaylı sertifikalı ürünlerimizle hizmet veriyoruz. Aynı zamanda yanlış dolum engelleme sistemlerimiz çok fazla rağbet görüyor. Çünkü biliyorsunuz artık karlılıklar minimum seviyede. Dolayısıyla artık yakıt karışımları çok ciddi maliyetler karşımıza çıkartıyor ve bunların karşılanması çok daha uzun zaman alıyor. Yanlış dolum engelleme sistemleri bu alanda çok daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Çünkü yatırımın geri dönüş süresi çok kısaldı. Akaryakıt fiyatları da arttıkça komple altyapı çözümlerimiz ile faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında kendi üretimimiz ile yaklaşık 20 ülkeye ihracatımız devam ediyor. Yeni ürettiğimiz ürünler var. Bu ürünler ile altyapıda yine faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Yurtdışından ortaklık kurduğumuz firmalar var. Özellikle su problemi yaşayan istasyonlarda bu sızıntıları gidermek için ekonomik çözümlerimiz var. Bunları adapte ediyoruz, Türkiye’de kullanıyoruz. Dolayısıyla mühendislik alanında teknik anlamda birçok çözümümüz var. A’dan Z’ye bunlarla ilgili faaliyetlerimiz hem Türkiye’de hem yurtdışında devam ediyor. Türkiye’nin ekonomik şartları artık ithalatı daha az rağbet görür bir hale getirdi. Çünkü bizim para birimimiz yabancı para birimleri karşısında değer kaybettikçe ürünler de otomatikman zamlanmış oluyor. Dolayısıyla bizler de bu ürünleri daha ekonomik olarak müşterimize sunabilmek için bunların yerli üretimiyle ilgili faaliyetlerimizi arttırıyoruz. İnterpet kurulduğu yıldan beri bir üretici, 30 yılı aşkın bir süreden beri birçok ürün üretiyoruz.

İstanbul Jet Genel Müdürü Hüseyin Latifoğlu

‘2021’DE 450 BİN METREKÜPTEN DAHA FAZLA JET YAKITI SATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİK’

Fuar’ın üç seneden sonra yeniden yapılmasından da çok keyif aldık. Ben sektörde olduğumuz yıllar boyunca bu fuara hep katıldım. Her defasında da çok amacına ulaşan çok keyif aldığım bir Fuar oldu. Dolayısıyla fuar beklentilerimiz doğrultusunda gayet olumlu geçiyor. Hem sektör dostlarımızla hem diğer paydaşlarımızla bir arada olmanın ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmanın keyfini çıkartıyoruz.

Istanbul Jet Grubu olarak çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Ana faaliyet alanımız jet yakıtı satıyoruz ve bu alanda da hem fiziksel hem de ara dağıtıcı olarak işlem yapıyoruz. Çeşitli havalimanlarında yakıt ikmali yapıyoruz. Bazen dağıtım şirketleri ile havayolu arasında köprü görevini yerine getiriyoruz. Ancak kendimizin de Antalya Havalimanında ve Alanya Gazipaşa Havalimanı’nda  depolama ve ikmal tesislerimiz var. Oradan da kendi fiziksel teslimatlarımızı da yapıyoruz. Enerji sektörünün birçok alanında faaliyet gösteren bir kuruluşuz. İstanbul Jet olarak 2021 yılında 450.000 metreküpten daha fazla jet yakıtı satışı gerçekleştirdik. Türkiye içinde ve Türkiye dışında bu da aşağı yukarı 2021 fiyatlarıyla 257 milyon dolarlık bir ciroya tekabül ediyor. Pandemi olmasına rağmen 2019 rakamlarını yakalamış sayabiliriz kendimizi. 2022’den beklentilerimiz ise daha iyi ve daha yüksekti, ama burada da maalesef Rus Ukrayna savaşı işlerimizi biraz negatif anlamda etkileyecek gibi görünüyor. Buna rağmen biz 2019’a yanaşmaya çalışacağız. Tüm dünyada havacılık sektörünün yeniden tedavisini tamamlayıp eski haline dönmesi için 2024 öngörülüyor, biz de oraya doğru yavaş yavaş adım adım geleceğimizi ümit ediyoruz. Türkiye’deki faaliyetlerimiz bu sene biraz negatif anlamda etkilenecek ama yurtdışında başka işler yapıyoruz. Dolayısıyla farkı kapatacak yöntemleri bulacağız, çareleri bulacağız. Yurtdışında da havacılık yakıtlarına aracılık ediyoruz. Uçak yakıtı satışı işi yapıyoruz. Aynı faaliyetleri bu sene Türkiye’de Rus turistin beklediğimizden az olacağı belli olduğu için yurt dışından faaliyetlere biraz daha fazla artırarak farkı kapatmaya çalışacağız.

