
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yeni Euro 7 düzenlemeleriyle içten yanmalı motorlar için daha katı emisyon kuralları teklif etti. AB Komisyonu’nun hazırladığı teklife göre, Euro 7 nesil motorlar için yeni kurallar, dizel motorların yayabileceği azot oksit gibi kirleticileri yaklaşık dörtte bir oranında azaltacak. Komisyon’un açıklamasında, söz konusu teklifin otomobiller, kamyonetler (Euro 6), kamyonlar ve otobüsler (Euro […]
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yeni Euro 7 düzenlemeleriyle içten yanmalı motorlar için daha katı emisyon kuralları teklif etti.
AB Komisyonu’nun hazırladığı teklife göre, Euro 7 nesil motorlar için yeni kurallar, dizel motorların yayabileceği azot oksit gibi kirleticileri yaklaşık dörtte bir oranında azaltacak.
Komisyon’un açıklamasında, söz konusu teklifin otomobiller, kamyonetler (Euro 6), kamyonlar ve otobüsler (Euro 5) için daha önce ayrı olan emisyon kurallarının yerini alacağı belirtilerek, Euro 7 standartlarının tüm motorlu taşıtlar için tek bir kurallar dizisi altında emisyon limitleri getirdiği aktarıldı.
Kara yolu taşımacılığının şehirlerdeki en büyük hava kirliliği kaynağı olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Yeni Euro 7 standartları, yollarımıza daha temiz araçlar sağlayacak ve hava kalitesini artırarak vatandaşlarımızın sağlığını ve çevreyi koruyacak.” denildi.
Lastik ve fren aşınması da dikkate alındığında elektrikli ve hidrojenli araçlar da düzenlemeden etkilenecek.
Teklife göre, otomobil ve kamyonetler için yeni kurallar 2025 yılı ortalarında, kamyon ve otobüsler için de 2 yıl sonra yürürlüğe girecek.
Yeni düzenlemenin otomobillerden kaynaklanan azot oksit emisyonlarını 2035 yılına kadar tahmini yüzde 35, otobüs ve kamyonlardan kaynaklanan emisyonları da yüzde 50’den fazla azaltması bekleniyor.
AB Komisyonu’nun hazırladığı teklifin yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu ve AB ülkelerinin oluşturduğu AB Konseyi’nden onay alması gerekiyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Doğal gaz toptan satış fiyatlarında değişikliğe gidildi1 Temmuz 202521:24 Oruç Reis, Mavi Vatan’da1 Temmuz 202516:22 Türk ve Fransız şirketleri, ergimiş tuz reaktörü geliştirecek1 Temmuz 202516:10 Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı1 Temmuz 202515:44 Osmangazi Köprüsü 9 yılda yakıttan ve zamandan 108 milyar lira tasarruf sağladı1 Temmuz 202514:41