
TİSK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında düzenlenen çevrimiçi webinarların altıncısı Akaryakıt Sektörüne ve Kimya Sektörüne yönelik yapıldı. Webinarda PÜİS Genel Sekreteri Ali Tutuk, Akaryakıt Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği konusunu anlattı. PÜİS’in üyesi bulunduğu Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve […]
TİSK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında düzenlenen çevrimiçi webinarların altıncısı Akaryakıt Sektörüne ve Kimya Sektörüne yönelik yapıldı. Webinarda PÜİS Genel Sekreteri Ali Tutuk, Akaryakıt Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği konusunu anlattı.
PÜİS’in üyesi bulunduğu Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında düzenlenen çevrimiçi webinarların altıncısı Akaryakıt Sektörüne ve Kimya Sektörüne yönelik yapıldı.
Webinarda PÜİS Genel Sekreteri Ali Tutuk, “Akaryakıt Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu bir sunum yaptı. Tutuk, yaptığı sunumda akaryakıt istasyonlarının sadece yakıtların araçlara doldurulmasıyla satış işlemlerinin yapıldığı bir yer değil, bunun yanı sıra oto lastiği, akümülatör, yıkama-yağlama, ayar ve fren sistemi tamiratları gibi küçük tamiratların yapıldığı ve müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda satış ve servis hizmetlerinin gerçekleştirildiği yerler olduğunu ifade etti.
Akaryakıt istasyonlarında İş Sağlığı ve Güvenliği standartlarının, TMGD ve İSG Profesyonelleri tarafından birlikte yürütüldüğünü belirten Tutuk, “Bu sayede 2 farklı koldan yapılan aylık işyeri ziyaretleriyle istasyonlar, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Sağlığı ve Güvenliği, Patlamalara Karşı Korunma gibi konularda kontrol ve denetim altında tutulmakta” dedi.
PÜİS Genel Sekreteri Ali Tutuk, “Sektörde en büyük riskler, yangın, parlama ve patlama riskleridir. Özellikle yanıcı ve parlayıcı maddelerin nakli, depolanması, ikmal edilmesi, satışı gibi elleçleme işlemlerinin her aşaması riskleri de beraberinde getiriyor. Bu tarz büyük kaza risklerinin yanı sıra tehlikeli olarak fazla ciddiye alınmayan bazı işler gerçekleştirilirken istasyon içerisinde birçok iş kazası meydana gelmekte. Özellikle istasyona gelen ziyaretçilerin sigara ile dispenserlere yaklaşması, yanan izmarit atmaları, LPG tank sahasına sigara ile yaklaşmaları ve araç park edilmesi, dolum hortumunun depo ağzından çıkarılmadan aracın hareket etmeye çalışılması gibi günlük olan tehlikeli hareketler de sektörde yaşanabilecek kazaların artmasına sebep oluyor.”
Akaryakıt istasyonlarında yaşanabilecek iş kazalarının temelinde çalışanların sektör hakkında yeterli eğitimi almamasının yattığını belirten Tutuk, eğitimlerin tamamlanmamasının sebebinin de istasyonlarda yaşanan sirkülasyonlar olduğunu ifade etti.
Tutuk, iş kazalarında diğer bir sebebin ise istasyon içerisinde bulunan tank, basınçlı kaplar, bilgi işlem sistemi ve elektrik-topraklama gibi konularda yapılmayan periyodik kontroller olduğunu belirterek, “Bunları kontrol etmek için işverenler tarafından seçilecek istasyon müdürlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda kapsamlı bir eğitimden geçmesi gerekiyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Tahran’da “tüketim sınırını aştıkları” gerekçesiyle yüzlerce bankanın elektriği kesildi7 Mayıs 202513:59 Irak, Azerbaycan’dan doğal gaz almak istiyor7 Mayıs 202513:57 Elektrik üretim gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçti7 Mayıs 202513:23 CW Enerji yeni bayilik sistemine geçti7 Mayıs 202513:12 Avrupa, Rus fosil yakıtlarını bırakmaya hazırlanıyor7 Mayıs 202512:24