Biyodizel Sanayi Derneği Başkanı Selçuk Borovalı

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR HAVACILIK YAKITI ÜRETİMİ İÇİN HEYECANLA ÇALIŞIYORUZ’

Fuar çok iyi geçiyor, çok memnunuz, katıldığımız için. Covid-19’dan sonra uzun bir ara vermiştik. Bir araya gelmek o açıdan çok faydalı oldu. Bizim için de dostlarımızla, paydaşlarımızla bir araya gelip sohbet etmek için güzel bir fırsat oldu açıkçası. Her zamanki gibi bu fuarda da organizasyon hizmet, fuar düzeni hepsi son derece başarılı. Artı yapılan konuşmalarda konularda bence çok isabetli seçilmiş. O açıdan da bize ufuk açıcı oldu.

Biliyorsunuz geçtiğimiz iki yıl içerisinde biyodizelde daha fazla yapılabilmesi için harmanlamanın daha sürdürülebilir hale gelmesi için mevzuatta birçok iyileştirmeler de yapıldı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bazı kararlar aldı. Bu kararların olumlu etkilerini görmeye başladık. Açıkçası sektörümüz büyümeye başladı. Harmanlamaların daha sağlıklı ve düzenli yapıldığını görmeye başlıyoruz. Her üretim prosesinde olduğu gibi bizim de planlamaya ihtiyacımız var. Hammadde için ve üretim planlaması yapabilmek açısından. Dolayısıyla biyodizelde geçtiğimiz yıllar yaptığımız çalışmaların neticelerini görüyoruz ve gerek üreticiler olarak gerek harmanlayıcı olarak daha iyi bir dönemdeyiz ve biraz daha umutla bakıyoruz. Bunu söylemişken buradan sürdürülebilir havacılık yakıtlarına da bir parça geçmek istiyorum. Çünkü dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürdürülebilir havacılık yakıtlarına giden yolda Biyodizel sektörünün bir gelişimi, hammadde tabanı ve biyodizel sektöründeki çıkan yan ürünlerin sürdürülebilir havacılık yakıtlarında değerlendirmesi söz konusu. Bu konuda da şu anda Türkiye’de üretime yönelik iki tane hazırlığı yapılan proje var. Biz de bunlardan bir tanesinin içindeyiz ve açıkçası sektör olarak Türkiye’de de biyodizelden sonra sürdürülebilir havacılık yakıtı üretilmesi için de heyecanla çalışıyoruz.

