OPET, ödüllerine yenilerini ekledi

OPET, Sürdülebilirlik Akademisi tarafından iki ödüle birden layık görüldü. ‘Değişime Yön Veren Lider Projeler’in ödüllendirildiği organizasyonda OPET, ‘Çevre Odaklı Sosyal Etki’ kategorisinde Arkeo-Köy Tevfikiye, ‘Kadının Güçlendirilmesi-Kurum Faaliyeti’ kategorisinde ise Kadın Gücü Projeleri’ndeki rol model yaklaşımıyla ödül aldı.

Sürdürülebilirlik Akademisi’nin sosyal, ekonomik ve çevresel konularda etki yaratan ve ortak geleceğe sahip çıkan iş modeli ve projeleri vurgulayarak, iş dünyası için rol model olmaları amacıyla düzenlediği Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde OPET, Arkeo-Köy Tevfikiye ve Kadın Gücü Projesi ile ödüle layık görüldü. Topluma sağladıkları katma değerle aynı zamanla rol model olan ‘Değişime Yön Veren Lider Projeler’in ödüllendirildiği organizasyonda OPET, ‘Çevre Odaklı Sosyal Etki’ kategorisinde Arkeo-Köy Tevfikiye, ‘Kadının Güçlendirilmesi-Kurum Faaliyeti’ kategorisinde ise OPET Kadın Gücü Projeleri ile ödül aldı. Türkiye’nin sürdürülebilir iş alanındaki lider akademisyenlerden oluşan 39 kişilik jürinin seçimiyle belirlenen kazanan projelerin paylaşıldığı ödül töreni, bu yıl pandemi şartları nedeniyle ‘online’ olarak gerçekleşti.

TEVFİKİYE ARKEO-KÖY’DE SOSYAL YAŞAM KALİTESİ YÜKSELDİ

Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda 14 yıldır devam eden “Tarihe Saygı Projesi” ile büyük bir değişim yaratan OPET, “Uluslararası Troya Yılı” nedeniyle bir önceki yıl Troya bölgesinde yer alan Tevfikiye Köyü’nü Arkeo-Köy’e dönüştürdü. Tevfikiye, toprak altından çıkan Troya taşlarıyla kurulmuş ve köyde yaşayanların yıllarca arkeolojik kazılarda çalışmış olmasıyla Son Troyalılar’ın diyarıydı. Köy meydanında gerçekleşen fiziksel değişim, yerleştirilen heykeller, evlerdeki iyileştirmeler, köylülerin ihtiyaçlarına göre yapılan özel kurslar ve ortak bilinç ile Tevfikiye Köyü bir açık hava müzesine dönüştürüldü. Troya Ören Yeri’ne yapılan ziyaretler sırasında mola verilen, gezilen, organik sebze-meyve, hediyelik eşya alışverişinin yapıldığı ve pandemi öncesinde ayda 2 bine yakın kişinin ziyaret ettiği Tevfikiye Arkeo-köy’de sosyal yaşam kalitesi de yükseldi. Anadolu’nun kadim değeri olan Troya’nın dünyaya tanıtılması için uluslararası ölçekte başlatılan kültür ve turizm hamlesine destek veren OPET’in bölgede yürüttüğü tüm bu çalışmalar, hikayeyi bizzat yaşayan Tevfkiyeliler’in keyifli anlatımıyla ‘Anlat Troya’ isimli bir belgesele de dönüştü.

KADIN GÜCÜ PROJESİ, TOPLUMA VE SEKTÖRE ÖRNEK OLUYOR 

Toplumsal algıyı değiştirmek ve çalışma hayatında kadınlara fırsat eşitliği sunmak amacıyla 2018 yılında başlatılan OPET ‘Kadın Gücü Projesi’ ise güçlenerek büyüyor.  Mesleğin cinsiyeti olmadığı algısının toplumsal düzeyde benimsenmesini, kadınların çalışma hayatının her alanında fırsat eşitliği ilkesi çerçevesinde başarıyla var olabileceğinin gösterilmesi ve bu konuda farkındalık yaratılması fikrinden doğan OPET Kadın Gücü Projesi; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu işbirliği ile hayata geçirildi. Kadınların işgücüne katılımını artırmayı, hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmelerini sağlamayı hedefleyen proje kapsamında pandemi dönemine rağmen proje başlangıcından bu yana yüzde 63 oranında artış sağlanarak toplam kadın çalışan sayısı 2 bin 500’e ulaştı. Akaryakıt Satış Yetkilisi, Market Satış Yetkilisi, istasyon yöneticisi, vardiya amiri, muhasebe elemanı gibi farklı pozisyonlarda kadınlara çalışma olanağı sunan OPET, bugün hem topluma hem de içinde bulunduğu sektöre örnek oluyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak misyonu ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sosyal girişim. Türkiye’de, iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerinin yerleşimi, gelişimi ve toplumda sürdürülebilir yaşam şeklinin gelişimi için global yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmaları yapan Sürdürülebilirlik Akademisi; güçlü sürdürülebilirlik platformları yaratarak bu alanda önderlik yapıyor. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet iş birliğiyle; araştırmalar, konferanslar, seminerler, workshoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütüyor. Sürdürülebilirlik Akademisi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini de siliyor.

‘OPET ‘TÜRKİYE’NİN EN İTİBARLI İŞ ORTAĞI’ SEÇİLDİ’

Şirketlerin B2B çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Marketing Türkiye dergisi, Kuantum Araştırma ve Deloitte işbirliği ile gerçekleştirilen araştırma sonucunda Excellence Awards akaryakıt kategorisinde OPET “Türkiye’nin En İtibarlı İş Ortağı” seçildi. Pandemi dönemi nedeniyle markaların ağırlıklı olarak on-line olarak katıldığı törende OPET Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir de teşekkür mesajını dijital olarak iletti.

