‘Aquafighter® hem sektörümüz hem de ülkemiz için çok faydalı bir ürün’

İnterpet Elektronik Çözümler Sorumlusu Remzi Özer, akaryakıt istasyonlarına yönelik getirmiş oldukları yeniliklerden biri olan Aquafighter® hakkında gazetemize konuştu.

İnterpet Elektronik Çözümler Sorumlusu Remzi Özer akaryakıt tanklarındaki su olayını çözmek için getirmiş oldukları Aquafighter ürünü hakkında Enerji Petrol Gaz’a değerlendirmeler yaptı. Aquafighter’ın tank içinde bulunan ayrışmış suyun yanı sıra yakıtla karışık olan suyu da arındırarak bakterileri ve yakıttaki su içeriğiyle ilgili diğer sorunları ortadan kaldırdığını belirten Remzi Özer, “Aquafighter, otomasyon sistemi ve subul macunu ile tespit edilen suyun yanında ayrılmamış, yakıta birleşmiş olan suyun bertarafı için de kullanılır. Bu ürünün hem sektörümüz için hem de ülkemiz için faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

“AQUAFIGHTER AKARYAKIT TANKLARINDAKİ SU OLAYINI ÇÖZMEK İÇİN GELİŞTİRİLDİ”

İnterpet Elektronik Çözümler Sorumlusu Remzi Özer ürünleri hakkında şöyle konuştu: “İnterpet olarak sektöre her zaman katma değer sağlayan yeni ürünler getirmek yeni hizmetler sunmayı kendine ilke edinen bir firma. Aquafighter ise istasyonlara yönelik getirmiş olduğumuz yeniliklerden sadece biridir. Aquafighter Norveç patentli bir ürün ve 2015’ten beri kullanılıyor. Ülkemize daha yeni geldi. Aquafighter tamamıyla akaryakıt tanklarındaki su olayını çözmek için geliştirilmiş bir üründür.  Akaryakıt istasyonlarında bulunan yeraltı tanklarında en çok sorun çıkaran şey sudur. Bu suyun varlığı yakıtın kimyasal özelliğinden, nemden ve hava şartlarından dolayı oluşur. Bu suyun bertarafı tank dibi kirliliğin pompalar tarafından emilmesine engel olmak için periyodik olarak tank temizliği yapılır. Tank temizliği ile tank dibinde yakıttan ayrılmış suyun çekilmesi mümkündür. Ancak yakıta yapışmış halde olan suyun temizlenmesi gerektiğinde beraberinde suyla yapışık halde olan yakıtında bertarafını da gerektir. Kimi büyük işletmelerde bu gibi durumlar için yakıt parlatma sistemleri de uygulanmaktadır. Buda kurulum ve işletme maliyetleri açısından bir hayli yüksek maliyetlidir.  Aquafighter ile ekstra bir sistem kurulmadan sadece suyun bertarafı için kullanılır.”

Remzi Özer, “Tank dibinde yakıta yapışmış haldeki su yakıtın berraklığını yitirmesine ve Limonataya benzer bir renge dönüştür. Ve bu haldeki yakıt kötü yakıt olmakla beraber suyun verdiği zararın aynısını; araçlara, pompalara, tüketiciye, dağıtım firmalarına dolayısıyla ülke ekonomimize vermektedir.  Bu durumun tek ve en başarılı çözümü Aquafighter’dır. Aquafighter içerisinde bulunan partiküllerle suya yapışıyor ve suyun Bir daha yakıta karışmasını engelliyor. Bu tür bir temizliğe en yakın çözüm Yakıt parlatma sistemi kurulumudur. Bu çözüm yolu kurulum maliyetinin yüksekliği çözümün uzun zaman alması gibi nedenlerden dolayı özellikle akaryakıt İstasyonları yada dağıtım şirketleri tarafından kullanılmamaktadır. Aquafighter daha kısa periyotlarda daha etkin bir çözümdür. Kısa vadede çözüme ulaştırıyor.” dedi.

