
KOM Dairesi ve MASAK koordinasyonunda 50 ilde düzenlenen ve “silici” adı verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük “akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı” operasyonunda akaryakıt üzerinden vergi kaçıran 220 kişi yakalandı. İçişleri Bakanlığı, İstanbul merkezli 50 ilde düzenlenen ve “Silici” adı verilen operasyonda akaryakıt üzerinden vergi kaçırdıkları tespit edilen 220 zanlının yakalandığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, […]
KOM Dairesi ve MASAK koordinasyonunda 50 ilde düzenlenen ve “silici” adı verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük “akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı” operasyonunda akaryakıt üzerinden vergi kaçıran 220 kişi yakalandı.
İçişleri Bakanlığı, İstanbul merkezli 50 ilde düzenlenen ve “Silici” adı verilen operasyonda akaryakıt üzerinden vergi kaçırdıkları tespit edilen 220 zanlının yakalandığını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinasyonunda, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul merkezli 50 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulu iş birliğiyle yapılan operasyona “Silici” adı verildi.
Soruşturma kapsamında bilişim sistemleri yoluyla kamu kurumlarını zarara uğrattıkları tespit edilen 220 şüpheli gözaltına alındı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük “akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı” operasyonunda 170 akaryakıt istasyonu, 23 akaryakıt dağıtıcı firması, bir istasyon teknik destek firması, 2 otomasyon yazılım firması ve bağlı bir şubesi olmak üzere 242 noktada vergi müfettişleri ile gelir uzmanlarının katılımıyla yapılan aramalarda mali belgelere, bilgisayar ve cep telefonu gibi dijital materyallere el konuldu.
Akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litrelik akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği belirlendi.
Verileri silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar lira olduğu ve MASAK raporuna göre devletin yılda 3’er milyar lira olmak üzere 5 yılda 15 milyar lira zarara uğratıldığı tespit edildi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Akkuyu Nükleer AŞ: İlk ünitede devreye alma süreci başladı2 Temmuz 202509:50 Brent petrolün varili 66,97 dolardan işlem görüyor2 Temmuz 202509:44 Güney Kore ve BAE savunma ve enerji iş birliklerini geliştirmeyi hedefliyor2 Temmuz 202509:42 Almanya arz sıkıntısının hafiflemesiyle Gaz Acil Durum Planı’nda “uyarı” seviyesini düşürdü2 Temmuz 202509:10 Doğal gaz toptan satış fiyatlarında değişikliğe gidildi1 Temmuz 202521:24