Opet Altın Pusula Ödüller

OPET, Altın Pusula Ödülleri’nde 2 ödülün sahibi oldu

TÜHİD’in (Türkiye Halkla İlişkiler Derneği) düzenlediği 20. Altın Pusula Ödülleri’nde OPET, 2 ödülün birden sahibi oldu. OPET Etno-köy Çıplak Projesi, Kurumsal Sorumluluk- turizm dalında Altın Pusula alırken OPET’in Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı bütünleşik medya iletişimi ‘Medya İlişkileri’ kategorisinde Altın Pusula’ya layık görüldü.

İletişim sektöründe 50’nci yılını kutlayan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD), bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödül Töreni’nde yılın en başarılı markalarını ve projelerini ödüllendirdi. Yarım asırlık bilgi birikimi ve tecrübesiyle Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünün çatı örgütü konumunda olan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TUHİD) tarafından düzenlenen 20. Altın pusula, iletişim alanında ülkemizdeki en prestijli ödül programı olarak kabul ediliyor.

 Ödül töreni, sektör profesyonelleri, medya mensupları, akademisyenler ve genç iletişimcilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

“Misyonumuz Tühid’in 50 yıllık değerli mirasını hep birlikte geleceğe taşımak”

Törenin açılış konuşmasını yapan TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Özgüden Özen, “Türkiye Halkla İlişkiler Derneği, mesleğimizi çatı örgütü; iletişim sektörünün en önemli temsilcilerinden birisi. Bizler, bu salonda bulunan herkes, bir ruhu temsil ediyoruz ve aklımızı ortaya koyarak dünya çapında işler yapan bir mesleğin üyeleriyiz. Misyonumuz TÜHİD’in 50 yıllık değerli mirasını hep birlikte geleceğe taşımak” açıklamasını yaptı.

 20. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’ne 283’u kurum, 93’u genç iletişimci projesi olmak üzere 21 ana ve 27 alt kategoride 400 yakın proje başvuruda bulundu. OPET, 2 ödülün birden sahibi oldu. OPET Etno-köy Çıplak Projesi, Kurumsal Sorumluluk- turizm dalında Altın Pusula alırken OPET’in Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı bütünleşik medya iletişimi ‘Medya İlişkileri’ kategorisinde Altın Pusula’ya layık görüldü.

Etno-Köy etno kültürel mirası yansıtacak şekilde kurgulandı

OPET’in Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için 2006 yılında başlattığı “Tarihe Saygı Projesi” devam ediyor. Çanakkale Savaşları’nın geçtiği Eceabat bölgesindeki rehabilitasyon çalışmalarının ardından “2018 Troya Yılı”nda; Troya Ören Yeri’ne en yakın yerleşim yeri olan Tevfikiye Köyü’nü Arkeo-köye dönüştüren OPET, ardından Troya Bölgesi’ndeki Çıplak Köyü’ne kimlik kazandırarak Etno-köy’e dönüştürdü. Anadolu’nun farklı tarihsel ve kültürel katmanlarını yansıtan Çıplak Köyü’nde yürütülen çalışmaların ana eksenini; insan yapımı kültürel öğeleri ele alan bir bilim dalı olan etnografya kelimesinden türetilen “etno-köy” kavramı oluşturdu. Etno-köy projesi Türkiye’de müze, ören yeri ve kültürü- tarihi ile hâlâ yaşayan köyleri bir araya getiriyor. Proje; Anadolu geleneğinin kültür mirasını temsil eden tüm katmanlara dair öğeler, dokular ve öyküler barındıran Çıplak Köyü’nün etno-kültürel mirasını yansıtacak şekilde kurgulandı.

700 haber içeriği

Bu yıl OPET‘in Dünya Kadınlar Günü özelinde 1-8 Mart arası dönemde medyanın her kanalını kullanılarak yaptığı iletişim çalışmaları kapsamında yaklaşık 700 haber içeriği ve özel yayınlarla 6 milyona yakın kişiye erişim sağlandı. Sosyal medyada da 40 milyon civarında bir etkileşim kaydedildi.