
Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, 14. Türkiye Enerji Zirvesi’nde Türkiye’nin enerji EDİYORUZ” geçişindeki kritik rolünü vurguladı. bp satın alımını, ülkeye olan güvenlerinin bir göstergesi olarak açıklayan Abbasoğlu, Petrol Ofisi’nin milli kalkınmayı destekleyerek Türkiye’nin enerji bağımsızlığı ve enerji geçişi hedeflerine katkı sağlamak için yatırımlarını hızlandırdığını belirtti.
Türkiye enerji sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan Türkiye Enerji Zirvesi, Petrol Ofisi Grubu’nun da sponsorluğunda gerçekleştirildi. “Geleceğin Enerjisi, Enerjinin Ekonomisi” temasıyla düzenlenen etkinlikte sektörün güncel sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik stratejileri tartışıldı.
“İMZA ATTIĞIMIZ BU REFERANS PROJEDEN ÖTÜRÜ KIVANÇLIYIZ”
Zirvenin açılışında konuşan Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Türkiye, yakın coğrafyanın enerji geçişi gündeminde kritik rol oynuyor. Çeperimizde yaşanan jeopolitik riskler ve küresel enflasyonda yaşanan dalgalanmalar, enerji güvenliği, erişilebilirliği ve sürdürülebilirliği eksenindeki önemimizi daha da artırdı. Sektör olarak bu gerçeğe sahip çıkarak birlikte yol almak öncelikli görevimiz. Kasım başında kapanışını gerçekleştirdiğimiz bp satın alımı bizim açımızdan bu misyonun önemli hamlelerinden biri. Bu sebeple işler biraz mutedil dalgalı olmaya başladığında hızla çıkışa doğru vaziyet alanlara inat, ülkemize olan koşulsuz şartsız inancımızla imza attığımız bu referans projeden ötürü kıvançlıyız” dedi.
“MİLLİ KALKINMAYI DESTEKLİYOR, ÜLKEMİZİN ENERJİ GEÇİŞİ HEDEFLERİNE HİZMET EDİYORUZ”
Abbasoğlu konuşmasına “bp satın alımından biyodizel yatırımlarımıza, havacılık, denizcilik ve madeni yağ operasyonlarımızdan terminal ve istasyon ağımıza kadar tüm kılcallarımızdaki büyüme adımlarımızda verime, ortak faydaya ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye odaklanıyoruz. Altyapı ve üstyapı yatırımlarımızla Türkiye’nin enerji bağımsızlığı ve küresel enerji üssü olma misyonuna katkı sağlıyoruz. Amacımız; milli kalkınmayı desteklemek, ülkemizin enerji geçişi hedefleri için çalışmak ve sosyal yatırım anlayışıyla paydaşlarımızla birlikte yol aldığımız katma değeri yüksek yatırımları hızlandırarak ülkemize en iyi şekilde hizmet etmek” şeklinde devam etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Schneider Electric’ten yılın ilk çeyreğinde etkileyici sürdürülebilirlik skoru5 Mayıs 202514:21 Çinli firma Türk ortağıyla Edirne’de rüzgar türbini parçaları üretecek5 Mayıs 202513:48 CW Enerji, Intersolar Europe Fuarı’nda sektörün geleceğine yön vermeye hazırlanıyor5 Mayıs 202513:14 Türkiye’de 2024’te açıklanan 383 sıfırdan UDY projesinden 14,1 milyar dolarlık yatırım bekleniyor5 Mayıs 202512:59 Düşük petrol fiyatları, dev şirketlerin ilk çeyrek karını yüzde 20’den fazla eritti5 Mayıs 202511:53