
Lukoil Başkan Yardımcısı Leonid Fedun, “35 doların altındaki fiyatlarda Rusya’nın petrol üretimi 2022’den itibaren düşmeye başlayacak.” dedi. Rus petrol şirketi Lukoil’in Başkan Yardımcısı Leonid Fedun, petrol piyasalarındaki fiyat savaşlarının Rusya ve Suudi Arabistan’ı bitkin düşüreceğini belirterek, “35 doların altındaki fiyatlarda Rusya’nın petrol üretimi 2022’den itibaren düşmeye başlayacak.” dedi. Lukoil’in aynı zamanda ana ortaklarından olan Fedun, Rus RBK kanalına verdiği […]
Rus petrol şirketi Lukoil’in Başkan Yardımcısı Leonid Fedun, petrol piyasalarındaki fiyat savaşlarının Rusya ve Suudi Arabistan’ı bitkin düşüreceğini belirterek, “35 doların altındaki fiyatlarda Rusya’nın petrol üretimi 2022’den itibaren düşmeye başlayacak.” dedi.
Lukoil’in aynı zamanda ana ortaklarından olan Fedun, Rus RBK kanalına verdiği mülakatta, küresel petrol piyasalarında yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.
Fedun, küresel piyasalarda düşen petrol fiyatlarına ilişkin olarak, “Değerlendirdiğimiz senaryolara göre, 35 doların altındaki fiyatlarda Rusya’nın petrol üretimi 2022’den itibaren düşmeye başlayacak.” ifadesini kullandı.
Fiyat savaşlarından en çok etkilenen ülkelerin Rusya ve Suudi Arabistan olacağını savunan Fedun, “Sıradaki konu rezervlere ve ekonomik potansiyellerine gelecek. ABD, Çin, Hindistan ve Avrupa ülkeleri ise fayda sağlayacak. Hane gelirleri yüzde 2 artacak.” değerlendirmesinde bulundu.
Rusya ile Suudi Arabistan arasında yapılması gereken müzakerelere de değinen Fedun, “Suudi Arabistan ile tekrar anlaşmamız gerek ancak bunu gerçekleştirebilmek için önce aramızdaki anlaşmayı bozan kötümserlikten kurtulmak gerekiyor.” diye konuştu.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Kayseri’de toplu taşıma araçlarının elektrik ihtiyacı için kurulan RES tanıtıldı14 Mayıs 202515:48 Rusya: Mısır’la LNG terminalleri kurulmasını istişare ediyoruz14 Mayıs 202515:45 IRENEC 2025 Beykent Üniversitesi’nde kapılarını açtı14 Mayıs 202515:28 OPEC’in ham petrol üretimi nisanda günlük 62 bin varil azaldı14 Mayıs 202515:13 Bakan Bayraktar, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı14 Mayıs 202514:37