Kullanılmış yemeklik yağlar özellikle son zamanlarda biliyorsunuz toplumsal farkındalık olarak da çok daha gündeme geldi. Gıda zincirine karışması hep tehlikeliydi ve hep bu konu gündemimizdeydi. Fakat geçtiğimiz yıllara göre çok daha donanımlıyız ve içinde bulunduğumuz dönemde yapılan düzenlemeler sonucunda biyodizel sektörü bu yağları daha fazla toplayabilir ve biyodizele çevirerek ülke ekonomisine katkı sunabilir hale gelmeye başladı. O açıdan özellikle dağıtım sektörü ile yani dağıtıcılarla, akaryakıt dağıtım firmalarıyla istasyonlarında atık yağları, kullanılmış yemeklik yağları toplamaya yönelik bazı projeler geliştirdik. Onlar da sonuç vermeye başladı. Şu anda Türkiye’de 35 bin ton civarında toplanan bir kayıt altına alınan kullanılmış yemeklik yağ var. Bu rakamı 90-100 bin tonlara çıkarmaya çalışıyoruz. Tabii bunu ne kadar erken başarabilirsek o kadar kısa sürede hem çevreyi kirletmekten hem de insan sağlığını tehdit etmekten kurtarmış oluruz. Açıkçası bu noktada bence özel sektör ve devlet kurumları arasında güzel bir işbirliği örneği de oldu. Ben bu sektörde olmaktan ve bu gelişmeleri yaşamaktan çok heyecan duyuyorum. Ülkemizde de şu anda yaptığımız şeyler, üretilen ürünler, elde edilen başarılar dünya standartlarının üzerinde. Bunun devam edeceğini ümit ediyorum.

Bioturca Şirket Ortağı Gökhan Yılmazer

‘2022 YILININ DAHA İYİ GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’

Bioturca 2008’de kurulan bir firma. 2008’den beri sektördeyiz. Abzormanlar ve bakteriyel abzormanlar olarak Türkiye’de tek firmayız. Bu konuda mütevazı olamayacağım. Büyük firmaların çoğu bizde çalışır. Örnek vermek gerekirse, Petrol Ofisi, Shell, OPET, bp, Aytemiz ve daha birçok firma ile çalışıyoruz. Çünkü bu işin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Beğenmediğimiz hiç bir işi başkasına yapmama felsefesiyle devam ediyoruz. Ürünlerimiz dünyanın en iyi ürünleri. O yüzden iyi geçiyor, her sene büyüyoruz. Tabii korona bir müddet etkiledi, ama sektör yavaş yavaş toparlanıyor.

2021 çok parlak geçmedi, ama bizim için iyiydi. Doların artmasından dolayı ciroları yakaladık. Şu anda bir sıkıntımız yok ama insanların nereye gideceğini bilmediği bir belirsizlik ortamı var. İşin gerçeğini söylemek gerekirse esas sıkıntı koronaydı. 2022’nin daha iyi geçeceğini düşünüyoruz. Biz de bu arada boş durmadık kendi portföyümüze yeni ürünler kattık. Örnek verecek olursak kodfay diye bir ürün getirdik. Bir yangın söndürücü, ama çok ufak boyda, raf ömrü yok, sprey şeklinde, tortu bırakmıyor ve doğaya dost hiçbir iz bırakmıyor. İstediğiniz yerde ve defalarca kullanabiliyorsunuz ve çok ufak, güzel bir ürün.

Bu Fuarı yapanlara, emeğine geçen herkese teşekkür ediyoruz. Daha da geniş katılımlı olursa mesela büyük firmaların hepsi burada küçük firmalar da katılırsa onlarda vizyonlarını geliştirirler. Daha güzel olur. Çünkü çevre hepimiz için önemli. İlerde bunlardan dolayı hepimiz sıkıntı yaşayacağız. Çevre atıklarını atarak yeraltı sularını kirletiyoruz. Biz bunu engelliyoruz ve bunun bertarafını sağlıyoruz. O yüzden insanların biraz daha çevreye duyarlı olmalarını istiyoruz.

Mızrak Yangın Sistemleri Satış Müdürü Sinan Akpınar

‘BU BİZİM İLK FUARIMIZ VE HEYECANLIYIZ’

Bu bizim ilk fuarımız, bu yüzden heyecanlıyız. Umduğumuz gibi geçiyor, yeni müşteriler ediniyoruz. Yeni iş birlikleri yapacağız, Fuardan sonra da görüşmelerimiz devam edecek.

Mızrak Yangın Ekipmanları 2016 yılından bu yana yangınla alakalı A’dan Z’ye her şeyi bulunduruyoruz, taahhüt olarak da sıfırdan bir yer alıp teslim edecek pozisyona kadar geldik. Yangın ekipmanları deyince aklımıza ilk olarak yangın tüpü gelir ve biz bu konuda eğitim de veriyoruz. Bununla ilgili sertifika yazabiliyoruz ve verebiliyoruz. Hedefimiz ise yurt dışına açılmak ve Mızrak Yangın’ı daha iyi yerlere getirmek.

