
Dünyanın en büyük lityum iyon bataryası, 100 megawatt kapasiteye sahip olacak. Elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla, Avustralya’da dünyanın en büyük lityum iyon pilini yapacağını açıkladı. Merkezi ABD’nin California eyaletinde bulunan Tesla’nın Üst Yöneticisi Elon Musk, Avustralya’nın Güney Avustralya eyaletinin başkenti Adelaide’de düzenlediği basın toplantısında, Fransız enerji şirketi Neoen ile iş […]
Elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla, Avustralya’da dünyanın en büyük lityum iyon pilini yapacağını açıkladı.
Merkezi ABD’nin California eyaletinde bulunan Tesla’nın Üst Yöneticisi Elon Musk, Avustralya’nın Güney Avustralya eyaletinin başkenti Adelaide’de düzenlediği basın toplantısında, Fransız enerji şirketi Neoen ile iş birliğinde üretecekleri pilin 100 megawatt kapasiteli olacağını söyledi.
Bataryanın 100 gün içinde tamamlanacağına işaret eden Musk, pili bu süre için bitiremezlerse ücret talep etmeyeceklerini belirtti.
Pilin şu ana kadar yapılan en büyük pilden 3 kat büyük olduğunu hatırlatan Musk, “Tabii ki bazı riskler bulunuyor.” dedi.
Dünya üzerinde şu ana kadar üretilen en büyük lityum iyon bataryanın kapasitesi 30 megawatt civarında. Elektrik enerjisinin büyük çoğunluğunu güneş ve rüzgar enerjisinden elde eden Güney Avustralya’da geçen yıl bir fırtına 24 saati bulan elektrik kesintisine yol açmıştı. Eyaletlerde sonraki aylarda da elektrik kesintileri yaşanmıştı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Rusya, Asya’nın en büyük doğal gaz ve petrol tedarikçisi olmak istiyor12 Mayıs 202516:51 “TSE’nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nde yerli üretime sağladığı katkı 664 milyon dolar”12 Mayıs 202515:53 “2035 yılına kadar Türkiye’de 5 ila 11 milyon arasında EA’nın yollarda olması bekleniyor”12 Mayıs 202515:33 AB, Çekya’nın yeni nükleer projesinden endişeli12 Mayıs 202515:12 Bakan Bayraktar, IRENA Genel Direktörü La Camera ile görüştü12 Mayıs 202514:35