
Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya, Warri ve Kaduna’daki petrol rafinerilerini yenilemek için yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacak. Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Timipre Sylva, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Warri rafinerisinin yenilenmesinin 897 milyon 679 bin dolara, Kaduna rafinerisinin yenilenmesinin de 586 milyon 902 bin dolara mal olacağını belirtti. Sylva, […]
Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya, Warri ve Kaduna’daki petrol rafinerilerini yenilemek için yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacak.
Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Timipre Sylva, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Warri rafinerisinin yenilenmesinin 897 milyon 679 bin dolara, Kaduna rafinerisinin yenilenmesinin de 586 milyon 902 bin dolara mal olacağını belirtti.
Sylva, Warri ve Kaduna rafinerilerinin yenilenmesi işinin üç aşamada tamamlanacağını dile getirerek, “Birinci etap 21 ayda tamamlanacak. 23 ayda ikinci etap, 33 ayda ise tam rehabilitasyon tamamlanacak.” dedi.
Nijerya, nisanda Port Harcourt’taki petrol rafinerisini yenilemek için 1,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceğini açıklamıştı.
NİJERYA, DÜNYADA EN FAZLA PETROL REZERVİNE SAHİP 8’İNCİ ÜLKE
Tespit edilmiş petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil olan Nijerya, dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1’ine sahip.
Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8’inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6’ıncı sırada yer alıyor.
Ülkenin petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde günde 1,5 milyon varilden fazla ham petrol üretimi yapılabileceği, ancak silahlı grupların sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar nedeniyle en az 500 bin varillik kapasitenin kullanılamadığı belirtiliyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Hürmüz Boğazı’nda ateşkes sonrası gemi trafiği artarken petrol taşıma maliyetleri keskin düştü2 Temmuz 202514:11 Astor Enerji, TİM’in “İlk 1000 İhracatçı” listesinde 121. sırada2 Temmuz 202513:46 Otomotiv endüstrisi haziranda 3,4 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu2 Temmuz 202513:34 Türkiye ve Bulgaristan, nükleer enerjide güçlerini birleştirdi2 Temmuz 202513:10 Somali’deki görevini tamamlayan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Çanakkale Boğazı’ndan geçti2 Temmuz 202512:40