Gas Grup Genel Müdürü İrfan Akdoğan

‘PETROLEUM ISTANBUL BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ FIRSATLAR YARATTI’

Bu fuar aslında epeydir takip ettiğimiz bu fuardı ama pandemi gölgesinde inanın biraz tereddütle beklediğimiz bir gündü. Ancak fuarın açılışıyla birlikte bu tereddütlerimizi hepsi yok oldu. Çünkü insanların gözündeki o göz göze konuşma, yüz yüze sohbet etme özlemini gördük. Bundan çok mutlu olduk. Biz Gas Grup olarak da çok özel bir süreçten geçmiştik. Bu arada bizim için de çok önemli fırsatlar yarattı Petroleum Istanbul. Son dönemde yaptığımız işlerimizi müşterilerimize çözüm ortaklarımıza anlatmak için inanılmaz bir fırsat bulduk. Dolayısıyla iyi ki düzenlenmiş iyi ki katılmışız diyoruz. Tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Gas Grup olarak 2009 yılında kurulduk. Uzmanlığımız olan LPG alanıyla başladık ve LPG alanında ekskluzive LPG Çözüm Merkezleri dediğimiz ürünlerimizle, LPG sürecini A’dan Z’ye kadar otome eden, data akışını sağlayan bir sistemle sektöre hizmet vermekteydik. 2009 yılında dünyada iyi bilinen Dover markasının akaryakıt çözümleri ile ilgili öncelikle ve Vayne firmasıyla bir çözüm ortaklığı anlaşması imzaladık ve Türkiye’deki ürünlerinin distribütörlüğünü bünyemize kattık. Bununla birlikte yine Dover grubunun OVB Global ürünlerinden yeraltı ürünleri olan KPS boru sistemleri, diğer dispenser üreticisi Tokheim’in ve stok yönetimi sağlayan Fairbanks gibi markaları da bünyemize kattık.Bu pandemi süreci aslında bize kendimizi hazırlamamız için bir imkan sağladı, dolayısıyla kendimizi daha iyi hazırlayabildik. Kadromuzu genişlettik, vizyonumuzu genişlettik ve sektörün karşısına bu fuarla birlikte çok güçlü bir şekilde çıktık. Buna ek olarak söyleyeceğim bir şey var. Yine dünya enerji gündemini çok yakından takip ediyoruz. 2 farklı şey var, bir tanesi karbon ayak izi dediğimiz, yeşil enerji dediğimiz konulara yatırımlar yaparken, bir taraftan da petrol türevi olmayan diğer yakıtlarla ilgili dünyanın alternatifler aradığını biliyoruz. biz de dünyanın gerisinde kalmak istemedik. Gas Grup bünyesinde, yeni enerjiler adı altında bir departman oluşturduk. Orada bir kadro kurduk ve çok yakından takip ediyoruz. Bir taraftan LPG ve akaryakıt sektörüne hizmet ederken bir taraftan da çağın gerektireceği herkesin uymak zorunlu kaldığı kurallara uygun olarak biz de elektrik, şarj, LNG, hidrojen, CNG yakıtlar gibi uygulanabilirlikler üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bununla ilgili de çok yakın bir zamanda muhtemelen Mayıs, Haziran aylarından sonra sektörün karşısına çok büyük sürprizlerle çıkacağız. Herkes bizi beklesin.

Token Finansal Teknolojiler Genel Müdür Yardımcısı Halil Dikici

‘YENİ BİR ÜRÜNÜMÜZÜ BU FUARDA TANITMA ŞANSI BULDUK’

Fuar çok güzel, çok başarılı bir fuar geçiyor, çok da yoğun ilgi aldık standımızda, o yüzden de çok memnunuz. Fuar içerisinde birçok firmayla da ilişki kurma, networkü-müzü geliştirme şansımız oldu. O açıdan da çok faydalı geçti bizim için. Token aslında yaklaşık 4 yıllık genç bir şirket, Koç Holding’in bir iştiraki, ancak temelleri çok eskiye dayanıyor. Arçelik içerisindeki Beko marka bütün ödeme cihazlarının tasarımını yapan yazılımlarını geliştiren firma.