 “Bu araştırmayla kurumsal müşterilerimiz tarafından da tercih edilmek bizler adına çok gurur verici” diyen Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “OPET, kurulduğu günden bu yana fark yaratan ve sektöründe öncü kimliğiyle dikkat çeken bir marka. Aynı zamanda sektörümüzde teknolojiyi en iyi kullanan markalardan biriyiz. Akıllı dolum uygulamamızla müşterinin kendi aracı için, plaka bilgisi ile aracın ürün tipini eşleştirmesini mümkün kılarak ‘Kusursuz Hizmet’ anlayışımıza büyük bir yenilik getirmiştik. Bunun yanında araçtan inmeden ödeme kolaylığı sağlayan Mobil Ödeme, kurumsal müşterilerimiz için otomatik ödeme imkânı sağlayan Otobil, bireysel müşterilerimize yine araçtan inmeden ve herhangi bir temasa gerek kalmadan ödeme imkanı veren Otobilim gibi hizmetlerimiz ile müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Temiz Tuvalet Kampanyamız’la istasyonlarımızda fark yaratıyor, sektörümüze örnek olmaya devam ediyoruz.  Sözlerimi tamamlarken dünyamızın bir an önce bu salgının üstesinden gelmesini diliyorum. Bu araştırmayı gerçekleştirenlere ve bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kuryelere ‘#biteşekkür’ Felis’te büyük ödül getirdi

İletişim çalışmalarında etkili yaratıcılığın rolünü vurgulayan ve yaratıcı dünyaya katkı sağlayan Felis Ödülleri’nde OPET, karantina döneminde çalışan kuryelere teşekkür ettiği filmiyle PR’ bölümünde “konu, gündem ve kriz yönetimi” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü.  

Reklam ve pazarlama endüstrisinde etkili yaratıcılığın pazarlama çalışmalarındaki rolünü vurgulamak ve yaratıcı dünyaya katkı sağlayan ekiplerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Felis Ödül töreni, pandemi koşulları çerçevesinde bu yıl online olarak gerçekleştirildi. 15’incisi gerçekleştirilen organizasyonda OPET, karantina günlerinde kuryelere teşekkür ettiği ‘Bir Teşekkür’ filmiyle ‘PR. Konu, Gündem ve Kriz Yönetimi’ bölümünde yarattığı bütünsel etki nedeniyle büyük ödülün sahibi oldu. Bir Teşekkür filmi aynı zamanda Dijital bölümde Kurumsal İmaj kategorisinde de ‘Başarı Ödülü’ aldı.

Tüm Türkiye’nin COVID-19 salgını nedeniyle karantinada olduğu Mart ayında çekilen filmde, hizmet sektörünün ihtiyaç sahipleri için çalışmayı sürdürmesine dikkat çekiliyordu. Bu süreçte hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarının dışında sosyal izolasyonun sorunsuz sürdürülmesini sağlayan kuryeler için OPET tarafından hazırlanan filmde, Cem Yılmaz tüm Türkiye’yi kapılara küçük bir teşekkür notu bırakmaya davet ediyordu. Bu filmi evinde seslendiren Cem Yılmaz’ın siparişini teslim aldıktan sonra kuryeye yazdığı teşekkür notu ile sona eren film “Haydi Türkiye, kapımıza sıcacık bir mesaj bırakalım. Yoldaki tüm kuryelere hep birlikte teşekkür edelim” mesajıyla bitiyordu. Hizmet sektörünün gizli kahramanı kuryeleri konu alan ve ‘Bir Teşekkür‘ ismini taşıyan filmin yapımı sırasında kimse sokağa çıkmadı. Sosyal izolasyona dikkat edilerek yapılan çekimlerde mevcut iş akışına devam eden bir kurye ve OPET istasyonunda çalışan gerçek akaryakıt satış yetkilisi (pompa görevlisi) yer aldı. Çekimde görevli kuryenin kaskına yerleştirilen go-pro kamera ile yol boyunca POV’den (Point of View) görüntüler ile oluşturulan film, tamamen amatör görüntülerle kurgulandı. Ev planları da cep telefonu ile sosyal izolasyon gözetilerek kaydedildi.

SİMAY’LA SİVRİSİNEK VE KAHİN PROJESİ’NE BAŞARI ÖDÜLÜ

OPET, Felis Ödül Töreni’nde Medya Bölümü- Radyo Kullanımında da ‘OPET Kadın Gücü Nihat’la Sivrisinek Program hack’ çalışması ile  ‘Başarı Ödülü’ almaya hak kazandı. Çalışma kapsamında programı Nihat Sırdar yerine OPET Alev Petrol’de Akaryakıt Satış Yetkilisi olarak görev yapan Simay Kuzgun sunmuş ve OPET Kadın Gücü Projesi’ni anlatmıştı. Program o gün “Simay’la Sivrisinek” ismiyle yayınlanmıştı. OPET’in Tanı ile birlikte hayata geçirdiği Kahin Projesi de Veri Kullanımı Bölümü’nde Veriden Çıkan Ürün/Hizmet/Deneyim Kategorisi’nde ‘Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Kahin Projesi, içerdiği algoritma sayesinde her bir OPET müşterisi için kişiye özel birbirinden farklı kampanyalar tanımlıyor.