2040 yılı insanlık tarihinin en çeşitli enerji karması olacak

En çeşitli enerji karmasının 2040 yılında yapılacağının altını çizen BP Türkiye ve Orta Avrupa Bölge Başkanı Martin Thomsen,  “Yenilenebilir enerjilerin büyümesi maliyet düşmesi ve devlet desteği ile hız kazanacak. 2040 yılına gelindiğinde trendler bu şekilde devam ederse fosil olmayan yakıtlar dünya enerji talebinin dörtte birini karşılayacak. Diğer yakıtlarda ise bu oran yüzde 75 karşılanmış olacak” dedi.

Yenilenebilir enerjide artış olacak”

Sürücüsüz otomobillerin yeniliklere devam ettiğini ve ulaşımda karbon yükünü azaltmanın pahalı bir seçenek olduğunu söyleyen Thomsen, enerjiye duyulan ihtiyaç büyümeye devam ettiğini ve yenilenebilir enerji sektörünün büyüyeceğini belirtti. Elektrik ve sürücüsüz araçların ulaşım sektörünü ne hızla değiştirecek diye düşündüğümüzde karbon emisyonlarında keskin düşüşler yaşanacak.

Almanya olarak 2020’ye kadar gaz emisyonunu yüzde 27’den yüzde 40’a çıkararak emisyonu azaltmak istediklerini belirten Alman Enerji Ajansı (DENA) grup lideri Karsten Lindloff,” Enerji tüketiminde sanayi yüzde 27, elektrik yüzde 32 gaz yüzde 35 ve geri kalanı diğer kaynaklardan oluşuyor. Enerjinin çoğu ısınma ve mekanik enerjiye gidiyor. Almanya’da enerji verimliliği konusunda çalışmalarımız var. Sanayide hükümetin teşvikler vermesi ve alınan önlemlerin test edilmesi gerekiyor. Almanya’nın hedeflerine yönelik AB’nin bir enerji aksiyon eylem planı var” dedi.

“Saatte 90 gigavat üretecek kapasitemiz olacak”

Enerji verimliliğinde Almanya da yaklaşık 9 milyar Euroluk bir performans olduğunu söyleyen Lindloff, Enerji yönetimi alanında ciddi ve büyük bir büyüme var. Geleceğe baktığımızda özellikle dijitalleşme ile birlikte potansiyel yükseldi. Saatte 90 gigavat kadar üretebilecek bir kapasiteye sahip olacağız. Enerji verimliliği şirketler için büyük bir tasarruf potansiyelini içeriyor. Devletin enerji verimliliğini iyi bir düzenleme ile destekleyebileceğini biliyoruz. Bu konuda bizimle işbirliği yapmak isteyen ülkelerle anlaşmaya hazırız” diye konuştu.