Son 4 yıldır da ayrı bir firma olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Şu anda sahada yaklaşık 700 bin adet yazar kasa POS dediğimiz ödeme terminallerini yöneten orada birçok bankacılık işlemini gerçekleştiren bir firma. Bugün de aslında yeni bir ürünümüzü bu fuarda tanıtma şansı bulduk. Akaryakıt istasyonları için geliştirdiğimiz, akaryakıt istasyonla-rındaki hem satış deneyimini hem de ödeme deneyimini bambaşka bir noktaya taşıyacak olan ustalık eserimiz dediğimiz çok özenle geliştirdiğimiz bir cihazımız burada

da tanıtma şansı bulduk. Akaryakıt istasyonlarında yapılan her satışın bir mali belgeye dönüşme zorunluluğu var. Burada da biz Token olarak Beko markasıyla bütün Arçelik’in satış ve servis ağını da arkamıza alarak bütün istasyonlara hizmet sunmayı hedeflediğimiz bir cihaz geliştirdik. Bu cihaz hem pompanın yanında sizin ödemeyi tamamlamanızı mali belgeyi düzenlemenizi sağlıyor. İsterseniz de markette bir ödeme gerçekleşecekse de markette yapılan ödemenin otomatik olarak yazar kasaya aktarılmasını ve mali belgenin düzenlenmesini sağlıyor. Bu kapsamda hem regülasyona istasyonun uyması, mali belge düzenlemesi, aynı zamanda iş akışlarının çok daha iyi hale gelmesini sağlayan bir cihaz. Eksi 30 artı 55 derecede darbeye dayanıklı, özellikle soğuk havalarda kullanılması veya yağmurda toz ortamlarında kullanacak şekilde tasarlanmış bir cihaz.  İstasyonlar için büyük kolaylık sağlayacak hem de devletin belirlediği aslında regülasyonlara da uyumlarını çok kolay bir hale getirecek.

Başaran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altuntop

‘PETROL KİRLİLİĞİ KONUSUNDA ŞİRKETLER İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ’

Başaran Grup olarak gemi inşaatı, bakım ve onarımı yapıyoruz. Petrol kirliliği olursa da müdahale için yetkili ve lisanslıyız. Kendi bünyemizde 20 yıl önce 30 milyon dolar deniz temizliğine yatırım yaptık. Amerika, Kanada, Irak, Kazakistan, Bangladeş, Angora, Bulgaristan, Arnavutluk’ta hizmetler yapıyoruz. Bu denizler hepimizin, denizler temiz olursa balık olur, temizlemezsek ne balık olur ne de turist olur.

Enerji şirketleriyle karşılıklı görüşmek ve tanışmak istiyoruz. Petroleum Istanbul Fuarı sayesinde de sektörle tanışma imkanımız oldu. Petrol dökülüp de geç müdahale edilirse şirketlerin masrafları artar. Deniz yüzeyinde petrol 26 gün kalır ve 26 günden sonra batmaya başlar. Dalgalar ve hava hareketleriyle tekrar suyun üzerine çıkar ve bundan sonra da temizlik gecikir. Temizlik gecikince de masraf artıyor. Biz yüzde 98 oranında temizleyebiliyoruz. Temizleme cihazlarının üretimini de yapıyoruz. 47 ülkede deniz temizlik gemilerimiz var. 90 ülkeye de deniz temizleme ekipman ve cihazların ihracatını yapıyoruz. Bir kirlilik olduğunda bizim neyimiz varsa enerji şirketlerinindir. Biz işimizi lisanslı yapıyoruz ve petrol atığını topladıktan sonra lisanslı taşıma araçlarıyla lisanslı bertaraf tesislerine veriyoruz. Denizleri ihmal etme şansımız yok, insanlık etkileniyor. Gelecek nesillere de deniz bırakmak hepimizin görevi.