“AQUAFİGHTER‘IN GERÇEKTEN YARARLI BİR ÜRÜN OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Özer şöyle devam etti: “İstasyonlar ilk açıldığında yepyeni tanklarla kullanıma başlandığında dışardan kirli bir şey girmese bile içindeki nemden ve yoğunlaşmadan dolayı su mutlaka oluşuyor. Eğer bu su bertaraf edilmezse yakın zamanda yakıtlardaki hidrokarbonlar ile beslenen bakteriler oluşup devamında tank dibinde kirliliğe neden olmaktadır. İstasyonlarda kullanılan otomasyon sistemleri de subul macunları da temiz suyu tespit edebiliyor. Ama yakıta yapışık haldeki suyu tespit edemezler. Yani yakıtla karışık olan suyun tespiti için tek yapılabilecek şey Aquafighter’dır. Şu an yeni bir ürün ve tanıtım aşamasındayız. Aquafighter ile çeşitli sahalardan tank dibi numunelerini alıp bunların içerisine Aquafighter koyarak nasıl kısa bir sürede temizlendiğini birebir görebiliyoruz. Yaptığımız raporlamayı da bayiye tüm açıklığıyla gösteriyoruz. Ülkemizin önde gelen dağıtım şirketlerinden bir tanesinde bu sistemi uygulama fırsatımız oldu. Alınan numunelerin Aquafighter öncesi ve Aquafighter sonrası görsellerini paylaştık. Burada elde ettiğimiz başarılı sonucu da firmaya bildirdik. Ve güzel geri dönüşler aldık. Aquafighter ‘ın gerçekten yararlı bir ürün olduğunu göstermek istiyoruz.”

“ÇEVREYE DUYARLI HER ÜRÜNÜN DAHA ÇOK KİŞİ TARAFINDAN KULLANILMASINI İSTİYORUZ”

Remzi Özer; Bu ürünün hem sektörümüz için hem de ülkemiz için faydalı olacağını düşünüyorum. Yağlama tarafında çıkan atıkları nasıl bertaraf ediyorsanız bu ürün de aynı şekilde toplanabiliyor. Her tank ölçüsüne ve kapasitesine uygun ölçüde ürün bulunmakla beraber bu özelliklere bağlı olarak Aquafighter’ın çekebildiği su miktarı 90 litrelere kadar çıkabilmektedir.

Çevre kanunlarının zorunlu hale gelmesi ile artık her türlü çevreye duyarlı ürünün daha çok kişi tarafından kullanılmasını istiyoruz.

‘HEM MALİYETİ ETKİLİYOR HEM DE KULLANIM KOLAYLIĞI SAĞLIYOR’

Suyu emen partiküllerin bölmeler halinde Kanvas türü kumaştan yapılmış keselerde olduğunu belirten Özer, “Partiküller sadece su moleküllerini emecek özellikte olduğundan yakıtı kesinlikle emmez. Aquafighter tankın giriş açıklığına bağlı olarak çeşitli şekillerde ve boylarda kullanılabilmektedir.  Şu an ülkemizdeki tank üzerinde ki en büyük açıklık 4 inç tir. Aquafighter bu açıklıktan girebilecek ve dolduktan sonra yine aynı açıklıktan çıkarılabilecek özelliğe ve sağlamlığa sahiptir. Kullanımı gayet basit olmakla beraber; tank içerisine konulması ile suyu emmeye başlar. Tankın içine giren yakıtın durumuna, havadaki yüksek neme ve tanka dışardan su girişinin olup olmama durumuna bağlı olarak 6 ay ile 1 sene gibi zamanlarla tankınızı su ve suyun zararlarından korur. Ürün tankın içine serilerek kullanılıyor ne doluma nede satışa veya doluma engel olmadan çalışmasına devam ediyor. Tankın içindeki yakıtla karışık suyu alıyor ve tankta bir daha su oluşmayacağı için ve oluşan su ise Aquafighter tarafından emildiği için tankta bakteri oluşumu engelleniyor. Bakteri suyun içindeki oksijenle beslenen bir yapıya sahip olduğu için siz suyu ortadan kaldırdığınız zaman bakteri üremesini engellemiş oluyorsunuz. Böylelikle tankın içinde kirliliğe neden olan bakterileri de ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Sonuç olarak zamandan kazanmış oluyoruz ve kullanacağımız üründen daha fazla bir ürün kullanmamış oluyoruz. Bu da hem maliyeti etkiliyor hem de kullanım kolaylığı sağlıyor” dedi.

Aquafighter® kullanım alanları;

• Her Boyutta Jeneratör

• Gemiler, Tekneler

• Akaryakıt İstasyonları

• Depolama tankları

• Kamyon Filoları

• Zirai teçhizat Makinaları

• İş makinaları

• Maden Makinaları

• Depo ve Terminal Tankları