
Türkiye yaşanan son jeopolitik gelişmeler ışığında, jeostratejik konumu ve enerjide merkez ülke olma hedefine paralel olarak Avrupa’nın enerji arz güvenliği için önemli bir rol üstlenecek. ENERJİ MERKEZİ OLMA HEDEFİ Enerji arz güvenliği kapsamında sorunlar yaşayan Avrupa, bir yandan Rus gazına bağımlılığını azaltmaya çalışırken diğer yandan da enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışıyor. Türkiye ise yaptığı ikili anlaşmalar […]
Türkiye yaşanan son jeopolitik gelişmeler ışığında, jeostratejik konumu ve enerjide merkez ülke olma hedefine paralel olarak Avrupa’nın enerji arz güvenliği için önemli bir rol üstlenecek.
Enerji arz güvenliği kapsamında sorunlar yaşayan Avrupa, bir yandan Rus gazına bağımlılığını azaltmaya çalışırken diğer yandan da enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışıyor. Türkiye ise yaptığı ikili anlaşmalar ve diplomatik girişimlerle bölgede enerji merkezi olma hedefiyle Avrupa’nın enerji arz güvenliğinde önemli rol oynamaya devam ediyor.
Türkiye’nin Avrupa enerji arz güvenliği konusuna katkısı tüm paydaşlar için önemli fırsatlar sunuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin sürdürülebilir enerji kaynak yatırımları, çeşitli doğal gaz boru hatları ve stratejik diplomasi çabası, ülkenin bölgesel ve küresel düzeyde enerji güvenliğine olan etkisini artırıyor. Türkiye’nin üstlendiği bu stratejik rol, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında ülkemizin enerji politikalarının şekillenmesinde önemli bir faktör olacak.
Türkiye enerji piyasasının “En Büyük Aile Buluşması” 13. Türkiye Enerji Zirvesi, 27-29 Kasım tarihleri arasında Ankara JW Marriott Hotel’de düzenlenecek. Enerji arz güvenliğinin de konu edileceği Zirve’de kapsamında 28 Kasım Salı günü ‘Zirve Özel Konuğu’ olarak Avrupa Komisyonu Eski Başkanı ve Portekiz Eski Başbakanı Jose Manuel Barroso konuşma gerçeleştirecek ve soruları yanıtlayacak. Türkiye enerji piyasası ile birlikte bölge özelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin tüm yönleriyle ele alınacağı Zirve, bir kez daha kamu ve özel sektörü aynı çatı altında bir araya getirecek.
2004-2014 yılları arasında Avrupa Komisyonu Başkanı olarak iki dönem görev yapan Barroso, çok sayıda fahri dereceyle ödüllendirildi. Barroso, Avrupa Birliği adına 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’nü aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Akaryakıt ÖTV tutarı 6 aylık Yİ-ÜFE oranında artırıldı3 Temmuz 202512:00 Türkiye’nin nükleer sanayisinde ihracat potansiyeli artıyor3 Temmuz 202511:38 SOCAR Fiber, TurkNet ile fiber altyapıda iş birliği yaptı3 Temmuz 202511:37 TÜPRAG, ‘önce insan ve çevre, sonra madencilik’ anlayışıyla faaliyetlerine devam ediyor3 Temmuz 202510:28 Brent petrolün varili 68,37 dolardan işlem görüyor3 Temmuz 202510:27