Pehlivan Petrol Finans Sorumlusu Şükriye Pehlivan

‘ÇOK VERİMLİ BİR FUAR OLUYOR’

Petroleum Istanbul Fuarı, 2019 yılına göre bu sene daha verimli ve daha güzel geçiyor. Katılımcı çoğunluğu da çok iyi. Bizim için Petroleum Istanbul Fuarı çok verimli bir platform oluyor.

Pehlivan Petrol 1982 yılından beri faaliyet gösteren teknik servis ve donatım malzemeleri imalatı yapan bir firma ve aile şirketiyiz. Aynı zamanda Adblue üretimimiz de var. 2021 yılı koronavirüs yüzünden tüm sektör için durgun geçti, ama 2022 yılı gayet iyi ve başarılı geçiyor. İnşallah 2022 yılı daha güzel geçecek.

Teknik Çizgi Genel Müdürü Tuğrul Karabay

‘AMACIMIZ TEKNİK ÇİZGİ’Yİ BİR MARKA HALİNE GETİRMEK’

Katılımcı olarak bu fuarda ilk defa yer alıyoruz. Bu katılımdan dolayı oldukça da memnunuz. Bundan sonraki fuarlara da tekrar katılacağız. Teknik Çizgi, 2012 yılında kurulmuş; sac, metal işleyen bir fir-

madır. Firmamız kendi markasını oluşturup kendi ürünlerini de üreten bir firmadır. Hedefimiz; kalitesel an-lamda ve tercih edilebilirlikte en üst seviyeye çıkmak. Amacımız Teknik Çizgi’yi bir marka haline getirmek ve kaliteli hizmetin öncüsü olmak.

Tora Petrol Satış Müdürü Bekir Çavdaro

‘TÜM YENİLİKLERİ MÜŞTERİLERİMİZLE BULUŞTURMAK TEMEL HEDEFİMİZ’

Petroleum Istanbul Fuarı çok iyi geçiyor. Yoğun bir katılım var. Misafirlerimizi ağırlamaktan da çok memnunuz. Beklentimizin de üzerinde bir yoğunluk var. Tora 1998 yılında kurulmuş bir firma. Kurucular arasında petrol arama faaliyetlerinde bulunmuş mühendisler var. Şu anda akaryakıt sektöründe akaryakıt istasyonlarına ekipman ve hizmet sağlamaya devam ediyor. Türkiye genelinde 37 bayisi ile birlikte 7/24 Türkiye’deki tüm akaryakıt istasyonlarına hizmet veren bir firmayız. Tora bünyesinde ortalama 140 kişi de çalışmaya devam ediyor. Bunların çok büyük bir bölümü mühendis ve çeşitli branşlarda mühendisler mevcut. Tora uzun yıllardır sektörde müşterilerine çok daha iyi kalitede ürünleri daha iyi hizmetler ile sağlamaya devam ediyor. Tora, bir akaryakıt istasyonunda gerekli olabilecek birçok ekipmanı sağlıyor. Aynı zamanda akaryakıt istasyonlarına periyodik bakım hizmetleri, tank temizliği ve çeşitli keşif ve değerlendirmelerle ilgili hizmetler vermeye devam ediyor. Hem akaryakıt istasyonlarına hem de akaryakıt dağıtım şirketlerine bu hizmetleri vermeye devam ediyoruz.

Tora şu an da geçtiğimiz yıl pandeminin de etkisiyle yaşanan sorunlara rağmen zaten beklediği hedefleri tutturmuş durumda. Bu yıl da temelde gözüken hedeflerimizi yakalayabileceğiz. Tora’nın bakış açısı; her zaman müşterilerine ve paydaşlarına daha iyi, daha kaliteli ürünleri sağlayabilmek, sektöre farklı bakış açıları getirebilmek, farklı ürünler sunabilmek, daha iyi hizmetler sunabilmek ve bu yaptığı işleri her zaman daha iyi yapabilmek yönünde. Sektörde oluşan tüm yenilikleri, tüm farklılıkları müşterilerinizle buluşturmak, bunları onların hizmetine sunmak temel hedefimiz.

