EPDK ağustos ayının lisans kararlarını açıkladı

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik, petrol, doğalgaz ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında faaliyet gösterecek 13 şirkete lisans verdi, 50 şirketin lisansını ise sonlandırdı.

 

EPDK’nın konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 

Buna göre, elektrik piyasasında faaliyet göstermek için başvuru yapan 3 şirkete üretim lisansı verilirken, 40 şirketin üretim lisansı sonlandırıldı. Doğalgaz piyasasında yeni lisans verilmezken, 6 şirketin sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) lisansı iptal edildi.

 

Ayrıca petrol piyasasında, 3’ü dağıtıcı olmak üzere birer adet iletim, depolama, biodizel işletme ve madeni yağ alanında olmak üzere toplam 7 lisans verildi. 2 şirketin madeni yağ, 1 şirketin depolama ve 1 şirketin de iletim lisansına son verildi.

 

Sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında 3 şirkete LPG dağıtıcı lisansı verildi.

 

Öte yandan, EPDK, Shell&Turcas Petrol A.Ş.’nin DEP/2066-1/25885 sayılı Depolama Lisansı kapsamında Yeniliman Beldesi Akdeniz Bulvarı Antalya’da bulunan Antalya Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin depolama hizmeti fiyatında, benzin ve motorin ve havacılık türlerinde toplam veya ayrı ayrı, 360 ve üzeri gün 4000m3 – 10.000m3 miktarları arası depolama hizmeti için yüzde 40, 360 ve üzeri gün 10.000m3’ten fazla depolama hizmeti için yüzde 45 indirim uygulanır şeklinde tadil edildi.

 

 

AA