
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) lisanssız elektrik üretimi yatırım başvuruları için kullandırılacak 3.750 MW’lık kapasite hakkı için duyuru yayımladı. Kurumun duyurusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 8 Şubat 2024 tarihli alınan karar paylaşıldı. EPDK kararına göre belirlenen bu kapasite 1 Ekim 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasındaki dönemde yapılan veya yapılacak olan başvuruların […]
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) lisanssız elektrik üretimi yatırım başvuruları için kullandırılacak 3.750 MW’lık kapasite hakkı için duyuru yayımladı.
Kurumun duyurusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 8 Şubat 2024 tarihli alınan karar paylaşıldı.
EPDK kararına göre belirlenen bu kapasite 1 Ekim 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasındaki dönemde yapılan veya yapılacak olan başvuruların evrak değerlendirmesi tamamlanan veya teknik değerlendirme aşamasında olan başvurulara tahsis edilecek.
Mevcut başvurular ile Şubat ayı içinde yapılan başvuruların teknik değerlendirmeleri ise 2024 yılı Nisan ayının ilk haftasında birlikte yapılacak.
Karar göre açıklanan kapasitelerin yüzde 25’lik bölümü tüketim tesisleri ile trafo merkezlerinin aynı il sınırları içinde olacağı lisanssız elektrik üretimi yatırım başvuruları için sağlanacak. Kalan yüzde 75’lik bölüm ise diğer başvurular için ayrılacak.
Bununla birlikte aynı il sınırları içerisinde tüketim tesisi bulunan, ancak bulundukları ilde açıklanan kapasitenin %25’lik bölümünün dolduğu yatırımcıların başvuruları ise o il için açıklanan kapasitenin yüzde 75’lik bölümü için yapılacak diğer başvurular ile birlikte değerlendirilebilecek.
İletim seviyesinden yapılacak başvurularda ise TEAİŞ tarafından ilgili yazıda ekli olarak paylaşılan bölgesel kapasiteler tahsis edilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Spot piyasada doğal gaz fiyatları17 Haziran 202516:01 Spot piyasada elektrik fiyatları17 Haziran 202516:00 Borusan Boru, Automechanika Istanbul 2025’te yerini aldı17 Haziran 202515:26 Brent petrolün varili 72,60 dolardan işlem görüyor17 Haziran 202514:30 Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebi artış öngörüsünü aşağı yönlü revize etti17 Haziran 202513:11