Doğan Trend Elektromobilite Ürün Uzmanı Ali Mert Külah

‘2030’A DOĞRU BÜYÜK FİRMALARIN HEPSİ ELEKTRİKLİ ÜRÜN GAMINI BENİMSEYECEK’

Çok keyifli bir fuar oluyor. Özellikle de pandemiden sonra insanlar birbirini görmemişti o yüzden bu tarz Fuarlar etkileşim açısından çok iyi oluyor. Çok memnunuz ve keyfimiz de yerinde. Doğan Trend olarak aslında Doğan Holding’in otomobil iştirakiyiz. Bir mobilite grubuyuz diyebilirim. Suzuki bizim markamız, yüzde 90’ın üzerinde ürün gamını hibrit olarak sunuyor. Biz, Doğan Trend Otomobilite olarak bir emobilite topluluğuz diyebilirim.

Şu an oldukça yoğun bir hibrit yoğunluğu var. Bu bir geçiş dönemi. Hibrit ve SUV özelinde ağırlıklı bir ilerleme olacak diyebiliriz. Daha sonra da elektrikliye geçiş dönemi bekleniyor. Özellikle 2030’a doğru büyük firmaların hepsi elektrikli ürün gamını benimseyecekler. Şu an çok büyük bir geçiş başladı. Ama komple elektrikliye geçiş de söz konusu olacak. Dolayısıyla şarj istasyonlarının Türkiye çapında artmasını bekliyoruz. Devlet de bu konuda teşvik verdi. Uzun vadede güzel bir elektrikliye geçiş dönemi bekleniyor.

Profilo Ödeme Sistemleri Direktörü Hüseyin Bir ve Profilo Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ergin Atay

‘YENİ TEKNOLOJİLERE UYGUN ÜRÜN VE ÇÖZÜMLERİMİZİ TANITIYORUZ’

Fuarda beklentilerimizin ötesinde bir yoğunluk var, zaten sektörde bir değişim ve dönüşüm zamanıydı. Biz de burada olmaktan dolayı kendimizi çok iyi hissediyoruz.

Türkiye’nin bu alandaki ilk firmalarından bir tanesi. Pazarın bu alanda özellikle yüzde 50’nin üzerinde ürün portföyüne sahip, bu ürünleri ilk yapan firmadır. 35 yılın üzerinde bir deneyime sahiptir. Sadece market pazarında değil aynı zamanda akaryakıt sektörü tarafında da çözümlerimiz ve ürünlerimizle çok uzun yıllardır bu sektör içindeyiz. Büyük bir pazar payına sahip olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Son yapılan tebliğ değişiklikleri ile artık teknolojinin yeni imkanları bu sektöre giriyor. Biz de bunun içinde yer aldık ve çalışıyoruz. Yeni ürünlerimiz ve çözümlerimizle buradayız.

Şimdi yeni bir dönüşüm zamanı geldi. Akaryakıt sektöründeki ödeme sistemlerinde yeni teknolojileri kullanma zamanı geldi. Devletten de bu konuda beklediğimiz tebliğ yeni çıktı. Biz de buna uygun ürün ve çözümlerimizi bu fuarda tanıtıyoruz. Potansiyel müşterilerimize artık ödeme sistemlerinde günün teknolojisine uygun, çözümler ve hizmetler zamanı geldi. Çalışmalarımız bunun üzerine yoğunlukla, şu anda bu ürün ve hizmetlerimizi tanıtıyoruz. Benim de beklentilerimin çok çok üstünde gerçekleşti. Gelir Idaresi’nin yeni yayınlamış olduğu tebliğler gereği yeni ürünlerle birlikte sektörel anlamda bayağı bir canlılık katacağı belli fuarın. 2021 yılı bizim sektörümüz açısından oldukça verimli geçti, pazarımızı daha da büyüttüğümüzü gördük. 2022 yıldı beklentilerimizin daha da üzerinde geçeceğini görüyoruz. Akaryakıt sektörüne yeni sunacağımız ürünlerle birlikte oldukça iyi olacağı kanaatindeyiz.

HDI Sigorta A.Ş. Satış Müdür Yardımcısı Abdullah Arslan

‘TEVECCÜH GÖREN BİR SİGORTA ŞİRKETİ OLMANIN MUTLULUĞUNU DA YAŞIYORUZ’

Bu yıl fuarda özellikle biyoenerji ve sürdürülebilirlik adına, özellikle çevre faktörünün ve çevrenin önceliklendirilmesinin ön planda olduğunu görmek tabii ki bizi de bir sigorta şirketi olarak sevindirdi. Çünkü bizim de bununla alakalı ciddi açılımlarımız var. Fuarda şu anda standı olan tek sigorta şirketi olmak da bizim adımıza sevindirici.HDI Sigorta dünyanın birçok noktasında faaliyet gösteren ve Türkiye’de operasyonu olan büyük bir sigorta şirketi. Türkiye’deki operasyonları itibariyle de hem elementer branş dediğimiz hem de sağlık branşında faaliyet gösteren bir şirket. Son dönemde katılım sigortacılığı konusunda ruhsatımızı aldık ve faaliyetlerimize başladık. Sektör önceliklerini belirleyen, sigortalılarımız, acentelerimiz ve sigortacılar tarafından teveccüh gören bir sigorta şirketi olmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Uygula-malarımızın sahada net bir şekilde karşılık buluyor olması özellikle bizi mutlu ediyor, ihtiyaçları karşılayabi-

liyor olmanın vermiş olduğu bir mutluluk var. Bununla alakalı son iki yıldır devam ettirdiğimiz, ‘Daha iyisi için sözümüz var’ mottomuzla birlikte sürekli olarak daha iyisini yapmak için arkada çalışan gerçekten özverili ve kendisini sürekli güncelleyen, güncel ihtiyaçlara cevap vermek adına sürekli geliştiren bir ekip var. Dolayısıyla HDI Sigorta’nın Türkiye’deki operasyonlarına baktı-ğımız zaman bir sigorta şirketinin sadece teminat, poliçe, garanti ya da sözden öteye geçerek çevre, insanlık, doğa ve ülkemiz için neler yapabileceğimizi düşünerek bu şekilde hareket etmeye devam eden,

bu hassasiyeti göstermeye çalışan bir sigorta şirketiyiz. Biz ihtiyaçları karşılarken tabii ki insanların maliyetlerini de düşünmek durumundayız. Özellikle sigorta bilincini yaymak, pazarı genişletmek ve pazarı genişlettikten sonra insanların sigortaya olan ihtiyacını iyi anlamak, iyi dinlemek ve net bir şekilde karşılayabilmek amacındayız. Tabii ki biz dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de kalıcı olmak ve insanlarla, partnerlerimizle, iş ortaklarımızla, çözüm ortaklarımızla, sürdürülebilir ilişkiler kurmayı hedefliyoruz. Bu sürdürülebilir iş ilişkileri kurmak sadece ticari ilişkilerle ileri gelmiyor. Zannediyorum sektörümüzdeki diğer aktörlerden en büyük farkımız da bu. Biz insani anlamda ve insan ilişkileri noktasında performanstan öte daha çok insan temelli ve insan odaklı çalışmaya özen gösteriyoruz. Çünkü sigorta şirketi, sigorta aracısı, sigortalının ihtiyaçlarını karşılamak ve sigortalının taleplerine cevap verebilmek için çalışmalıdır. Burada sadece sorumluluğumuz sigortalının sigorta ihtiyacı değildir. Toplum içerisinde yaşayan bütün canlılara karşı faaliyet gösteren her ticari işletme olduğu gibi sigorta şirketinin de bir takım sorumlulukları vardır.